Is House Of The Dragon niet zo stiekem gedoemd om harder te falen dan Game Of Thrones?

Inhoudsopgave:

Is House Of The Dragon niet zo stiekem gedoemd om harder te falen dan Game Of Thrones?
Is House Of The Dragon niet zo stiekem gedoemd om harder te falen dan Game Of Thrones?
Anonim

De vlek die door het laatste seizoen van Game of Thrones is veroorzaakt, is gewoon niet weg te vegen. Hoewel de show naar verluidt meerdere eindes filmde, slaagden ze erin de verkeerde te kiezen. Het is jaren geleden, maar die-hard fans van de HBO-serie zijn nog steeds ongelukkig. Er zijn dus natuurlijk enkele grote zorgen met betrekking tot House Of The Dragon.

Terwijl "A Song Of Ice And Fire" en "Fire And Blood"-schrijver George R. R. Martin zelf de eerste aflevering zijn stempel van goedkeuring heeft gegeven, en critici enthousiast lijken te zijn over de show, nemen de zorgen toe voor de lange termijn laten zien. Game of Thrones begon tenslotte als een van de beste shows op tv en veranderde in de loop van de tijd in de puinhoop die het werd.

Dus, zal House Of The Dragon in dezelfde val trappen als Game of Thrones?

Het blijkt dat sommige critici denken van wel. Dit is wat ze zeggen naast de eerste positieve opmerkingen die de HBO-spin-off-serie ontvangt …

6 De karakters van House Of The Dragon zijn niet interessant

Roxana Hadidi van Vulture beweerde dat House Of The Dragon is gebouwd op "wankele gronden". De criticus heeft de eerste zes afleveringen van het seizoen gezien en was niet zo geïntrigeerd als de mainstream.

Dit komt omdat ze gelooft dat de personages in de show gewoon niet zo interessant zijn als die in Game Of Thrones, wat de belangrijkste reden is waarom fans bij de originele serie bleven, zelfs als de dingen een gekke wending namen.

"[In House Of The Dragon] huizen die niet met elkaar overweg kunnen, broers en zussen die zich gepasseerd voelen, ridders die elkaars eer in twijfel trekken. veel solide, maar zonder het soort genuanceerd materiaal dat Peter Dinklage hielp om Tyrion Lannister in zo'n mercurial figuur te veranderen of Emilia Clarke in de beruchte Mother of Dragons', schreef Roxana voor Vulture.

"In plaats daarvan onderdrukt deze vreemde samenzwering wat een van de belangrijkste prioriteiten van House of the Dragon zou moeten zijn: uitdiepen wie deze personages intern zijn in plaats van hoe ze extern presenteren."

Eerder in het artikel wees Roxana erop dat de vrouwelijke personages "dun" zijn geschreven, ondanks dat het uitgangspunt is gecentreerd op hun strijd in een door mannen gedomineerde wereld.

5 House of the Dragon is een langzame verbranding

Toen Game of Thrones op zijn best was, kostte het tijd om op zijn bestemming te komen. Het lijkt erop dat House Of The Dragon hetzelfde doet. Maar als je minder interessante karakters hebt, lijkt het een slog.

Volgens CNN-criticus Brian Lowry is het verhaal dat House of The Dragon niet zo boeiend is als dat in Game Of Thrones.

"Door een decenniumlange tijdsprong halverwege het seizoen te maken, wordt het verhaal geleidelijk aan boeiender over de zes afleveringen die zijn bekeken, met momenten die even bruut en bloederig zijn als alles wat "Thrones" produceerde. Er is ook de vage dreiging van oorlog aan de buitenranden van het koninkrijk, en het periodieke gebruik van draken als het ultieme wapen in luchtoorlogvoering in middeleeuwse stijl, "schreef Brian.

4 House Of The Dragon probeert Game Of Thrones-personages te repliceren

The Verge-criticus Charles Pulliam-Moore is van mening dat House Of The Dragon (tot nu toe) slechts een vernieuwde versie van Game Of Thrones is. Vooral als het gaat om de karakters en hun karakterisering.

"[De problemen van de show] komen voort uit hoe hard de serie probeert om zijn personages te kaderen als geremixte versies van Game of Thrones-personages. Ondanks dat het een serie is over de Targaryens voor hun val, is het moeilijk om geen sporen van Game te zien van Thrones' Starks en Baratheons in hun karakteriseringen - en niet op een manier die aanvoelt als een opzettelijke knipoog naar hoe de families voorbestemd zijn om in de toekomst met elkaar om te gaan, "schreef Charles.

Charles vervolgde door te zeggen: In de eerste afleveringen of twee wordt onthuld dat een verrassend aantal House of the Dragon's power-spelers zo tweedimensionaal en bekrompen zijn dat het vaak moeilijk is om ze te geloven als de legendarische figuren uit het verleden die de show wil dat ze zijn.

3 House Of The Dragon probeert te hard om Game Of Thrones te zijn

Het zijn niet alleen de personages die aanvoelen als een vernieuwde versie, het is het verhaal en het tempo zelf.

"Helaas zijn verschijnselen uniek en buitengewoon moeilijk te bereiken", schreef Kelly Lawler van USA Today.

"Proberen er een na te maken leidt tot saaie, koekjes-cutter-series zoals Dragon - iets dat ruikt en klinkt en eruitziet als Thrones, maar de inhoud van het origineel mist. Voor fans die houden van de wereld die auteur George R. R. Martin heeft gemaakt met zijn Een lied van ijs en vuur reeks romans, het is een diepe teleurstelling."

2 Het huis van de draak Tijdsprongen zijn schokkend

House Of The Dragon speelt zich af in twee verschillende tijdsperioden, waarbij het grootste deel van de eerste helft van het seizoen Milly Alcock speelt als een jonge Rhaenyra Targaryen. Maar omdat de aflevering periodes overslaat, denken sommige critici dat er veel verloren gaat.

"De eerste zes afleveringen die beschikbaar worden gesteld aan critici vinden plaats in de loop van ongeveer 15 jaar", schreef een criticus van Cleveland.com. "En dat is de proloog niet meegerekend, die nog een decennium aan de eindstand toevoegt."

De schrijver zei verder dat elke aflevering je meesleept in een meeslepend verhaal, alleen om de emotionele impact van deze momenten te verdoezelen.

"Het meest flagrante voorbeeld hiervan vindt plaats in de vijfde aflevering, die eindigt in een spannende cliffhanger. Het verhaal gaat tien jaar later verder in de volgende aflevering met nieuwe acteurs in de hoofdrollen van Rhaenyra (Emma D 'Arcy) en Alicent (Olivia Cooke). De tijdsprongen zijn schokkend en je zult je afvragen of showrunners Ryan Condal en Miguel Sapochnik de beste delen overslaan."

1 House of the Dragon's schrijven is niet zo sterk als Game Of Thrones

Het schrijven tot nu toe mist de schittering van de meest diepgaande momenten van Thrones: er is geen equivalent voor de geestige drinken-en-weten-dingen van Tyrion, geen kleingeestige gekonkel van het niveau van Littlefinger, geen onthullende karaktermomenten als opzienbarend terwijl Robert en Cersei eindelijk een eerlijk gesprek voeren', schreef John Nugent van Empire.

Hoewel het plot misschien sterker is dan de laatste seizoenen van Game Of Thrones, lijken er nogal wat mensen te zijn die beweren dat het wonderbaarlijke schrijven van de vroege seizoenen hier gewoon niet wordt gerepliceerd.

Aanbevolen: