Fans denken dat de 'MCU' de Spiderman-trilogie pijn doet, en hier is waarom

Inhoudsopgave:

Fans denken dat de 'MCU' de Spiderman-trilogie pijn doet, en hier is waarom
Fans denken dat de 'MCU' de Spiderman-trilogie pijn doet, en hier is waarom
Anonim

Hoewel het op dit moment moeilijk te doorgronden is, heeft Marvel Comics een paar decennia geleden faillissement aangevraagd en bijna failliet gegaan. Om die tumultueuze tijd te overleven, verkocht het bedrijf de filmrechten aan een aantal van hun beroemdste personages, waaronder Spider-Man, de X-Men en de Fantastic Four.

Nadat verschillende zeer succesvolle films waren uitgebracht, gebaseerd op de personages waarvoor Marvel de rechten had verkocht, besloot het bedrijf zelf in de filmbusiness te stappen. Nu, al die jaren later, is het Marvel Cinematic Universe de meest winstgevende filmfranchise in de geschiedenis van Hollywood. Vanwege al het succes dat de MCU heeft genoten, klopte Sony op de deur van Marvel en stond Spider-Man toe om zich bij de franchise aan te sluiten.

Tom Holland als Spider-Man
Tom Holland als Spider-Man

Gezien hoeveel geld de twee Spider-Man-films die zich in de MCU afspelen, hebben verdiend, lijkt het erop dat die films op het eerste gezicht een gigantisch succes zijn. Sommige fans hebben echter hun mening uitgesproken dat de mensen achter die films en de aanstaande derde film in de serie een aantal grote misstappen hebben gemaakt.

Sony's Spider-Man-succesverhalen

Na het succes dat Blade en X-Men op het grote scherm genoten, was het tijd voor Spider-Man om zijn slag te slaan. Sony's Spider-Man, uitgebracht in 2002, met in de hoofdrollen Tobey Maguire, Kirsten Dunst en Willem Dafoe, was gericht op de webcrawler die vocht tegen een van zijn beste schurken, The Green Goblin. Een enorm succes aan de kassa, de film maakte Spidey nog populairder dan hij in het verleden was geweest, wat iets zegt.

Nog steeds door sommigen beschouwd als de beste Spider-Man-film in de geschiedenis, introduceerde Spider-Man 2 bioscoopbezoekers bij Doctor Octopus, gespeeld door de ervaren acteur Alfred Molina. Naast de uitstekende omgang van de film met Doc Ock, concentreerde het zich ook op Peter's ontrafelende relatie met zijn beste vriend Harry Osborn op een echt meeslepende manier.

Spider-Man Into the Spider-Verse
Spider-Man Into the Spider-Verse

In de afgelopen jaren is Sony erin geslaagd een paar Spider-Man-gerelateerde films uit te brengen die het behoorlijk goed deden. Misschien wel een van de grootste verrassingshits van de afgelopen jaren, veel mensen schreven Venom af als een film, maar waren erg blij met de release. In staat om een rating van 97% te verdienen op Rotten Tomatoes, is het eigenlijk verbazingwekkend dat de score van Spider-Man: Into the Spider-Verse op die website niet perfect is, aangezien vrijwel iedereen er dol op is. Spider-Man: Into the Spider-Verse werd niet alleen volledig omarmd door kijkers, maar won ook de Academy Award voor beste animatiefilm.

Spider-Man's film struikelt

Nadat Spider-Man en Spider-Man 2 het zo goed deden, verwachtten fans iets geweldigs toen Spider-Man 3 werd uitgebracht. Helaas werden al die verwachtingen volledig de bodem ingeslagen toen de film uitkwam en was zo slecht dat er vanaf de eerste release ronduit is bespot. Immers, wie zou Peter Parker aan het dansen of de scène waarin de butler plotseling opduikt om Peter en Harry weer vrienden te maken serieus nemen?

Spider-Man 3 Dansen
Spider-Man 3 Dansen

Nadat Spider-Man 3 het doel miste, besloot Sony de serie opnieuw op te starten met The Amazing Spider-Man, die solide zaken deed en door veel kijkers werd genoten. Helaas kwam The Amazing Spider-Man 2 als volgende uit en de meeste kijkers beschouwden het als een ongerichte puinhoop van een film. Hoewel de films van The Amazing Spider-Man enkele hoogtepunten hebben, kwamen ook zij tot een zonder pardon eindigen.

Waarom sommige fans denken dat de Spider-Man van de MCU mis is gegaan

Meteen moet worden opgemerkt dat beide Spider-Man-films van de MCU in vrijwel alle opzichten enorme successen waren. Spider-Man: Homecoming en Spider-Man: Far From Home deden tenslotte allebei enorme zaken aan de kassa en werden zeer goed ontvangen door zowel critici als publiek. Naast de films die over het algemeen goed werken, denkt bijna iedereen dat Tom Holland de beste acteur is om Spider-Man op het grote scherm te spelen. Ondanks dat alles hebben sommige fans gemerkt dat Spider-Man van de MCU te nauw verbonden is geraakt met Iron Man en daarom lijken de films van het personage op een slechte manier op de op zichzelf staande films van Stark.

Na het enorme financiële succes dat Iron Man en Iron Man 2 genoten, ging Tony Stark de hoofdrol spelen in The Avengers. Hoewel er geen twijfel over bestaat dat fans van de MCU op dat moment verheugd waren om Tony te zien samenwerken met de andere hoofdhelden van de franchise, was Tony daarna eigenlijk niet meer een op zichzelf staand personage. Toen Iron Man 3 bijvoorbeeld uitkwam, was het belangrijkste waar Tony om gaf het overwinnen van het trauma dat hij opliep tijdens The Avengers.

Ook tijdens Spider-Man: Far From Home werden verschillende verhaallijnen van Spider-Man: Homecoming volledig geschrapt. Het is bijvoorbeeld een schande dat The Vulture zelfs nooit in de film werd genoemd, hoewel zijn personage was opgezet om een doorlopende rol te spelen in de vorige film. In plaats daarvan besteedde Spider-Man: Far From Home een enorme hoeveelheid schermtijd aan Peter Parker die omging met het overlijden van zijn mentor in Avengers: Endgame.

MCU Spider-Man
MCU Spider-Man

In de strips heeft Spider-Man een enorme schurkengalerij die bestaat uit schurken die hem om de een of andere reden niet kunnen uitstaan. Ondanks dat feit worden de slechteriken van Spider-Man in de MCU geïnspireerd door hun verlangen om wraak te nemen op iemand anders, Iron Man.

Zoals iedereen weet, is Iron Man het belangrijkste personage in de MCU-geschiedenis. Bovendien heeft de relatie tussen Tony Stark en Peter Parker in de MCU geleid tot verreweg de meest emotionele momenten van de franchise. Toch slaat het nergens op dat een van de beste personages in de geschiedenis van Marvel Comics, Spider-Man, de ster is van een reeks films die grotendeels over een ander personage gaan, Iron Man. Aan de positieve kant eindigde Spider-Man: Far From Home met een cliffhanger die hopelijk zal resulteren in Peters volgende op zichzelf staande film die draait om een veel persoonlijker verhaal.

Aanbevolen: