Grey's Anatomy'-ster Ellen Pompeo bekritiseert critici nadat ze berichten heeft geplaatst over zwarte sterftecijfers

Grey's Anatomy'-ster Ellen Pompeo bekritiseert critici nadat ze berichten heeft geplaatst over zwarte sterftecijfers
Grey's Anatomy'-ster Ellen Pompeo bekritiseert critici nadat ze berichten heeft geplaatst over zwarte sterftecijfers
Anonim

Grey's Anatomy-ster Ellen Pompeo verdedigt haar onderzoek na het plaatsen van een CNN-verhaal waarin stond dat "zwarte pasgeborenen drie keer meer kans hadden dan blanke pasgeborenen." Het CNN-verhaal citeerde een onderzoek dat onderzoekers deden aan de George Mason University. Het medische team beoordeelde tussen 1992 en 2015 1,8 miljoen ziekenhuisgeboorten in Florida.

Het onderzoek keek niet specifiek naar waarom dit gebeurde, maar beval ziekenhuizen aan "te investeren in inspanningen om dergelijke vooroordelen te verminderen en hun verband met institutioneel racisme te onderzoeken."

Na het delen van het bericht op haar Instagram-feed op woensdag, kreeg Pompeo een stroom van reacties. Sommigen - waaronder beroepsbeoefenaren in de gezondheidszorg - voerden aan dat de bron van het nieuws niet betrouwbaar was. Pompeo werd beschuldigd van het verspreiden van valse informatie.

“Dit is een deel van het probleem dat je er een raciale kwestie van hebt gemaakt”, schreef een commentator.

Vandaag sprak Pompeo, die Dr. Meredith Gray speelt in Grey's Anatomy, zich uit in een video op Instagram.

“Er was veel haat en veel woede, en ik wil alleen de gezondheidswerkers aanspreken en zeggen, als je die post ziet en je voelt je defensief, dat was niet mijn bedoeling om iemand te beschuldigen, ' zei de moeder van drie in haar reactie. “Ik beschuldig niemand. Deze statistieken zijn echt. Ze zijn overal. Het is niet alleen CNN. Het is geen nepnieuws. Je kunt het opzoeken.”

“Maar laten we eens nadenken over waarom die post je zo defensief maakt en je zo boos maakt. Het zou ons gek moeten maken, maar niet om de redenen waarom jullie allemaal gek zijn. We zouden er gek van moeten worden, want mensen zouden een ziekenhuis moeten binnenlopen met een veilig gevoel, een beschermd gevoel en het gevoel dat het goed met ze gaat , beweerde Pompeo.

In plaats daarvan zei de actrice dat mensen diepbedroefd moeten zijn door de statistieken en "op zoek moeten naar een oplossing". Pompeo zei dat ze probeert deel uit te maken van de oplossing voor het probleem door zich uit te spreken, en ze nodigde anderen uit hetzelfde te doen.

Onlangs koos actrice Jodie Turner-Smith ervoor om thuis te bevallen.

De Queen en Slim-ster vertelde Vogue dat ze niet in het ziekenhuis wilde bevallen omdat "het risico op zwangerschapsgerelateerde sterfgevallen meer dan drie keer groter is voor zwarte vrouwen dan voor blanke vrouwen."

De vrouw van acteur Joshua Jackson prees Pompeo voor het delen van de controversiële post op haar pagina.

Aanbevolen: