De echte reden waarom Netflix in seizoen 4 een limiet heeft gesteld aan afleveringen van vreemde dingen

Inhoudsopgave:

De echte reden waarom Netflix in seizoen 4 een limiet heeft gesteld aan afleveringen van vreemde dingen
De echte reden waarom Netflix in seizoen 4 een limiet heeft gesteld aan afleveringen van vreemde dingen
Anonim

Netflix is de thuisbasis van ongelooflijke originele aanbiedingen, die allemaal hebben bijgedragen aan het veranderen van de streamingdienst in een moloch op tv. Ze hebben wat blindgangers laten vallen en hebben sommige shows voortijdig geannuleerd, maar over het algemeen staat Netflix bekend om kwaliteitsentertainment.

Stranger Things is al jaren een van de beste tv-programma's en het vierde seizoen wist opnieuw de inzet te verhogen. In totaal waren er 9 afleveringen, waarvan de laatste twee langere looptijden hadden, en we hebben onlangs vernomen dat het seizoen nog langer had kunnen duren.

Laten we eens kijken waarom seizoen vier van Stranger Things door Netflix werd beperkt tot 9 afleveringen.

'Stranger Things' is een fenomeen

Juli 2016 markeerde het debuut van Stranger Things op Netflix. De sciencefiction-horrorserie, die werd gemaakt door de gebroeders Duffer, nam geen tijd om een van de populairste shows op Netflix te worden.

Met een ongelooflijk getalenteerde jonge cast en ook ervaren veteranen als Winona Ryder en David Harbour, was Stranger Things in het eerste seizoen een briljante sci-fi-reis voor fans. Focussen op Dungeons and Dragons was een geweldig idee van de makers van de show, en na een succesvol eerste seizoen konden fans niet wachten om het volgende hoofdstuk van de show te zien.

Seizoen twee en drie zouden in de voetsporen treden van seizoen één en in een mum van tijd een dynamisch succes worden. Netflix heeft een hoop geld in de show geïnvesteerd en het heeft zijn vruchten afgeworpen, aangezien Stranger Things al 6 jaar een van de populairste shows op tv is.

Er is nog een verhaal te vertellen, en onlangs kregen fans het vierde hoofdstuk van de show.

Seizoen 4 gedomineerde wereldwijde markten

Eerder dit jaar kwam seizoen vier van Stranger Things officieel op Netflix, en zoals je zou verwachten, nam het de popcultuur volledig over.

Netflix heeft de beslissing genomen om het seizoen in twee verschillende delen uit te brengen, iets waar sommige mensen geen fan van waren. Netflix heeft immers meestal alle afleveringen van een show tegelijk laten vallen en mensen zijn eraan gewend geraakt om hun favoriete programma's in één keer te binge-watchen. Niettemin was het vierde seizoen van de show een monsterhit.

Volgens IndieWire, "Nu met 1,15 miljard uur bekeken binnen de eerste 28 dagen van beschikbaarheid, is "Stranger Things 4" de eerste (en enige, natuurlijk) Engelstalige serie die dat verbijsterende miljard overtreft -uurdrempel."

Dat is een ongelooflijke prestatie voor de show, en de tweede helft van seizoen 4 leverde ook geweldige cijfers op.

"Afleveringen 8 en 9, de supergrote laatste twee afleveringen van seizoen 4, zijn vrijdag door Netflix uitgebracht. Die twee afleveringen waren samen goed voor 235 minuten looptijd en 301,28 miljoen uur bekeken in slechts drie dagen beschikbaarheid. Ze waren erg lang (de seizoensfinale duurde ongeveer 2 uur en 20 minuten), maar niet zo lang", vervolgde de site.

Seizoen vier van Stranger Things was geweldig, en we hebben onlangs vernomen dat het langer had kunnen duren.

Waarom het niet langer duurde

Ted Sarandos, de CEO van Netflix, vertelde waarom seizoen vier van Stranger Things niet zo lang duurde als het had kunnen zijn.

"Een van de katalysatoren om het seizoen in tweeën te splitsen, was hoe lang het duurde om [seizoen vier] te produceren," zei hij.

Hij vervolgde en zei: "Veel daarvan was tot stilstand gekomen vanwege het vroegtijdig stopzetten van de productie en het herstarten van de productie en het uiterst voorzichtig zijn met de cast van de show in het begin van COVID", zei hij. "Dus het had meer financiële gevolgen dan veel van onze andere projecten."

Dat klopt, de vertragingen waarmee de show te maken kreeg, hebben het budget opgedreven, en dit speelde een rol bij het aftoppen van seizoen vier op negen afleveringen.

"Als je het allemaal opnieuw zou doen en het kostte het [van] de top, zou je er zelfs een paar extra afleveringen uit kunnen halen," zei Sarandos.

Om eerlijk te zijn, seizoen vier was geweldig, en het gaf fans veel om op te kauwen. Dat gezegd hebbende, iedereen wil meer van zijn favoriete ding, en de serie had meer afleveringen kunnen toevoegen die fans bij de release kunnen verslinden.

Het gerucht gaat dat het seizoen $ 30 miljoen per aflevering kostte, wat belachelijk is voor een tv-show. Aan de andere kant zijn er niet veel programma's die nummers als Stranger Things naar beneden halen, dus Netflix vond het duidelijk oké om een fortuin uit te geven.

De show komt terug voor een vijfde en laatste seizoen, en we hopen dat ze het zo lang mogelijk maken, met behoud van de kwaliteit die we allemaal gewend zijn.

Aanbevolen: