Lakeith Stanfield brengt eerste Afrikaanse samoerai Yasuke naar Netflix met co-creator 'Boondocks

Lakeith Stanfield brengt eerste Afrikaanse samoerai Yasuke naar Netflix met co-creator 'Boondocks
Lakeith Stanfield brengt eerste Afrikaanse samoerai Yasuke naar Netflix met co-creator 'Boondocks
Anonim

Eigenzinnige, briljante acteur, Lakieth Stanfield heeft zijn volgende project onthuld en het gaat om topknopen, oude krijgers en een zwarte samoerai. Dat klopt, Stanfield gaat samenwerken met LeSean Thomas, co-creator van de sociaal-politieke, zwarte komedie, The Boondocks; platenproducent Flying Lotus; en Netflix om ons het verhaal te brengen van Yasuke, de eerste zwarte Samurai.

Yasuke, de mysterieuze zwarte samoerai, heeft een verhaal dat grotendeels verloren is gegaan door de tijd. Het enige dat absoluut zeker was over Yasuke, was dat hij de eerste buitenstaander Samurai was, zijn huid donker was en uit Oost-Afrika kwam. Hierna is de geschiedenis naar beste gissingen, en voorgestelde ideeën, zelfs de naam, Yasuke, is slechts de naam die hem door de Japanners is gegeven, omdat zijn oorspronkelijke naam onzeker is.

In een tijd van slavernij werd aangenomen dat Yasuke in de jaren 1500 werd geboren en kort na de geboorte tot slaaf werd gemaakt. Yasuk werd verkocht aan een jezuïeteninspecteur, die verantwoordelijk was voor het controleren van jezuïeten die in Japan actief waren, en was de eerste zwarte man die voet op Japanse bodem zette. Hij kwam Japan binnen in een tijd van oorlog en verdeeldheid, en kreeg al snel de aandacht van de lokale bevolking vanwege zijn houtskoolhuid en grote gest alte in vergelijking met de kortere Japanners. Al snel beval de krijgsheer Oda Nobunaga, die een groot deel van de verdeelde Japanse staten had veroverd en wordt gecrediteerd voor het verenigen van het grootste deel van het middeleeuwse Japan, om de beroemde Oost-Afrikaan te zien.

Om te bewijzen dat de Oost-Afrikaanse man een nachthuid had, stuurde hij zijn bedienden om Yasuke krachtig te schrobben om te zien of hij gewoon een Portugese man was die zijn huid had geverfd. Toen Nobunaga hoorde dat de man geen bedrieger was, schonk hij de man de naam Yasuke, wat letterlijk betekent: 'De Zwarte. Al snel groeide hun relatie uit tot meer dan een spektakel en Nobunaga begon Yasuke te waarderen om zijn integriteit en fysieke eigenschappen.

Nobunaga schakelde Yasuke in voor zijn dienst, waardoor de man alle voordelen kreeg, inclusief de rechten op land, huis, training en hij kreeg de speciale eer om met Nobunaga te eten. Yasuk werd gepresenteerd met zijn ceremoniële korte katana en leerde hoe hij moest vechten als een samoerai, en uiteindelijk deed hij mee aan de verovering van zijn Heer om heel Japan onder één regel te verenigen. Japan hoorde van de zwarte samoerai die naast hun generaal reed, trots op zijn paard, het mes aan zijn zijde geslepen.

Vechten en winnen in vele veldslagen, Yasuke's verhaal heeft een bitterzoet einde. Nobunaga, terwijl hij sliep in de Honnoji-tempel in Heiankyo, werd verraden door een van zijn generaals en hoewel Yasuke dapper vocht om zijn Heer te beschermen, werd Nobunaga gedwongen om eervolle zelfmoord of Seppuku te plegen. Eenmaal gevangen genomen door de achterbakse generaal, Akechi Mitsuhide, werd Yasuke vermaand als niets meer dan een dier, werd hem de dood ontzegd op de manier van zijn Japanse metgezellen en teruggestuurd naar de jezuïeten.

Hier eindigt het verhaal van Yasuke, omdat er gegevens zijn vernietigd, verloren of ongeschreven zijn gebleven over wat er met de eerste zwarte samoerai van Japan is gebeurd.

Multi-getalenteerde kameleonacteur, waarvan bekend is dat hij in zijn rollen verdwijnt, Lakieth Stanfield, heeft zich aangemeld om het geanimeerde personage van Yasuke in te spreken voor de Netflix-show, gemaakt en geregisseerd door LeSean Thomas, die vooral bekend is als half van het creatieve team dat verantwoordelijk is voor The Boondocks. De muziek wordt verzorgd door de bekende muziekproducent The Flying Lotus en alle drie treden op als producers voor de show. Het lijkt er niet op dat de animatieserie het traditionele verhaal van Yasuke zal volgen, maar het verhaal zal vastleggen van een Afrikaanse ronin, of samoerai zonder meester, die gezworen heeft een mysterieus kind te beschermen in een wereld vol magie en mechs.

De show is al vroeg in productie, dus geen woord over wanneer we hem in onze Netflix-bibliotheken zullen zien.

Voor degenen die ook op zoek zijn naar een live-action-adaptatie van de beroemde Yasuke: Black Panther Chadwick Boseman zal Yasuke spelen in een live-actionfilm die momenteel wordt geschreven door Narcos-medebedenker Doug Miro.

Aanbevolen: