Fans denken dat Robert Downey Jr. net als Tony Stark is, zonder het ijzeren pak

Inhoudsopgave:

Fans denken dat Robert Downey Jr. net als Tony Stark is, zonder het ijzeren pak
Fans denken dat Robert Downey Jr. net als Tony Stark is, zonder het ijzeren pak
Anonim

Speelde Robert Downey Jr. eigenlijk een personage in het Marvel Cinematic Universe, of speelde Iron Man gewoon zichzelf? Downey Jr's vertolking van genie, miljardair, playboy, filantroop Tony Stark was zo goed gedurende meer dan tien jaar in de MCU dat fans tegenwoordig echt denken dat de man die zichzelf Ironman noemt eigenlijk gewoon zichzelf is en niet echt acteert.

Marvel heeft fantastisch werk geleverd door Downey Jr. te casten in de rol van Tony Stark en het leek perfect van hem gemaakt. Bijna te perfect om precies te zijn voor sommige fans, aangezien de eigenwijsheid van de maker van het Ironman-pak een eigen houding heeft en Tony Stark tot het echte leven is gekomen in de manier waarop Downey zichzelf portretteert, vooral in talkshows 's avonds laat zoals Jimmy Fallon.

Marvel wilde hem oorspronkelijk niet

Inmiddels, een jaar nadat Tony Stark de laatste snap met de Infinity Gauntlet uitvoerde, kon niemand ooit iemand anders de rol van Stark zien spelen zoals Downey deed. Het was echter bijna niet het geval, want lang voordat de eerste Iron Man-film in 2008 uitkwam, waarmee de hele MCU van start ging, wilde Marvel niet dat Downey de rol zou spelen.

Maar regisseur Jon Favreau, die Starks coureur Happy speelde in de MCU, geloofde dat het de filmrol was die Downey moest spelen, vanwege de overeenkomsten in hun persoonlijkheden en hoe hun leven was verlopen.

"Iedereen wist dat hij getalenteerd was", zei Favreau in een interview. "Zeker door de rol van Iron Man te bestuderen en dat script te ontwikkelen, realiseerde ik me dat het personage op alle goede en slechte manieren met Robert leek overeen te komen. En het verhaal van Iron Man was eigenlijk het verhaal van Roberts carrière."

Marvel beschouwde Downey eigenlijk als een risico voor de studio, vanwege zijn slechte gedrag, waaronder drugs- en alcoholmisbruik en overmatig feesten, eigenschappen die Stark in de MCU al vroeg in het Iron Man-verhaal vertoonde.

De rol worden die je wilt

Destijds was er geen manier waarop Downey had kunnen weten hoe groot een cultureel fenomeen de MCU zou zijn, en als de leidende man ervan zou Downey het meest iconische lid van de Avengers zijn, aangezien zijn werk in Ironman legde het kader voor wat de MCU zou worden.

Maar aangezien Marvel niet helemaal verkocht was aan het idee dat Downey Iron Man zou spelen, moest hij auditie doen voor de rol en schermtesten doen. En het is tijdens die schermtests dat fans geloven dat Downey Stark werd, en de twee zijn hetzelfde. De auditietapes werden uitgebracht met een iets minder over-the-top Tony Stark, maar het lijkt erop dat Downey de regels als zichzelf leest. In een interview dat hij dit jaar gaf, zei Downey dat hij naar de schermtest ging, denkend dat hij Tony was en dat deze rol absoluut van hem was.

“Vroeger, toen ik naar de schermtest voor het onderdeel leidde, rende ik en rende en rende ik [scènes] uit, en ik stond gewoon voor de spiegel en dacht: ' Wat als ik echt net zo zelfverzekerd was als deze man?'” zei Downey."Dus ik deed alsof ik de rol zou krijgen," voegde hij eraan toe voordat hij lachend zei: "Ik heb een methode ontwikkeld."

Een echte connectie tussen Downey en Stark

In de nieuwste auditievideo die werd uitgebracht, geeft Downey een schermtest van een van zijn scènes uit Iron Man (2008) waarin hij met de verslaggever spreekt. Het is op dit moment een stuk subtieler voor Tony Stark, maar veel fans geloven dat het gewoon Downey was die de regels las als zichzelf. Naarmate Iron Man groeide en Tony Stark zelf bekender werd, begon Downey zich te gedragen als het personage dat je op het scherm ziet, compleet met mooie pakken en bril als hij interviews geeft, en over-the-top met zijn persoonlijkheid.

Avengers: Endgame-regisseur Joe Russo gelooft dat er enkele parallellen zijn tussen de acteur en het personage, zoals hij tegen de Times of India zei: Tony Stark voelt als het alter ego van RDJ. het is verbazingwekkend hoe deze personages lijken te zijn gebaseerd op de acteurs die ze spelen.”

Russo beweerde echter ook dat de reden dat het zo lijkt, is omdat Downey alles wat hij had in het Stark-personage stopte en zijn echte emoties contact begonnen te maken met het personage. En hij gelooft dat als je diep van binnen kijkt, Stark en Downey eigenlijk niets op elkaar lijken.

“Het is uitwisselbaar, nietwaar? Je wilt dat de acteurs een emotionele band hebben met de personages die ze spelen', zegt Russo. “Als je Robert echt leert kennen, ontdek je dat hij in niets lijkt op Tony Stark. Hij heeft een publieke persoonlijkheid waar hij in glijdt, net als Tony, maar als je een intiem gesprek met hem hebt, besef je dat hij heel anders is. Hij is een warm, oprecht en genereus mens.”

Aanbevolen: