Queen Latifah's 'Queen Collective' gaat seizoen 2 in en viert diversiteit bij vrouwelijke filmmakers

Inhoudsopgave:

Queen Latifah's 'Queen Collective' gaat seizoen 2 in en viert diversiteit bij vrouwelijke filmmakers
Queen Latifah's 'Queen Collective' gaat seizoen 2 in en viert diversiteit bij vrouwelijke filmmakers
Anonim

Muziekster, songwriter, actrice, producer en machtige voorvechter van vrouwen in de film, Queen Latifah, is terug met het tweede jaar van haar Queen Collective. Een initiatief dat niet alleen bedoeld is om multiculturele vrouwen hun films te laten zien, maar ook om de waarde van diversiteit in het filmmaken te laten zien.

Queen's Initiative

Queen Collective, dat op zaterdag 13 juni aan zijn tweede jaar begint, werd opgericht door Queen Latifah samen met haar productiepartner Shakim Compere en met steun van Tribeca Studios en Proctor & Gamble. Eenvoudig in theorie, maar indrukwekkend qua omvang, streeft het collectief ernaar om gender- en raciale gelijkheid te bevorderen door verschillende vrouwen van kleur die betrokken zijn bij het filmmaken te lokaliseren, hen een volledige productiecursus en financiering voor hun korte films te bieden.

Latifah heeft over het project gezegd dat ze "mensen kansen wil geven om carrières te creëren… en dit speelveld een beetje gelijker te maken."

Deze korte films gaan in première op het Tribeca Film Festival voordat ze worden gevonden op verschillende platforms, vorig jaar zijn If There Is Light en Ballet After Dark exclusief beschikbaar op Hulu.

Jaar 2

Ontvangt 60 aanvragers in het eerste jaar, het aantal aanvragers verdubbelde volgens Variety voor de 2020-run. Nadine Natour, Ugonna Okpalaoka en Sam Knowles, hierboven van links naar rechts afgebeeld, werden persoonlijk geselecteerd door koningin Latifah en haar partners. De drie directeuren kregen toegang tot professionals uit de industrie, productieondersteuning, mentoren en distributeurs. Hoewel we geen woord hebben over wat er in het selectieproces komt, had Latifah eerder gezegd dat als het gaat om het selecteren van films waar ze deel van wil uitmaken, ze het "in mijn botten moet voelen … voel het in mijn hart … ik moet het gevoel hebben dat dit het juiste project is…"

De twee films van hun kant pakken verschillende ervaringen aan, maar resoneren in dezelfde sfeer van ras, tijdigheid en navigeren door een gecompliceerd, onderdrukkend systeem. De documentaire van Knowles, Tangled Roots, richt zich op haardiscriminatie van gekleurde mensen, door de ogen van Attica Scott, vertegenwoordiger van de staat Kentucky, terwijl ze vecht tegen een discriminerende haarrekening. Okpalaoka and Natour's film Gloves Off volgt Tiara Brown, een politieagente in D. C. die haar nachten doorbrengt als bokser. De film gaat over ras en genderpolitiek terwijl ze haar verhaal vertelt dat ze een vrouw van kleur is in twee door mannen gedomineerde arena's.

Vooruitkijken

Haley Elizabeth Anderson en B. Monét, de regisseurs wiens films in het eerste jaar werden geselecteerd, hebben verschillende cast en crew aangenomen en ervoor gezorgd dat hun teams gelijkelijk en soms overwegend uit vrouwen bestaan. Ze keerden ook terug naar het collectief als mentoren voor de groep regisseurs van dit jaar. Met de groeiende steun en voortdurende investeringen in vrouwelijke artiesten, zullen deze vrouwen blijven herdefiniëren hoe het eruit ziet om succesvol te zijn in Hollywood.

Aanbevolen: