Waarom fans en critici het zo sterk oneens zijn over The Snyderverse

Inhoudsopgave:

Waarom fans en critici het zo sterk oneens zijn over The Snyderverse
Waarom fans en critici het zo sterk oneens zijn over The Snyderverse
Anonim

Wat is de Snyderverse? En waarom zijn critici en fans het er zo sterk over oneens? Nou, het is een nogal ingewikkeld onderwerp, met veel wendingen en een zeer rijk achtergrondverhaal. Het is zelfs zo ingewikkeld dat er hele subreddits en extreem lange sociale media-threads zijn gewijd aan de Snyderverse, met fans die bitter ruziën over de superheldenfilmserie.

De DCEU-films van regisseur Zack Snyder zijn niet zonder controverse, ondanks hun enorme commerciële en kritische succes. Dus waar is alle ophef over? Nou, laten we het uitzoeken.

6 Wat is de Snyderverse?

The Snyderverse, zoals het in de volksmond wordt genoemd, is een alternatieve versie van de franchise en het gedeelde universum dat bekend staat als de (DCEU), dat bestaat uit een reeks superheldenfilms gebaseerd op personages en gebeurtenissen die voorkomen in DC Comics, en wordt geproduceerd door Warner Bros. Het staat bekend als de 'Snyderverse' omdat alle films werden geregisseerd door Zack Snyder. De canon bestond ooit uit vijf films, maar de laatste twee werden geannuleerd en uiteindelijk werden er slechts drie films (Man of Steel, Batman V. Superman: Dawn of Justice en Zack Snyder's Justice League) uitgebracht.

De films volgen de heldendaden van de Justice League - Batman, Superman, Wonder Woman, Cyborg, Aquaman en de Flash - terwijl ze de wereld verdedigen tegen de dodelijke dreigingen van Darkseid, Steppenwolf en de Parademons. De films zijn enorm succesvol geweest, met elk een opbrengst van honderden miljoenen dollars, en ze hebben ons getrakteerd op de acteertalenten van sterren als Ben Affleck, Gal Gadot en Jason Momoa, om er maar een paar te noemen.

5 Fans zijn het niet eens over de wederopstanding van The Snyderverse

Dus de Snyderverse is voorbij, toch? Een flits in de pan van superheldenfilmseries? Denk nog eens na. Veel fans zijn het niet eens met het einde van Zack's run als regisseur, en ze vechten om de serie weer van de grond te krijgen na de succesvolle run van Zack Snyder's Justice League. Hoewel het onwaarschijnlijk lijkt, hebben twee belangrijke leden van de franchise al hun steun betuigd: Snyder zelf en Wayne T. Carr.

4 Fans hebben de Snyderverse ervan beschuldigd 'giftig' te zijn

Fans van de Snyderverse zijn het diep oneens over het idee om de filmfranchise te herstellen. In feite zijn degenen die Snyder terug willen zien om zijn films te regisseren, teruggekeerd naar zeer laag gedrag om hun zaak te bevorderen en zeer boos te handelen tegen degenen die het niet met hen eens zijn.

Boze Snyderverse-fans zijn, als reactie op de annulering, begonnen met het 'recensiebombarderen' van alle Warner Bros- of HBO Max-gerelateerde eigendommen die ze kunnen, en lieten negatieve recensies achter op filmbeoordelingsplatforms om hun boodschap van RestoreTheSnyderVerse verder te verspreiden.

Andere fans willen gewoon vrede en zijn blij dat de franchise tot een einde komt.

3 De twee versies van 'Justice League' zijn ook controversieel

De originele Justice League-film was niet geliefd bij fans. Zack Snyder moest het project vroegtijdig verlaten na de tragische dood van zijn dochter. In zijn plaats nam Joss Whedon het over, en de resulterende film was een teleurstelling voor de fans, en deed het ook niet zo goed aan de kassa. Hiermee stierf de droom om een Marvel-achtig universum rond de helden van DC te smeden.

Er was echter ook een 'Snyder Cut' van de film, die door veel fans beter werd beoordeeld. DC-fans gebruiken deze versie vaak om de studio's te overtuigen om Zack nog een kans te geven om te regisseren. Anderen zijn het daar echter niet mee eens en vinden de Snyder Cut inferieur.

2 Het meningsverschil tussen fans heeft geleid tot verandering

De kracht van de online meningsverschillen van de fans over de film heeft een groot effect gehad op de beslissingen van de studio. In feite hielp de druk van de Snyderverse-fans om Ann Sarnoff, CEO van WarnerMedia Studios, te beïnvloeden om een nieuwe versie van de film uit te brengen, zoals ze zei in een interview met Variety.

"We gaan altijd naar onze fans luisteren, maar we staan in dienst van de breedste fanbase en we zijn hen een geïntegreerde, holistische strategie verschuldigd", zei Sarnoff."Wij zijn de herders van de franchise en hopelijk weten de fans wanneer ze zien wat we in petto hebben dat DC in goede handen is op veel verschillende platforms met veel verschillende makers. We willen verschillende stemmen in de mix.

"Voor bepaalde fans die unieke stemmen willen, zullen ze misschien teleurgesteld zijn, maar we zouden ze willen vragen geduld te hebben en te kijken wat we in petto hebben, want misschien hebben de nieuwere stemmen in de mix net zo boeiende verhalen Per saldo wil je natuurlijk naar je fans luisteren, maar we willen wel trouw blijven aan onze visie en onze missie voor DC en die uitbouwen."

1 Maar zal het Snyder zelf beïnvloeden?

Het lijkt erop dat Zack Snyder op de hoogte is gesteld van het duellerende fangedrag over zijn filmvers. Hij stemt in met de wens van de fans om zijn visie van vijf films gerealiseerd te zien. Toen hij in maart met Pop Culture Weekly sprak, zei hij dat hij hoopt dat de Snyderverse voortleeft. Hij voegde er echter aan toe: "het is niet echt mijn [oproep], het is niet aan mij". Snyder had karakterbogen gepland voor zijn superheldenkarakters, en hij lijkt hoopvol dat er een kans zal zijn om af te maken wat hij uiteindelijk begon.

Aanbevolen: