Super Saiyan 4: De grootste vragen van fans, eindelijk beantwoord

Inhoudsopgave:

Super Saiyan 4: De grootste vragen van fans, eindelijk beantwoord
Super Saiyan 4: De grootste vragen van fans, eindelijk beantwoord
Anonim

Er zijn veel anime die in de loop der jaren een toegewijd publiek en gemeenschappen hebben opgebouwd, maar Dragon Ball is zeker een van de series die het meeste succes heeft gehad. Dragon Ball is al tientallen jaren populair en het is nu aantoonbaar net zo populair als tijdens zijn bloeiperiode in de jaren '90. Het was spannend om het Dragon Ball-universum in de loop van de tijd te zien groeien en krachtigere personages en transformaties aan de mix toe te voegen.

Er zijn veel verschillende dingen om van te houden in Dragon Ball, maar het zijn deze spektakels van transformaties die de meeste aandacht krijgen. Dragon Ball GT is niet de meest populaire toevoeging aan de franchise, maar de introductie van Super Saiyan 4 is een belangrijk keerpunt in de serie. Super Saiyan 4 is een flitsend gezicht, maar er is nog steeds veel dat verkeerd wordt begrepen.

15 Is het Canon?

Afbeelding
Afbeelding

Dragon Ball GT is een controversieel hoofdstuk in de Dragon Ball-saga, maar veel kijkers geven in ieder geval toe dat Super Saiyan 4 een van de interessantere componenten van de anime is. Het bestaan van Dragon Ball Super introduceert Super Saiyan God als opvolger van Super Saiyan 3, maar Super Saiyan 4 komt nooit aan de orde. Het is vrij duidelijk dat Super Saiyan 4 in de hoofdreeks geen canon is, maar het is nog steeds erg populair in de videogames en promotionele anime-spin-offs.

14 Is een staart nodig voor Super Saiyan 4?

Afbeelding
Afbeelding

Goku en Vegeta zijn de enige niet-gefuseerde personages die Super Saiyan 4 in Dragon Ball GT hebben bereikt en in beide omstandigheden is het noodzakelijk dat de Saiyans hun staart hebben zodat ze Golden Great Apes kunnen worden. De videogames raken een beetje los met de vereisten van Super Saiyan 4 en personages zoals Gohan kunnen zonder staart in Super Saiyan 4 veranderen.

13 Is Super Saiyan 4 sterker dan een god van vernietiging?

Afbeelding
Afbeelding

De Xenoverse-videogameserie gooit zoveel mogelijk Dragon Ball-kennis in de games en maakt zich geen zorgen over wat zogenaamd canon is of niet. Dankzij de spellen kunnen Beerus en Whis getuige zijn van Super Saiyan 4 en de Saiyans overwegen zelfs dat deze vorm een God of Destruction zou kunnen overwinnen. Dit is niet bewezen, maar het leidt er wel toe dat Whis met Goku de mogelijkheid bespreekt om een God of Destruction te worden, gebaseerd op de kracht van de vorm.

12 Kan een kind Super Saiyan 4 worden?

Afbeelding
Afbeelding

De fasen van Super Saiyan gaan gepaard met enorme krachtboosts, maar het is aangetoond dat kinderen de transformatie nog steeds aankunnen, waaronder Super Saiyan 3. Dit is niet het geval met Super Saiyan 4, omdat het een te sterke krachtboost is voor het lichaam van een kind. Wanneer de jonge Goku in Dragon Ball GT toegang krijgt tot de vorm, wordt zijn lichaam tijdelijk in een volwassene veranderd, zodat hij het kan verdragen.

11 Heeft Super Saiyan 4 een tijdslimiet?

Afbeelding
Afbeelding

Super Saiyan 3 was een grote opsteker voor Goku in zijn gevecht tegen Buu, maar een grote tegenvaller is dat het zoveel energie van de gebruiker wegneemt dat Goku het maar een korte tijd kan gebruiken. Een vergelijkbare situatie bestaat voor Super Saiyan Blue. Super Saiyan 4 kent geen beperking en gebruikers blijven lang in het formulier.

10 Kan het energie opnemen?

Afbeelding
Afbeelding

Een groot voordeel van Super Saiyan 4 buiten zijn brute kracht is dat het in staat is om de aanvallen van zijn vijand te absorberen en ze opnieuw te gebruiken als energie. Dit is ook iets dat aanwezig is bij Super Saiyan God, maar het put de gebruiker uit. Hier zijn er geen consequenties en het helpt Goku meerdere keren het voordeel te behalen.

9 Moet de gebruiker eerst een gouden mensaap worden?

Afbeelding
Afbeelding

Super Saiyan 4 is een ongewone Saiyan-transformatie vanwege de manier waarop het meer aansluit bij de primitieve Great Ape-component uit het verleden van de Saiyan. Een Saiyan moet eerst transformeren in een Golden Great Ape en daarna kan de gebruiker, na het temmen van de vorm, die kracht in Super Saiyan 4 distilleren. Het is een complex proces en omvat de effecten van Blutz Waves.

8 Kunnen Saiyan-hybriden Super Saiyan 4 worden?

Afbeelding
Afbeelding

Super Saiyan 4 gaat meer over de wortels van Saiyan dan over welke andere transformatie dan ook, dus het zou begrijpelijk zijn als alleen pure Saiyans de vorm zouden kunnen bereiken. Met de videogames kan Gohan echter Super Saiyan 4 worden, wat betekent dat Saiyan-hybriden het kunnen ontgrendelen, hoewel Gohan een unieke situatie kan zijn omdat hij tijdens zijn jeugd een staart had.

7 Was Super Saiyan 4 een voorbode in Dragon Ball Z?

Afbeelding
Afbeelding

Er is een zeer interessant moment tijdens Goku's eerste Super Saiyan 3-transformatie in Dragon Ball Z, waar hij een oer-flashback ervaart naar het verleden van zijn volk. Goku ziet flitsen van zijn Grote Aap-vorm, maar er is ook een moment waarop hij een hybride van zijn menselijke vorm met zijn aapvorm ziet die sterk lijkt op Super Saiyan 4. Het is heel goed mogelijk dat de inspiratie voor het ontwerp uit deze korte scène kwam.

6 Hoe veranderde Vegeta Super Saiyan 4?

Afbeelding
Afbeelding

Super Saiyan 4 heeft veel meer vereisten dan de andere Super Saiyan-transformaties en een van de belangrijkste aspecten is de blootstelling van de Saiyan aan Blutz Waves. Goku kan dit organisch ervaren tijdens zijn tijd op New Planet Tuffle, maar Vegeta neigt naar alternatieve methoden. Bulma maakt kunstmatige Blutz-golven om de vorm te bereiken, maar het werkt, wat aantoont dat hier alternatieve methoden kunnen worden gebruikt.

5 Is Super Saiyan 4 ontworpen door Akira Toriyama?

Afbeelding
Afbeelding

Dragon Ball GT werd gerund door Toei Animation in plaats van rechtstreeks door Akira Toriyama, maar hij droeg nog steeds bij aan de eerste karakterontwerpen voor de serie. Toriyama was echter niet betrokken bij het unieke ontwerp achter Super Saiyan 4. In plaats daarvan was het Toei's hoofdpersonageontwerper, Katsuyoshi Nakatsuru, die verantwoordelijk was voor de look, die probeerde aspecten van zowel het uiterlijk van de Great Ape als het uiterlijk van Super Saiyan te integreren.

4 Is Super Saiyan 4 sterker dan Super Saiyan Blue?

Afbeelding
Afbeelding

Er zijn tal van discussies over de vraag of de sterkste transformatie van GT krachtiger is dan de krachtigste van Super. Het is moeilijk om deze dingen echt te vergelijken, maar series als Dragon Ball Heroes en de Xenoverse-videogames zorgen ervoor dat deze vormen tegen elkaar botsen. Super Saiyan 4 heeft veel trucs, maar Super Saiyan Blue is gewoon op zo'n ander niveau dat het het zou verslaan. Super Saiyan God zou het waarschijnlijk zelfs kunnen verslaan.

3 Ontgrendelt Super Saiyan 4 nieuwe technieken?

Afbeelding
Afbeelding

Super Saiyan 4 is niet alleen een aanzienlijke upgrade in kracht, maar het stelt de gebruiker ook in staat om plotseling krachtigere versies van hun kenmerkende aanvallen uit te voeren. Dit is niet altijd het geval bij Super Saiyan en soms is de upgrade alleen al voldoende. In het geval van Goku worden nieuwe technieken zoals 10x Kamehameha een grote hulp voor hem in de strijd.

2 Heeft Super Saiyan 4 verschillende vormen?

Afbeelding
Afbeelding

Super Saiyan heeft talloze varianten zoals Ultra Super Saiyan en Rage Super Saiyan en het is dus niet verwonderlijk dat Super Saiyan 4 ook een paar verschillende versies van zichzelf heeft. Broly's versie van het formulier is technisch Legendary Super Saiyan 4 en ziet er iets anders uit. In de Super Dragon Ball Heroes-anime gebruikt Super Saiyan 4 Xeno Gogeta Kaioken in de vorm, wat ook leidt tot een nieuwe versie.

1 Kan het andere Saiyan-vaardigheden een boost geven?

Afbeelding
Afbeelding

Saiyans zijn gebouwd voor de strijd en zijn natuurtalenten als het gaat om het aanpassen aan hun tegenstanders. Super Saiyan 4 versterkt dit instinct bij Saiyans en maakt ze zo veerkrachtig dat krachtige technieken niet twee keer op hen werken. Eis Shenron bevriest bijvoorbeeld Goku stevig met zijn aanval, maar wanneer hij de aanval voor de tweede keer op hem probeert te gebruiken, kan Goku zonder problemen ontsnappen. De vorm helpt zijn lichaam te leren en te evolueren.

Aanbevolen: