Wat is er met de hond gebeurd uit 'Air Bud'?

Inhoudsopgave:

Wat is er met de hond gebeurd uit 'Air Bud'?
Wat is er met de hond gebeurd uit 'Air Bud'?
Anonim

Filmbezoekers hebben altijd van dieren in film gehouden en de golden retriever van 'Air Bud' werd in de jaren '90 al snel een beroemdheid. De film, die zich concentreerde op een hond genaamd Old Blue (later omgedoopt tot Buddy) die basketbal speelde en natuurlijk liefde vond met zijn eigen jongen, was een enorme hit.

In feite heeft de film zelfs talloze vervolgen en spin-offs voortgebracht, waaronder veel films over de 'Air Buddies', die ging over de volgende generatie sportminnende hoektanden. En wie weet hebben de films moderne shows zoals 'Vanderpump Dogs' geïnspireerd.

Maar wat gebeurde er met Buddy uit 'Air Bud' en waar kwam hij terecht nadat hij beroemd werd?

Wie was Buddy van 'Air Bud'?

In het echte leven heette de golden retriever die Buddy speelde echt Buddy. Zijn eigenaar, Kevin Dicicco, kwam Buddy in 1989 als een zwerver tegen. Dicicco trainde Buddy zelf, wat het duo beroemd maakte, eerst op 'America's Funniest Home Videos' en later op David Letterman.

Maar in 1997 gooide Disney een film over een golden retriever die kon basketballen. Het originele script vroeg om een hond die echt basketbal kon spelen, maar het leek erop dat Disney in eerste instantie CGI wilde gebruiken.

Toen de regisseur die aan het roer van de film belandde, voor het eerst met het idee werd benaderd, schoot hij CGI neer. In plaats daarvan wilde hij een retriever vinden die getraind kon worden om geloofwaardige trucjes uit te voeren. Gelukkig voor Charles Martin Smith kwam de hond van Kevin Dicicco met al het nodige talent.

Speelde Buddy echt basketbal?

Hoewel dat echt Buddy was die hoepels in de film schoot, gaf de regisseur toe dat het talloze takes kostte om de beelden te krijgen. En hoewel Buddy geobsedeerd was door basketballen, gebruikte de crew een paar trucjes -- zoals de bal een beetje leeg laten lopen en hem met olijfolie bedekken zodat hij uit Buddy's mond zou glippen -- om de beelden te krijgen die ze nodig hadden.

Voor de andere trucs, zoals een scène waarin Buddy uit een raam op de tweede verdieping komt en naar de oprit gaat om een krant op te halen, heeft Buddy's natuurlijke talent (en de hulp van een hondentrainer) bereikt de perfecte foto.

Wat is er met Buddy gebeurd na 'Air Bud'?

Helaas voor fans van Buddy, leefde hij niet lang na het voltooien van 'Air Bud', wat zijn laatste acteeroptreden zou zijn. Omdat hij een zwerfdier was, kon zijn eigenaar op zijn leeftijd (rond de 9 jaar) alleen maar raden, maar Buddy stierf in 1998 aan botkanker.

Zelfs toen hij in de films zat, legde de regisseur uit, moest de make-upploeg echter vaak wat grijs rond Buddy's snuit bijwerken. Maar dankzij zijn carrière zal Buddy nooit worden vergeten, vooral omdat Disney doorging met het maken van puppyfilms die zijn nalatenschap weerspiegelden. Natuurlijk werden niet alle films van de franchise goed ontvangen.

Maar ja, sommige puppy's waren eigenlijk van Buddy; de hond verwekte ten minste negen pups voor zijn overlijden.

Aanbevolen: