Waar zijn fans het zo sterk over oneens als het gaat om 'The Godfather'?

Inhoudsopgave:

Waar zijn fans het zo sterk over oneens als het gaat om 'The Godfather'?
Waar zijn fans het zo sterk over oneens als het gaat om 'The Godfather'?
Anonim

Het is de meest iconische filmfranchise in het maffia-genre en wordt gecrediteerd met het vestigen van de 'gangster'-film als een legitieme, serieuze en bekroonde soort film. De Godfather-trilogie, die deel I (1972), deel II (1974) en deel III (1990) omvat, is enorm invloedrijk geweest en is gekopieerd, hulde gebracht aan en uitgebreid geparodieerd in film- en tv-media. Het belang ervan is zodanig dat het niet kan worden onderschat. Delen I en II worden, hetzij als één werk of als afzonderlijke films, beschouwd als een van de beste ooit gemaakt.

Maar voor fans van de Francis Ford Coppola-franchise zijn de zaken ingewikkeld. Velen zijn het sterk oneens over aspecten van de films, die de opklimming van Michael Corleone tot de baas van de familiecriminaliteit beschrijven na de dood van zijn vader, Vito. Zowel fans als filmliefhebbers, hoewel ze het allemaal eens zijn over de grootsheid van de trilogie, zijn het vaak oneens over bepaalde aspecten van de misdaadfranchise.

6 Velen zijn het er niet over eens of deel drie 'goed' is

De derde aflevering van de serie wordt over het algemeen als de zwakste beschouwd. Maar wil dit zeggen dat het een 'slechte' film is? Nou, fans zijn het hier zwaar over oneens. Terwijl sommigen vinden dat het gelijk is aan deel één en twee, met even geweldig acteerwerk, regie en scripting, vinden anderen dat het een teleurstellende epiloog is voor de eerste films, en lijdt onder een sterk verminderd budget en het ontbreken van Robert Duvall als Tom Hagen, die volgens veel fans een belangrijke rol speelde in de eerdere films, en deel drie zou hebben vastgehouden.

5 Sommigen vinden de trilogie overschat

Hoewel iedereen die de Godfather-films heeft gezien, kan bevestigen dat het goede films zijn, zijn sommige fans het niet eens over hoe goed ze zijn.

De eerste en tweede film worden regelmatig omschreven als geweldige films, maar er zijn fans die dit overdreven vinden. Het argument hier is dat critici grootheid verwarren met invloed. De films mogen dan belangrijk zijn, maar zijn zwaar verouderd en zijn sindsdien overtroffen door vele andere regisseurs in het misdaadgenre, zoals Scorsese.

Andere fans blijven bij hun wapens, het onderhouden van de Godfather-trilogie is onmiskenbaar geweldig.

4 Ze vechten om of het de beste film ooit is

Door deel I en II als een enkele film in twee delen te tellen, beschouwen velen het als de beste film ooit geproduceerd - gezien het acteerwerk, de verhaallijn, de muziek en het aantal iconische, emotionele momenten als onoverkomelijk. Superfans van de film zijn het er volledig mee eens, in de overtuiging dat ze de Oscars hadden moeten winnen toen ze voor het eerst werden uitgebracht.

Anderen, hoewel ze de films geweldig vinden, vinden ze niet echt de beste ooit gemaakt, en denken dat een groot deel hiervan deel III is die de serie in de steek laat.

3 Fans zijn het niet eens over de Director's Cut van deel drie

Vorig jaar bracht Coppola een director's cut van deel III uit, getiteld 'The Godfather, Coda: The Death of Michael Corleone', waarin werd geprobeerd de nogal teleurstellende originele release-cut uit 1990 te herwerken. Terwijl sommigen deze 'epiloog' voelen de originele film op elegante wijze herwerkt, met succes herstructureert om beter bij Coppola's visie te passen, anderen vinden het een zinloze oefening die in de ogen van veel fans weinig deed om het derde deel nieuw leven in te blazen.

2 Er is onenigheid over de rol van vrouwen in de film

Hoewel veel vrouwen in de drie films spelen, vaak met moraliserende stemmen, zoals Michael's vriendin en vrouw Kay, denken veel fans dat vrouwen grotendeels buitenspel worden gezet in de films en een stem wordt ontzegd in de gewelddadige wereld van de maffia transacties.

Anderen vinden echter dat er te veel vrouwelijke aanwezigheid in de film is, of dat de trilogie in ieder geval geen vrouwen nodig heeft. Maffia-politiek is een traditioneel mannelijke ruimte, dus natuurlijk bestaan er vrouwen aan de rand. Veel fans hebben ook kritiek geuit op Kay's aanwezigheid in de laatste aflevering en vonden haar een irritante en onnodige kracht.

1 Ze zijn het niet eens over de prestaties van Marlon Brando en die van Sofia Coppola

Hoewel veel fans het optreden van Marlon Brando als Don Vito Corleone beschouwen als een van de beste in de moderne cinema, zijn anderen daar anders over. Voor de rol won de iconische acteur de Oscar voor Beste Acteur (hoewel hij de prijs afwees), en het werd buitengewoon goed ontvangen, met fans die het een van de hoogtepunten van zijn carrière noemden. Anderen vonden zijn interpretatie van de angstaanjagende maffiabaas echter overschat en besloten dat hij door zijn overdreven hese stem en de toevoeging van wattenbolletjes in zijn wangen er minder angstaanjagend en 'meer als een aardeekhoorn' uitzag - onmogelijk om te nemen serieus.

Sofia Coppola, dochter van vader Francis Ford - de regisseur van alle drie de films - heeft veel kritiek gekregen voor haar rol in deel III. Veel fans hebben kritiek geuit op haar gebrek aan emotie, onbedoeld grappige sterfscène (sorry, spoilers) en zwakke dialoog. Veel fans vinden haar een slechte keuze en jammerlijk onvoorbereid op de hoofdrol van Mary in de film.

Andere fans zijn het er echter niet mee eens en beweren dat Sofia's optreden solide genoeg is - maar alleen 'slecht' lijkt omdat ze in scènes speelt tegen doorgewinterde en zeer getalenteerde acteurs zoals Al Pacino. Zij aan zij met zulke grootheden geplaatst, ziet Sofia er natuurlijk zwak uit.

Aanbevolen: