13 Sitcom-personage uit de jaren 2000 verdwijnt dat de serie pijn doet (en 7 die hen hebben gered)

Inhoudsopgave:

13 Sitcom-personage uit de jaren 2000 verdwijnt dat de serie pijn doet (en 7 die hen hebben gered)
13 Sitcom-personage uit de jaren 2000 verdwijnt dat de serie pijn doet (en 7 die hen hebben gered)
Anonim

De jaren 2000 gaven sitcom-fans een aantal van de grootste aller tijden, met shows als The Office, The Big Bang Theory en Community die grote fanbases groeide. Maar net als elk ander tv-programma (sitcom of anderszins), hadden ze allemaal één ding gemeen: op een bepaald moment werden belangrijke personages uit de shows geschreven. Soms is dit een goede zaak, omdat personages die niet populair zijn bij fans de boot krijgen, waardoor fans weten dat er nooit meer iets van hen wordt vernomen. Maar er is ook het tegenovergestelde, waarbij de favoriete personages van fans verdwijnen, waardoor veel fans overstuur en boos worden en ze terugeisen (wat niet altijd werkt). En hoewel ze later misschien terugkomen voor een optreden, kalmeert dit zelden fans die dachten dat ze om te beginnen nooit hadden mogen worden afgeschreven.

Dus vandaag willen we kijken naar enkele van de meest opvallende voorbeelden van die instantie in de jaren 2000. Om in aanmerking te komen voor een show, moet deze in dat decennium zijn begonnen of het personage dat wegging in die periode. Hoewel de redenen voor het verlaten van personages kunnen verschillen, zijn de meest voorkomende verklaringen acteurs die ervoor kiezen om zich te concentreren op andere projecten in hun carrière (of persoonlijke leven) of de schrijvers die zich op andere personages willen concentreren.

Dus, laten we de personages opnieuw bekijken die wat meer tijd in de tv-schijnwerpers hadden kunnen hebben, terwijl we kijken naar 10 Sitcom-personages uit de jaren 2000 die de serie pijn doen (en 10 die ze hebben gered).

20 Gekwetst: Michael Scott (The Office)

Afbeelding
Afbeelding

Steve Carell is een van de grootste namen in de komedie van vandaag, en een groot deel hiervan is te danken aan zijn Golden Globe-winnende hoofdrol in NBC's The Office. Zeven seizoenen lang werkten de medewerkers van Dunder Mifflin Paper Company onder Michael Scott van Carell, een manager van twijfelachtige productiviteit wiens ongepaste acties vaak iedereen om hem heen ongemakkelijk of boos maakten, wat op zijn beurt het publiek aan het lachen maakte.

Hierdoor waren kijkers overstuur toen werd aangekondigd dat Carell niet zou terugkeren voor het achtste seizoen, en de show had duidelijk te lijden onder zijn afwezigheid. Ratings daalden en kritische recensies waren verdeeld (iets wat de show niet had meegemaakt sinds het eerste seizoen). Het was dus logisch dat de show maar een extra seizoen duurde.

Gelukkig hadden fans het laatste van Scott niet gezien, want Carell keerde terug naar de show voor de laatste aflevering van de serie.

19 Hurt: Charlie Harper (Two And A Half Men)

Charlie-Sheen-in-twee-en-een-half-mannen
Charlie-Sheen-in-twee-en-een-half-mannen

Ja, Charlie Sheens ineenstorting was intens, en we nemen Chuck Lorre, bedenker van Two and a Half Men, niet kwalijk dat hij hem heeft ontslagen. Dit verandert echter niets aan het belang van zijn personage voor de show (hij was tenslotte een derde van de 'mannen').

Acht seizoenen lang deed Charlie Harper… vrijwel alle gekke dingen die Sheen in het echte leven deed, en het publiek vond het geweldig, en kreeg nooit genoeg van Sheens vleselijke bezigheden en komisch talent. Helaas had Lorre uiteindelijk genoeg van hem en haalde Ashton Kutcher binnen om hem te vervangen als "Walden Schmidt", een miljardair die het huis van Harper koopt na zijn vermeende overlijden.

Hoewel Kutcher aanvankelijk de aandacht van de fans hield, was het einde onvermijdelijk en duurde de show nog maar vier seizoenen. Om het nog erger te maken, werd onthuld dat het personage van Sheen nog leefde in de finale, maar kreeg een van de slechtste eindes die een sitcom-personage ooit heeft gekregen.

18 Opgeslagen: Leslie Winkle (The Big Bang Theory)

Afbeelding
Afbeelding

Chuck Lorre's megahit The Big Bang Theory is misschien eerder dit jaar afgelopen, maar de 12-jarige run zal niet snel worden vergeten, vooral dankzij de sympathieke verzameling personages. Helaas is niet elk hoofdpersonage zo lang blijven hangen, met name Leslie Winkle.

Winkle, gespeeld door Sara Gilbert van The Talk, was de vrouwelijke tegenhanger van Leonard Hofstadter. Hun verschuiving van laboratoriummedewerkers naar een relatie was echter van korte duur, aangezien de hoofdrol van Gilbert in het tweede seizoen werd veranderd in 'terugkerend' voor seizoen drie voordat haar personage werd afgeschreven. Naar verluidt was dit te wijten aan het feit dat de schrijvers geen extra verhaal voor haar konden bedenken, en eerlijk gezegd nemen we het hen niet kwalijk. Omdat de show sterk gericht is op de relatie van Leonard en Penny, zou Winkle in latere seizoenen niet meer dan een derde wiel zijn geweest (hoewel ze wel terugkeerde in de 200e aflevering).

17 Gekwetst: Chef (South Park)

Afbeelding
Afbeelding

Het is geen obscuur feit dat South Park overal grappen over maakt, vooral religies. Dus toen een bepaald geloof het doelwit was, was het resultaat het verlies van een favoriet personage van de fans.

Met de stem van zanger Isaac Hayes, werkte Chef in de kantine van de basisschool, waar hij de belangrijkste jongens vaak wijsheid (en pakkende liedjes) gaf om te onthouden. Omdat Hayes echter een bepaald geloof had, zou de vertegenwoordiging van de religie in de controversiële aflevering "Trapped in the Closet" uit 2005 hem persoonlijk hebben getroffen en hij verliet de show het volgende jaar. En hoe hebben de makers zo'n belangrijk personage afgeschreven? Door hem terug te laten keren (via archiefopnames) als een gehersenspoelde crimineel voordat hij zijn ondergang op een intense manier tegemoet gaat, en vervolgens wordt opgewekt als een robot in Darth Vader-stijl… voordat hij nooit meer wordt gezien.

Om het nog erger te maken, Hayes stierf in 2008 en is nooit meer teruggekeerd naar South Park.

16 Hurt: Eric Forman (That 70s Show)

Afbeelding
Afbeelding

Ah, de jaren '70. Een tijd waarin vrienden samen rondhingen in een kelder, "wierook" aanstaken en lachten. Of denken we alleen maar aan That '70s Show? Hoe dan ook, de kelder van de lokale nerd Eric Forman was een populaire ontmoetingsplaats voor deze groep tieners, maar het was lang niet zo leuk zonder ster Topher Grace als Forman. Hij was misschien een wijsneus, maar van binnen wisten we allemaal dat hij een aardige vent was die alleen maar probeerde indruk te maken op zijn ouders en plezier te maken.

Helaas verliet Grace de show na zeven seizoenen naast Ashton Kutcher, en de show duurde slechts een extra seizoen. Hoewel het leuk was om Forman naar Afrika te zien reizen om les te gaan geven, was het nog leuker om hem (en Kutcher) terug te zien keren voor de seriefinale die in de jaren '80 zou luiden.

15 Opgeslagen: Pierce Hawthorne (Community)

Afbeelding
Afbeelding

Sommige sitcom-personages zijn moeilijk leuk te vinden, en Pierce Hawthorne is een goed voorbeeld. Hoewel hij gewoon een stereotype van een oude man had kunnen zijn, ging Hawthorne een aantal stappen verder door talloze opmerkingen te maken en handelde hij los van de realiteit tot ergernis. Maak dit af met de problemen van acteur Chevy Chase met maker Dan Harmon en zelfs een aantal weliswaar grappige regels kan Hawthorne er niet van weerhouden een van de meest onwaarschijnlijke personages op Community te worden.

Omdat Chase de show verliet tijdens de productie van het vierde seizoen, was Hawthorne afwezig in twee afleveringen. En om er zeker van te zijn dat hij niet terug zou komen, onthulde de show zijn overlijden in het vijfde seizoen, na Chase's laatste optreden als holografische boodschap in de seizoenspremière.

14 Gekwetst: Troy Barnes (Gemeenschap)

Afbeelding
Afbeelding

Hoewel Pierce Hawthorne een aantal Community-fans verrukte, ging hij niet naar beneden zonder een ander hoofdpersonage mee te nemen.

Donald Glover's Troy Barnes was niet alleen de wederhelft van Abed (in hun ochtendshow), maar ook een rolmodel voor atleten die een geheime nerdy kant koesteren. Helaas werd na het overlijden van Pierce onthuld dat hij Troy zijn resterende aandelen van zijn bedrijf in vochtige handdoekjes, ter waarde van ongeveer $ 14 miljoen, had achtergelaten op voorwaarde dat hij de wereld rond zou zeilen (een droom die hij zelf nooit heeft kunnen verwezenlijken). Dus in de aflevering "Geothermal Escapism" van het vijfde seizoen moesten fans getuige zijn van Troy's permanente vertrek uit de serie. Het was echter niet allemaal slecht, want Troy overwon eindelijk zijn angst om met zijn idool, acteur LeVar Burton te praten, en nam hem mee op zijn reis.

13 Gekwetst: Mike Flaherty (Spin City)

Afbeelding
Afbeelding

De wereld was geschokt in 1998 toen acteur Michael J. Fox aankondigde dat hij de ziekte van Parkinson had, en velen dachten na over zijn toekomstige carrière, met name zijn hoofdrol in ABC's Spin City. Hoewel fans blij zijn dat Fox blijft acteren, waren ze overstuur toen ze hoorden van zijn vertrek na het vierde seizoen.

In de serie werd uitgelegd dat de loco-burgemeester van New York, Mike Flaherty (het personage van Fox) de schuld op zich nam voor een maffia-verbinding die de burgemeester had. De laatste twee seizoenen nam Charlie Sheen de leiding als Charlie Crawford, en hoewel hij een Golden Globe won voor de rol, verbleekte Sheen in vergelijking met Fox (die er drie had gewonnen).

Gelukkig hebben fans Fox de rol van het afgelopen seizoen voor een paar afleveringen opnieuw zien spelen, wat hen geruststelde dat hij nog een lang leven en een carrière voor de boeg had.

12 Opgeslagen: Mark Brendanawicz (Parken en recreatie)

Afbeelding
Afbeelding

In een show met net zoveel kleurrijke personages als Parks and Recreation, was er zeker één die aan het kortste eind had, en dat was Mark Brendanawicz van Paul Schneider. Aanvankelijk gezien als een personage dat tijdens de show meerdere keren zou vertrekken en terugkeren door mede-maker Michael Schur, keerde Schneider uiteindelijk helemaal niet meer terug na het tweede seizoen.

Hoewel zijn baan als stadsplanner van Pawnee belangrijk was, zou zijn beschadigde relatie met overheidsprocessen hem niet de meest geschikte hebben gemaakt voor een show rond … nou ja, de overheid. Fans hebben het personage tenminste kunnen zien evolueren door zijn relatie met Ann (zelfs als het niet eindigde zoals hij het wilde) en een laatste afscheid met Leslie deelden.

11 Hurt: Hilda en Zelda Spellman (Sabrina The Teenage Witch)

Afbeelding
Afbeelding

Een magische tiener was misschien de ster van deze show, maar zonder de hulp van haar heksentantes Hilda en Zelda zou ze nooit de krachtige heks zijn geworden die we in zeven jaar hebben leren kennen. Behalve dat actrices Caroline Rhea en Beth Broderick een geweldige chemie hadden, waren hun tegengestelde persoonlijkheden vaak hilarische hoogtepunten van de show.

In het zesde seizoen ontmoette Hilda haar ware liefde. Klinkt goed, toch? Nadat Zelda en Sabrina ze uit elkaar hebben gehaald, verandert ze in steen. Om dit op te lossen, offert Sabrina haar liefdesleven op, en om haar te redden, gaf Zelda haar volwassen jaren op en veranderde ze in een kind. De zusters begaven zich vervolgens naar het Andere Rijk.

Terwijl ze terugkwamen in de seriefinale (zij het met Zelda in kaarsvorm), hadden we ze graag in meer dan gastoptredens gezien.

10 Pijn: Carla Espinosa (Scrubs)

Afbeelding
Afbeelding

Als een populaire sitcom acht seizoenen lang dezelfde hoofdcast vasthoudt, zullen fans begrijpelijkerwijs van streek zijn als de focus verschuift naar nieuwe personages en de oude naar de achtergrond verdwijnt. Dat was in 2009 het geval voor het bekroonde medische comedy-drama Scrubs, dat er helaas toe leidde dat alle ideeën voor een tiende seizoen werden gesloopt. We willen ons echter concentreren op één belangrijk personage dat helemaal niet terugkeerde: Carla Espinosa.

Gespeeld door de getalenteerde Judy Reyes, werkte Espinosa als hoofdverpleegster van het Sacred Heart Hospital, met een brutale houding terwijl ze trouw bleef aan haar werk (aangezien Reyes nauwelijks afleveringen miste). En hoewel we blij waren haar twee dochters te zien baren, resulteerde dit erin dat ze een thuisblijfmoeder werd en afwezig was in het laatste seizoen, volgens acteur Donald Faison.

9 Opgeslagen: Jonathan Weed (Family Guy)

Afbeelding
Afbeelding

Zoals verschillende Family Guy-fans zich zullen herinneren, had Peter Griffin, voordat hij bij Pawtucket Brewery werkte, een baan bij de Happy Go Lucky Toy Factory onder toezicht van Jonathan Weed (voornamelijk ingesproken door stemacteur Carlos Alazraqui). Hoewel zijn Spaanse accent en verwijfde persoonlijkheid gedenkwaardig waren, was zijn karakter (zoals Peter's baan) niet lang op de wereld.

In de aflevering "Mr. Saturday Knight" van het derde seizoen wordt Weed uitgenodigd bij de Griffins thuis voor een diner, waar hij Peter verrassend genoeg promoveerde tot hoofd speelgoedontwikkeling… voordat hij kort daarna stikte in een broodje. Na zijn overlijden werd de fabriek gesloopt om plaats te maken voor een kinderziekenhuis, en Peter werd werkloos achtergelaten.

Gelukkig vond hij later werk bij de brouwerij onder Angela (ingesproken door wijlen Carrie Fisher), die fans al snel leuk vonden.

8 Pijn: Paul Hennessy (8 eenvoudige regels om met mijn tienerdochter te daten)

Afbeelding
Afbeelding

Comedian en acteur John Ritter begon in 2002 een nieuwe sitcom met de titel 8 Simple Rules for Dating My Teenage Daughter, waarin hij de beschermende vader Paul Hennessy speelde. Helaas, na het voltooien van slechts drie afleveringen van het tweede seizoen, kreeg Ritter een aortadissectie (een zeldzaam hartletsel) en stierf op 54-jarige leeftijd. Ter nagedachtenis aan hem liet de show zijn personage hetzelfde lot ondergaan, en daaropvolgende afleveringen gericht op de familie die te maken had met zijn overlijden (de titel werd ook ingekort tot 8 eenvoudige regels).

Het was al erg genoeg dat de hoofdpersoon weg was, maar de producers brachten David Spade en James Garner binnen als de vader en neef van Cate Hennessey om te proberen de leegte te vullen. Onnodig te zeggen dat het niet werkte, en de dalende kijkcijfers van de show resulteerden in de annulering na het derde seizoen.

7 Pijn: Chase Matthews (Zoey 101)

Afbeelding
Afbeelding

Voor fans van Nickelodeon-sitcoms was een van de meest frustrerende wachttijden voor twee personages om een koppel te worden, voor Chase Matthews en Zoey Brooks in Zoey 101. Hoewel Chase verliefd op haar was, was het vrij duidelijk, fans wisten niet precies wat Zoey voor hem voelde. Dat veranderde allemaal in de finale van het derde seizoen, toen Zoey hoorde van zijn gevoelens voor hem en terugkeerde naar Pacific Coast Academy om bij hem te zijn … alleen om erachter te komen dat Chase naar Londen was gereisd (waar ze overwoog om naar te verhuizen) en daar moest blijven voor één semester.

Hierdoor sleepten de laatste seizoenen zich voort, waarbij fans gedwongen werden toe te kijken hoe het nieuwe personage James Garrett een relatie met Zoey begon. Gelukkig maakte ze het uit met hem in de seriefinale, net op tijd voor Chase om terug te keren voor de kus waar iedereen op had gewacht.

6 Opgeslagen: Robert California (The Office)

Afbeelding
Afbeelding

Weet je nog dat we het over The Office hadden vanwege de afwezigheid van Michael Scott? Dit komt omdat Carell onvervangbaar was als regiomanager van Dunder Mifflin. Hoewel hij werd vervangen door andere personages (met name Andy Bernard van Ed Helms), zijn we gewoon blij dat we Robert California nooit achter Michaels bureau hebben hoeven zien zitten.

Hoewel het optreden van acteur James Spader werd geprezen in de finale van het zevende seizoen, hadden ze zeker niet verwacht dat hij de CEO van Sabre (de eigenaar van Dunder Mifflin) zou worden, en werden ze het arrogante, manipulerende Californië al snel beu.

De achteruitgang van de kwaliteit van het Bureau was misschien niet helemaal te wijten aan Spader, maar hij was zeker geen positief aspect. Gelukkig bleef hij maar één seizoen, en Californië nam afscheid van Dunder Mifflin in de finale van acht seizoenen.

5 Hurt: Muriel (The Suite Life of Zack And Cody)

Afbeelding
Afbeelding

Hoewel een sitcom-personage niet in de hoofdcast voorkomt, maakt dit ze niet minder grappig en hun afwezigheid niet meer opvallend. Dat was het geval met hotelmeid Muriel (gespeeld door Estelle Harris) op Disney Channel-hoofdstuk The Suite Life of Zack Cody, die het publiek aan het lachen maakte met haar luiheid (en vooral haar slogan: "Ik ben dat niet aan het opruimen."). Ondanks haar traagheid had ze echter een goed hart en heeft ze nooit iemand kwaad gedaan, daarom was het niet logisch dat ze na het eerste seizoen uit de show werd geschreven.

Voor alle duidelijkheid: de show faalde niet vanwege haar afwezigheid, want het bleef een van de best geschreven shows van het kanaal. Fans van de sarcastische meid waren echter extatisch toen de show haar terugbracht voor de seriefinale.

4 Opgeslagen: Kandi (Two And A Half Men)

Afbeelding
Afbeelding

Ze zal DC-fans vandaag misschien in verrukking brengen als Rita Farr op Doom Patrol, maar actrice April Bowlby maakte nooit grote indruk met Two and a Half Men-fans als Kandi. Hoewel Alan verschillende relaties had, wordt Kandi herinnerd als zijn tweede vrouw. Na hun splitsing wordt Alan gedwongen om alimentatie aan haar te betalen, waardoor hij nog afhankelijker wordt van Charlie. Ze krijgt al snel een tv-rol aangeboden en zorgt ervoor dat Alan geen roy alty's krijgt.

Fans dachten dat ze het laatste van haar hadden gezien, maar ze keerde verrassend terug in het tiende seizoen en probeerde Alan terug te winnen. Hij wijst haar af en ze wordt niet meer gezien tot de seriefinale, waar Alan haar belt om te onthullen dat ze zijn ware liefde was. Hoewel sommigen dit ontroerend vonden, waren anderen blij dat Alan nooit bij haar terugkwam.

3 Pijn: Reggie Kostas (Becker)

Afbeelding
Afbeelding

Tussen zijn iconische runs op Cheers en The Good Place speelde Ted Danson de hoofdrol in een andere succesvolle sitcom die vandaag niet zoveel wordt besproken als zou moeten. Als portret van de knorrige Dr. John Becker leidde Danson een getalenteerde cast van personages in een show met verrassend serieuze onderwerpen, waaronder schizofrenie en verslaving.

Een van de meest herkenbare karakters van de show was Reggie Kostas (gespeeld door Terry Farrell), een model dat eigenaar werd van een restaurant en onzeker was over haar toekomst. Sommige fans vroegen zich af of zij en Becker ooit zouden afspreken, en ze dachten dat ze een antwoord kregen toen ze hem kuste in de finale van het vierde seizoen. Fans waren echter geschokt toen het volgende seizoen onthulde dat Reggie naar Europa vertrok om haar leven opnieuw te beoordelen.

Uiteindelijk kwam Becker terecht bij Chris van Nancy Travis, en fans eindigden met een onopgeloste boog voor Reggie.

2 Opgeslagen: Libby Chessler (Sabrina The Teenage Witch)

Afbeelding
Afbeelding

Hoewel het fans pijn deed om te zien hoe Hilda en Zelda Sabrina the Teenage Witch verlieten, waren er waarschijnlijk niet veel die pestkop Libby Chessler misten na haar vertrek in het vierde seizoen. Door Sabrina constant een "freak" te noemen en te accepteren dat ze als "puur kwaad" werd beschouwd als een compliment, werd de snobistische rijke cheerleader niet aardig gevonden door vrijwel elke fan. Maar dat was precies het punt, want ze was duidelijk geschreven als een onwaarschijnlijke serie-antagonist.

Gelukkig kreeg ze altijd wat haar te wachten stond en slaagde ze er nooit in om het hart van Sabrina's toekomstige liefde, Harvey Kinkle, te winnen. En toen ze naar kostschool ging, waren fans blij te weten dat Sabrina één probleem minder had.

1 Pijn: Toni Childs-Garrett (Vriendinnen)

Afbeelding
Afbeelding

Na de vriendschap en het drama van vier zwarte vrouwen die in Los Angeles woonden, was Girlfriends een hit op The CW (later een spin-off, The Game) vanwege de chemie van de vrouwelijke hoofdrolspelers. Dus toen actrice Jill Marie Jones, die de zelfbenoemde "schattige" Toni Childs-Garrett speelde, de show verliet na het zesde seizoen, was de show (en zijn fanbase) begrijpelijkerwijs geschokt.

Terwijl terugkerend personage Monica Brooks-Dent (die de meisjes aanvankelijk allemaal haatten) een voorsprong kreeg voor de twee resterende seizoenen, werd ze nooit een vervanger voor Toni. Gelukkig is Childs-Garrett niet helemaal uit de tv-schijnwerpers verdwenen, aangezien ze later belangrijke rollen kreeg in Sleepy Hollow en Ash vs. Evil Dead.

Aanbevolen: