35 jaar later: waar zijn de castleden van 'The Goonies' nu?

Inhoudsopgave:

35 jaar later: waar zijn de castleden van 'The Goonies' nu?
35 jaar later: waar zijn de castleden van 'The Goonies' nu?
Anonim

The Goonies was een klassieker uit de jaren 80 en is nog steeds een film die vandaag de dag met liefde wordt herinnerd. Het vertelde het verhaal van een groep jonge kinderen op zoek naar avontuur, het was een echte spannende rit van een film, vakkundig gemaakt door het regisseur-producerteam van Richard Donner en Steven Spielberg.

Ter ere van het 35-jarig jubileum van de film is de cast onlangs herenigd voor een virtuele reünie en haalden ze herinneringen op over hun tijd in de film. Ze speelden zelfs enkele van die momenten na die de film geweldig maakten, waaronder de iconische wensputscène. Het was geweldig om ze weer op het scherm te zien, maar als je je hebt afgevraagd wat er van hun leven is geworden na Goonies, gaan we het hieronder allemaal onthullen.

Sean Astin - Mikey

Sean was pas 14 jaar oud toen hij de rol van Mikey op zich nam. Het was zijn eerste grote rol na een paar tv-films en het was het begin van een lange carrière in Hollywood. Verschillende andere films volgden in de jaren 80 en 90, maar zijn grootste succes kwam in de vroege jaren 2000 toen hij werd gecast als Sam in de Lord Of the Rings-trilogie. Hij was geweldig in de rol, en het had hem later grotere rollen moeten opleveren.

Helaas waren veel van de daaropvolgende tv-programma's en films waarin hij speelde grotendeels onmemorabel, behalve zijn beurt als Bob Newby in Stranger Things. Toch blijft hij acteren, dus laten we hopen dat hem binnenkort een andere grote rol wordt toegekend.

Corey Feldman - Mond

Mouty bij naam en mondig van aard, Feldman was een echte giller in de film. Hij was al goed bekend bij het publiek, omdat hij speelde in Gremlins en een reeks tv-projecten. Na The Goonies bleef hij een grote naam in Hollywood, met rollen in Stand By Me, The Lost Boys en The Burbs.

Helaas was zijn leven buiten het scherm moeilijk. Hij kreeg op 15-jarige leeftijd emancipatie van zijn ouders toen ze zijn fortuin stalen. Na het lijden aan misbruik, wendde hij zich tot drugs en alcohol. En hij verloor zijn beste vriend en werkpartner Corey Haim, die ook drugs had gebruikt nadat hij was misbruikt.

Gelukkig slaagde Feldman erin zijn gevechten met verslaving te overwinnen. De afgelopen jaren heeft hij tijd besteed aan het zoeken naar gerechtigheid voor Haim en doet hij veel werk voor goede doelen voor dierenwelzijn. Hij acteert nog steeds tot op de dag van vandaag, hoewel hij moeite heeft gehad om zijn leidende status te herwinnen.

Jeff Cohen - Chunk

Cohen was erg leuk in de film en in theorie had hij na de film een succesvolle Hollywood-carrière moeten hebben. Maar behalve een reeks tv-rollen in series als Amazing Stories en Family Ties, slaagde hij er nooit in een andere filmhit te vinden.

Natuurlijk wil niet elke jonge acteur in Hollywood blijven, en hetzelfde kan gezegd worden van Cohen. Hij stopte grotendeels met acteren na 1987 en volgde in plaats daarvan een carrière in de rechten. Hij runt nu een succesvol advocatenkantoor in Californië en heeft zijn dagen van de 'truffelshuffle' ver achter zich gelaten.

Ke Huy Quan - Data

Een jaar voor The Goonies was Quan al een ster uit zijn jeugd, en dit dankzij zijn rol in Indiana Jones en The Temple of Doom. Vervolgens nam hij de rol aan van de met gadgets beladen Data in de film uit 1985 en maakte hij een paar korte optredens op het scherm in de jaren die volgden.

Nadat hij vechtsporten had gestudeerd, bleef Quan in Hollywood werken, maar niet als acteur. In plaats daarvan nam hij de rol van stuntcoördinator op zich en werkte hij aan films als de eerste X-Men-film en Jet Li's The One. Wel zal hij binnenkort weer op onze schermen te zien zijn. Hij werkt momenteel aan de film Finding Ohana, die toevallig een andere familiefilm is over een groep kinderen op zoek naar een lang verloren gewaande schat.

Kerri Green - Andy

Meer dan alleen de liefdesbelang in The Goonies, Green deed veel om indruk te maken met haar rol. Ze bleef de rest van de jaren 80 in de film acteren, met rollen in de Corey Haim-starring Lucas en de John Candy-komedie Summer Rental. Toen haar acteercarrière in Hollywood in de jaren 90 vertraagde, werkte ze voornamelijk voor de televisie.

Green heeft echter veel gedaan om naam te maken buiten haar werk als actrice. Hoewel ze nog steeds af en toe een acteerrol op zich neemt, heeft ze voornamelijk achter de schermen gewerkt via haar eigen productiebedrijf, Independent Women Artists.

Martha Plimpton - Stef

Uitgesproken in The Goonies en ook in het echte leven, heeft Plimpton tot nu toe veel gedaan in haar leven. Ze bleef in de jaren 80 in Hollywood werken, met opmerkelijke wendingen in Running On Empty en Parenthood, maar het is in de tv-wereld waar ze de meeste bijval kreeg. Haar shows omvatten Grey's Anatomy en Raising Hope, naast de show waarvoor ze een Emmy won, The Good Wife.

Buiten haar acteercarrière heeft Plimpton veel gedaan voor vrouwenrechten en is ze een actieve voorvechter van abortusrechten.

Josh Brolin - Merk

Josh maakte zijn carrièredebuut in The Goonies als Astins oudere broer en groeide daarna steeds verder uit met een reeks zeer succesvolle filmrollen. Na indruk te hebben gemaakt in Mimic en Best Laid Plans, bleef hij naam maken, met sterrollen in No Country For Old Men, True Grit en Sicario.

De afgelopen jaren waren goed voor Brolin. Ondanks de box office ramp die Jonah Hex was, is hij er toch in geslaagd om gestaag door te werken in Hollywood. Zijn recente rollen in Avengers: Endgame en Deadpool 2 leverden hem veel bijval op, en hij zal later dit jaar te zien zijn in de nieuwe Dune-film.

Aanbevolen: