Alle vragen die we hebben over klei uit 13 redenen waarom

Inhoudsopgave:

Alle vragen die we hebben over klei uit 13 redenen waarom
Alle vragen die we hebben over klei uit 13 redenen waarom
Anonim

We zijn helemaal weg van Dylan Minnette, de knappe en ongelooflijke acteur achter de rol van Clay Jensen. Maar dat gezegd hebbende, scheiden we de acteur volledig van het personage dat hij hier speelt. Volgens openbare interviews en zijn sociale-mediapagina's is Dylan Minnette een geweldige kerel met een groot hart. Elk meisje zou het geluk hebben om met hem te daten en elke man zou het geluk hebben zijn vriend te zijn… maar laten we het hebben over het personage van Clay Jensen dat hij speelt in 13 Reasons Why.

Clay Jensen heeft zeker goede bedoelingen, maar hij vertoont af en toe tekenen van giftige mannelijkheid en recht. Hij maakt ook enkele twijfelachtige keuzes en tussen seizoen één en seizoen drie van 13 Reasons Why hebben we 13 vragen die we willen stellen.

13 Waarom heeft Clay Tyler niet gerapporteerd omdat hij bijna een schooldans had neergeschoten?

13 reden waarom
13 reden waarom

Tyler Down verscheen op de middelbare school met een tas vol wapens en wat deed Clay Jensen? Hij nam het pistool uit Tyler Down's handen en hield het in zijn eigen handen, liet Tyler de plaats delict verlaten en ging het hele volgende seizoen verder met het verbergen van de zaak.

12 Hoe heeft Clay er zo lang over gedaan om naar de banden te luisteren?

Clay jensen koptelefoon
Clay jensen koptelefoon

De meeste mensen zouden zijn gaan zitten en meteen in één keer naar hen hebben geluisterd. Clay Jensen aan de andere kant? Het kostte hem een heel seizoen om naar alle banden te luisteren. Het is duidelijk dat de makers van de show van Netflix besloten om de banden op te splitsen in afzonderlijke afleveringen om de juiste opzet van het verhaal te creëren, dus we begrijpen wel waarom het werkte zoals het werkte.

11 Waarom deed Clay Judge Hannah Baker voor het slapen met Zach?

Hannah en Zach
Hannah en Zach

Clay Jensen zette Hannah Baker op zo'n onrealistisch hoog voetstuk alsof ze bedoeld was als een onaangetaste en onbezoedelde bloem. Clay beoordeelde haar zonder woorden nadat ze erachter kwam dat ze haar V-kaart met Zach had gestolen. In werkelijkheid was het prima voor Hannah Baker om contact te maken met Zach. Zij en Zach hadden contact, Zach had altijd respect voor haar, en haar keuze om seksueel actief te worden had geen oordeel mogen rechtvaardigen – van wie dan ook.

10 Waarom probeerde Clay Victim Blaming/Shaming met betrekking tot het clubhuis?

13 redenen waarom
13 redenen waarom

Nadat Clay Jensen foto's had gezien van meisjes die werden misbruikt in het clubhuis dat door de voetballers wordt bestuurd, had hij het lef om te vragen waarom meisjes in dit soort hachelijke situaties terechtkomen. Sheri sloot hem heel snel af toen ze zei: "Clay, je weet niet wat er op deze foto gebeurde en je weet niet wat er daarna gebeurde. Meisjes brengen zichzelf niet in slechte situaties. Jongens maken de situaties slecht. Je weet niet hoe dat voelt om een meisje in die kamer te zijn." Zeg het hem, Sheri!

9 Waarom voelde Clay zich zo gerechtigd tot Ani's wederzijdse genegenheid?

ani en klei
ani en klei

Clay viel voor Ani en dat was prima en dandy, maar het feit dat hij het recht vond om haar zoals hem terug te hebben, was een beetje vervelend. Hij werd kwaad op haar omdat ze erachter kwam dat ze een relatie had met Bryce. Het is alsof hij dacht dat Ani van hem was of zoiets. Beste, Clay… Ani was nooit jouw eigendom.

8 Waarom laat Clay zijn obsessie met Hannah zo ongezond worden?

hannah en klei
hannah en klei

Clay's obsessie met Hannah Baker werd zo ongezond dat hij lang na haar dood haar aanwezigheid hallucineerde. Zijn obsessie was duidelijk niet gezond, want het is niet normaal om dagdromen, fantasieën of hallucinaties van een andere persoon te hebben die zo levendig zijn als die van Clay over Hannah Baker.

7 Waarom bleef Clay Skye bellen toen ze hem vroeg het contact te verliezen?

skye en klei
skye en klei

Toen Skye en Clay het uitmaakten, deed Skye de normale gang van zaken en zei hem dat hij geen contact meer met haar moest opnemen. Ze wilde het loslaten en verder gaan zodat ze aan het genezingsproces zou kunnen beginnen. In plaats van Skye's wensen te respecteren, blies Clay haar telefoon helemaal op. Hij belde haar keer op keer. Waar zijn de grenzen?

6 Waarom was Clay zo ongevoelig voor Jessica's genezingsproces?

13 redenen waarom
13 redenen waarom

Jessica onderging een enorm traumatische ervaring met Bryce Walker. Ze was bang om te moeten praten over wat ze had meegemaakt in een rechtszaal vol mensen van wie ze wist dat ze haar zouden veroordelen en aannamen dat ze loog. In plaats van zachtjes Jessica's denkproces en herstelproces te begrijpen, bleef Clay haar pushen om aan zijn agenda te voldoen.

5 Waarom veroordeelde Clay Justin voor drugsgebruik toen hij zelf drugs probeerde?

klei en justin
klei en justin

Clay had geen probleem om een illegale substantie te proberen met Hannah Baker en hun vrienden, maar toen Justin Foley terugviel op illegale substanties, was Clay de eerste om te oordelen. Toegegeven, de illegale substantie die Clay met Hannah probeerde was lang niet zo ernstig als de illegale substanties waaraan Justin Foley verslaafd was… maar toch! Wees begripvol, Clay. Justin wilde niet verslaafd raken aan drugs en zijn leven voor altijd ruïneren.

4 Waarom heeft Clay niet eerder contact opgenomen met Hannah's ouders?

13 redenen waarom
13 redenen waarom

Zodra Clay Jensen op de hoogte was van de banden, had hij als eerste met elk van hen rechtstreeks naar Hannah's ouders (of de politie) moeten gaan. Dezelfde verklaring geldt voor iedereen op de lijst die de banden eerder hoorde dan Clay. Haar ouders hadden niet zo lang in het ongewisse mogen blijven.

3 Waarom is Clay niet met therapie begonnen?

klei jensen
klei jensen

Clay heeft onmiddellijk professionele therapie nodig, zoals gisteren. Hij heeft meteen de hulp van een therapeut nodig na alles wat hij heeft meegemaakt. Hij ging door verdriet en rouw na het verlies van Hannah, het einde van zijn relatie met Skye, de afwijzing van Ani, het proces van het luisteren naar die banden, het proces van proberen Bryce voor de rechtbank neer te halen, en het ergste van alles… het gevoel van schuldgevoel dat op zijn schouders woog voor Hannah's dood.

2 Waarom probeerde Clay van Hannah iemand te maken die ze niet is?

hannah en klei
hannah en klei

Dit is een van de grootste vragen die we hebben. Waarom probeerde Clay van Hannah Baker iemand te maken die ze niet was? Ze was een normaal tienermeisje, ze wilde nieuwe vrienden maken en een goede jongen daten tijdens haar middelbare schooltijd. In plaats van dat te krijgen kreeg ze niets anders dan verraad, pesterijen en verbanning.

1 Waarom ging Clay mee in een verzonnen verhaal over de moord op Bryce?

begrafenis
begrafenis

Ani liep voorop bij het creëren van een verzonnen verhaal over de dood van Bryce Walker, waarbij ze Monty de schuld gaf van de hele zaak. De manier waarop het allemaal perfect was ingepakt, werkte in het voordeel van Alex Standall, want Alex is eigenlijk degene die hem heeft vermoord. Onze vraag is, waarom ging Clay daarin mee als hij altijd zo openhartig is over waarheid, eerlijkheid, integriteit, enz. Soms vindt hij het belangrijk om nobel, moralistisch en oprecht te zijn… en andere keren niet?

Aanbevolen: