Ozark Seizoen 4: Waarom de finale 14 afleveringen nodig heeft

Inhoudsopgave:

Ozark Seizoen 4: Waarom de finale 14 afleveringen nodig heeft
Ozark Seizoen 4: Waarom de finale 14 afleveringen nodig heeft
Anonim

Ozark is een megahit geworden voor Netflix en werd onlangs verlengd voor een vierde en laatste seizoen. In een ongebruikelijke zet zal seizoen 4 worden verdeeld in twee helften van elk zeven afleveringen - waardoor het veel langer is dan het 10-afleveringsmodel dat voor de eerste drie werd gebruikt.

Toen Ozark begon, vergeleken velen het met Breaking Bad, omdat het te maken had met een zogenaamd normaal gezin dat crimineel werd. Sindsdien heeft de show zijn eigen niche uitgehouwen.

In seizoen 3 nam Wendy de leiding over het gezin en het bedrijf, en dat omvatte – schokkend – het zich keren tegen haar eigen broer, Ben. Hoe meeslepend de finale van seizoen 3 ook was, Ozark heeft veel van dergelijke OMG-momenten gezien. Daarom heeft de serie een langer 4e seizoen nodig om alles af te ronden.

Let op: Spoilers vooruit

Laura Linney in Ozark
Laura Linney in Ozark

Een groot verhaal heeft een grote finale nodig

Seizoen 3 heeft veel complicaties in de Byrde-familiesaga gebracht. Wendy is een moordenaar geworden, met niet alleen haar eigen broer op de lijst, maar ook Cade, de vader van Ruth. Ruth, tot nu toe loyaal aan Marty, is overgestapt naar Darlene's kant - en er is de hele verhaallijn van Darlene en baby Zeke om af te ronden.

Met Helen in het hoofd geschoten in de finale van seizoen 3, blijft de vraag open: zal Wendy nu haar plaats moeten innemen? Hoe zullen de zaken oplossen tussen de Byrdes en de Navarros, met hun eigen kinderen, en tussen Wendy en Marty in hun huwelijk?

Er zijn nog veel ballen in de lucht en er is een langer, tweedelig seizoen nodig om ze allemaal vast te binden.

"We zijn zo blij dat Netflix het belang heeft erkend om Ozark meer tijd te geven om de Byrdes-saga goed te beëindigen", vertelde showrunner Chris Mundy aan Deadline."Het was zo'n geweldig avontuur voor ons allemaal - zowel op het scherm als daarbuiten - dus we zijn heel blij dat we de kans krijgen om het op de meest bevredigende manier naar huis te brengen."

Jason Bateman sprak ook met Deadline over het langgerekte laatste seizoen. “Een supergroot seizoen betekent supergrote problemen voor de Byrdes. Ik ben opgewonden om te eindigen met een knal.”

Jason Bateman zegt dat Four Seasons ongeveer goed is

Ozark - de familie Byrde
Ozark - de familie Byrde

Zelfs vóór de aankondiging van het seizoen, in april 2020, vertelde Bateman aan Collider wat hij dacht dat de serie zou worden. "Er is een soort van karakterboog geweest waar hij ongelooflijk goed in is gebleven. Ik denk dat hier ergens in de buurt, ik denk dat er altijd het veronderstelde gebied [van] drie seizoenen, vier seizoenen, vijf seizoenen, zoiets is geweest, "zei hij.

Hoe lang kunnen de Byrdes eigenlijk nog doorgaan? "Als je veel langer doorgaat, ga je over de klif, of over de top van de berg en uiteindelijk spring je over de haai," voegde hij eraan toe.

“Dus, gezien de intelligentie van Marty Byrde en Wendy Byrde, als ze nog veel langer op dit veld doorgaan, worden ze ofwel vermoord of in de gevangenis gezet. Het alternatief is om die toonhoogte af te vlakken, zodat je niet op de haai springt, maar dan begin je te wachten voor extra afleveringen en seizoenen."

Ozark Seizoen 4: Tot zover

Julia Garner als Ruth Langmore in Ozarko
Julia Garner als Ruth Langmore in Ozarko

Plotdetails zijn nog niet beschikbaar, maar Netflix heeft de cast voor seizoen 4 bevestigd. Acteurs Julia Garner, Sofia Hublitz, Skylar Gaertner, Charlie Tahan en Lisa Emery keren terug in hun rollen. Laura Linney komt terug als Wendy, en ze zal dit seizoen ook co-executive producer zijn.

Jason Bateman keert terug als de criminele familiepatriarch, incidenteel regisseur van afleveringen, en zal zijn rol van uitvoerend producent blijven vervullen, samen met Mark Williams, John Shiban, Patrick Markey, Bill Dubuque en Chris Mundy. Mundy is ook de showrunner en schrijver van Ozark.

Met seizoen 3 uitgebracht in maart en de sluiting van de industrie, zullen fans hoogstwaarschijnlijk tot ten minste begin 2021 moeten wachten voor Ozark seizoen 4.

Aanbevolen: