De waarheid over de auditie van Dave Bautista voor de MCU

Inhoudsopgave:

De waarheid over de auditie van Dave Bautista voor de MCU
De waarheid over de auditie van Dave Bautista voor de MCU
Anonim

Hij had een beetje bekendheid aan zijn zijde dankzij WWE, maar als het ging om het boeken van acteeroptredens, leerde Dave Bautista al vroeg dat dat niet veel betekende.

Dave begon in 2006 met een cameo-rol op 'Smallville', zelfs toen dacht hij niet veel aan het optreden en kreeg hij het alleen vanwege WWE. Qua films was het in het begin ook droog, hij begon met een niet genoemd cameo in 'Relative Strangers' en uiteindelijk, zeven jaar later, ving hij een beetje inbraak 'Riddick' op. Hoewel het de volgende auditie was die zijn carrière voorgoed veranderde.

Terugkijkend is het een geweldig verhaal - het was zeker niet gemakkelijk om de MCU-plek te bemachtigen en in het begin hoogst onwaarschijnlijk. Zoals we zullen beseffen, was het al een taak op zich om Dave alleen in de auditieruimte te krijgen.

Toen hij de regels begon te lezen, was Bautista niet helemaal zeker van de rol, maar al snel maakte hij er zijn eigen rol van en veranderde hij zijn carrière volledig.

Vóór diezelfde auditie waren de tijden zwaar.

Hij ging net eerder kapot

Destijds leende Dave geld voor eten, huur en zelfs kerstcadeaus. Hij liet de worstelwereld achter zich, maar het grootste probleem was dat hij in de loop van drie jaar nauwelijks werkte. Houd in die tijd rekening met enkele persoonlijke scheidingen, en laten we zeggen dat er niet meer geld binnenkwam zoals het ooit deed.

De MCU-ster geeft toe, de rol kwam op een moment dat hij het dieptepunt bereikte: "Toen ik de rol van Drax in Guardians kreeg, werkte ik nauwelijks in drie jaar. Dus ik was echt gestopt met worstelen en ik had terug kunnen gaan met mijn staart tussen mijn benen, maar ik zou nog steeds gewoon vastzitten op een plek waar ik nooit verder zou zijn gegaan, maar ik waagde gewoon een kans."

"En toen ik [gecast] werd, niet alleen omdat ik blut was, [alles veranderde]. Als ik zeg brak, werd mijn huis afgeschermd, ik had niets, man. Ik heb al mijn spullen verkocht. verkocht alles wat ik maakte van [toen] ik worstelde. Ik had problemen met de IRS. Ik was gewoon overal in verdwaald."

Een grote sleutel bleek zijn nieuwe vertegenwoordigingsteam te zijn, dat heel hard heeft gevochten om hem in de eerste plaats de auditie te bezorgen.

Hem de auditie bezorgen was niet gemakkelijk

Het vinden van een agent veranderde Daves carrière. In feite kreeg hij de nieuwe vertegenwoordiger slechts twee weken voorafgaand aan de MCU-auditie, de grootste van zijn carrière.

Er werd al vroeg duidelijk gemaakt dat de kans krijgen om te lezen een taak op zich was en dat het waarschijnlijk het beste was om zijn verwachtingen te managen. De ster vertelde alles naast Cinema Blend. "Ik heb eindelijk een agent gekregen, ongeveer twee weken voordat ik de auditie voor Guardians kreeg. Mijn agent zegt:" Weet je, ik heb echt moeten vechten om deze auditie voor je te krijgen. Het was echt moeilijk te krijgen, ze wilden niet echt auditie voor je doen. Ze wilden geen professionele worstelaars, dus ik wil je geen hoop geven."

Zijn reputatie als sportentertainer volgde hem overal, Dwayne Johnson kon zich daar in vinden, maar hij bleek prima te zijn…

Hij was nerveus bij de auditie, maar misschien werkte het feit dat hem werd verteld niet te hopen in zijn voordeel uit.

Zijn verwachtingen waren laag

"Hij bouwde mijn hoop erg laag, dus ik ging met lage verwachtingen naar binnen."

Misschien was dit een tactiek om de zenuwen in een vroeg stadium te kalmeren. Wat er ook gebeurde, het werkte. Dave geeft toe dat hij voorafgaand aan de auditie niet helemaal zeker was van het personage: "Ik begreep Drax niet. Ik belde mijn acteercoach en zei: 'Ik begrijp dit niet', en hij flipte omdat hij de grootste fanboy."

Zijn coach bleek een enorme helpende hand in zowel de eerste als de tweede auditie. Wat het spel voor Dave echt veranderde, was dat hij voor het eerst een foto van Drax zag. Toen hij het visuele van zijn personage zag, maakte hij er meteen verbinding mee.

"Hij liet me het onderzoek doen en ik vond een foto van Drax, en ik zei: 'Dat lijkt op mij!"

Er waren enkele serieuze kandidaten voor de rol, waaronder Jason Momoa. Hoewel zelfs 'Aquaman' zelf toegaf, had niemand Dave ter plekke kunnen vervangen.

Hij was bedoeld voor de rol en het veranderde zijn carrière. Tegenwoordig is hij een van de meest gevraagde acteurs. Oh, wat kunnen dingen snel veranderen.

Aanbevolen: