Deze laatste tweede beslissing veranderde 'Lord of the Rings' voor altijd

Inhoudsopgave:

Deze laatste tweede beslissing veranderde 'Lord of the Rings' voor altijd
Deze laatste tweede beslissing veranderde 'Lord of the Rings' voor altijd
Anonim

Filmfranchises hebben een ongelooflijke manier om geld te verdienen aan de kassa, maar het is moeilijk om er een van de grond te krijgen. Sommige franchises, zoals de MCU, zijn van de grond gekomen, terwijl andere, zoals het Dark Universe, bij aankomst imploderen. Als alles eenmaal draait, heeft een franchise het potentieel om het deeg binnen te halen.

Tijdens de jaren 2000 kwam de Lord of the Rings-franchise in de bioscoop en veranderde het spel voor altijd. De trilogie van Peter Jackson blijft misschien wel de beste aller tijden, en enkele belangrijke veranderingen hebben bijgedragen aan de erfenis van de trilogie.

Laten we eens kijken naar de last-minute verandering die de Lord of the Rings-films voor altijd veranderde.

'The Lord of the Rings' is een iconische franchise

Als we kijken naar de grootste filmfranchises aller tijden, komen er maar weinig in de buurt van wat de Lord of the Rings-films op het grote scherm hebben bereikt. Het was een perfecte combinatie van lovende kritieken op een zakelijke bijeenkomst, en sommigen hebben nog steeds het gevoel dat dit de beste trilogie is die ooit is gemaakt.

Peter Jackson had de ontmoedigende taak om J. R. R. Tolkiens klassieke romans tot leven, en hij was in staat om op de een of andere manier de verwachtingen te overtreffen met zijn werk. De casting was geweldig, het gebruik van CGI houdt nog steeds stand op een aantal plekken, en toen het stof eenmaal op de trilogie was neergedaald, klopten de Oscars aan.

Tot op de dag van vandaag zijn deze films een absolute triomf van de cinema, en de fans kijken reikhalzend uit naar de serie van Amazon, die volgend jaar debuteert.

Er waren een aantal elementen die deze franchise perfect heeft genageld, waaronder de casting van de hoofdpersonen.

De casting was perfect

Zeggen dat de casting voor de franchise perfect was, zou een enorm understatement zijn, omdat het lijkt alsof al deze sterren gewoon voor hun personages zijn geboren. Natuurlijk, ze hadden van tevoren werk gedaan en hebben sindsdien aan andere projecten gewerkt, maar er wordt iets anders bereikt als fans ze zien in de Lord of the Rings-films.

Onder leiding van Elijah Wood als Frodo, bevatte de franchise een aantal artiesten met verschillende achtergronden en niveaus van succes. De trilogie introduceerde veel van deze acteurs bij een wereldwijd publiek, terwijl de erfenis van een paar mensen in de cast werd versterkt. Het was echt goed werk geleverd door de castingafdeling, en elke kleine verandering in de cast zou het resultaat van de films drastisch hebben veranderd.

Met de cast op zijn plaats, begonnen de training en productie, maar er was een enorm probleem: een van de acteurs in een van de hoofdrollen werkte gewoon niet. Omdat hij wist dat er iets moest gebeuren, werd deze acteur op het laatste moment geruild en de verandering had een grote impact op de franchise.

Stuart Townsend werd ontslagen en vervangen door Viggo Mortensen

Vroeg in de productie werd Stuart Townsend, die Aragorn speelde, op het laatste moment vervangen door Viggo Mortensen, die een klassiek optreden ging leveren als de koning van Gondor.

Volgens Dominic Monaghan: "We hebben geen kans gekregen om afscheid te nemen van Stu. Hij ging heel snel weg. Ik denk dat hij waarschijnlijk verdrietig was over hoe het afgelopen was. Ik kan natuurlijk niet voor hem spreken, maar we waren op de set en we kwamen tegen het einde van week één en de producer Barrie Osborne had tegen de vier hobbits gezegd: 'Kun je even wachten op de wrap omdat Peter en ik ergens met je over willen praten.'"

"En in mijn naïviteit dacht ik gewoon dat ze zouden zeggen dat we een geweldige week hadden gehad, we houden van wat we zien, houden van jullie, hebben een geweldig weekend bla bla bla. En helaas, ze zei dat Stuart het project heeft verlaten. We waren allemaal verbijsterd, ik dacht niet dat we op dat moment ontslagen konden worden, ik dacht dat je meedeed aan… maar dat was niet het geval, "vervolgde hij.

Enter Viggo Mortensen, die op het laatste moment binnenkwam om Townsend te vervangen. Dit kan niet gemakkelijk zijn geweest voor de acteur, en zelfs hij gaf toe dat de hele situatie "onhandig" was.

"Toen mij werd verteld dat ik iemand zou vervangen, voelde ik me ongemakkelijk. Ik vroeg me af of ik de acteur zou ontmoeten, maar hij was weg toen ik daar aankwam. Ik werd er gewoon in gegooid en moest de het beste wat ik kon. Dat is alles wat ik weet, "zei Mortensen.

Een zware doorbraak voor Townsend, maar aan het eind van de dag kregen Peter Jackson en zijn team de juiste mensen aan boord voor de trilogie.

Aanbevolen: