Rolling Stone zegt dat deze enorme filmster het slechtste SNL-castlid ooit is

Inhoudsopgave:

Rolling Stone zegt dat deze enorme filmster het slechtste SNL-castlid ooit is
Rolling Stone zegt dat deze enorme filmster het slechtste SNL-castlid ooit is
Anonim

Sinds Saturday Night Live een televisie-nietje is sinds het debuut in 1975, heeft de show veel te veel castleden gehad om ze allemaal hier op te sommen. Natuurlijk zijn er enkele SNL-castleden die al jaren rondhangen, waaronder Kenan Thompson, Darrell Hammond, Kate McKinnon en Maya Rudolph. Aan de andere kant van het spectrum kwamen en gingen sommige SNL-sterren zo snel dat veel mensen vergeten dat ze ooit lid waren van de cast van de serie.

Als de meeste mensen aan Saturday Night Live denken, komen de beste acteurs en sketches van de show het eerst in je op. De show heeft echter zeker een groot aantal lowlights gehad, waaronder een paar castleden wiens ambtstermijnen complete mislukkingen waren. Het werkelijk verbazingwekkende is dat volgens Rolling Stone het slechtste castlid in de geschiedenis van SNL momenteel een enorme filmster is, ook al werd hij na één seizoen uit de show ontslagen.

Rolling Stone's Ranking

In 2015 publiceerde Rolling Stone een artikel waarin ze alle acteurs rangschikten die tot dan toe in Saturday Night Live hadden gespeeld. Volgens de uitgebreide ranglijst van Rolling Stone waren John Belushi, Eddie Murphy, Tina Fey, Mike Myers en Dan Aykroyd de vijf beste castleden van Saturday Night Live in die volgorde. Van daaruit werden Bill Murray, Phil Hartman, Amy Poehler, Gilda Radner en Chevy Chase opgenomen om de top tien af te ronden.

Natuurlijk, toen Rolling Stone elk lid van de Saturday Night Live-cast rangschikte, zouden sommige artiesten worden vermeld als de lowlights van de show. Verbazingwekkend genoeg hadden sommige artiesten die zich onderaan de lijst bevonden zeer gedenkwaardige ambtstermijnen. Jim Breuer, Victoria Jackson, Gilbert Gottfried, Colin Quinn en Norm Macdonald werden bijvoorbeeld allemaal gerangschikt onder de tien slechtste castleden in de geschiedenis van de show. Het SNL-castlid dat Rolling Stone de slechtste in de geschiedenis van de show noemde, had echter een zeer vergeetbare run.

Komt als laatste binnen

Hoewel Saturday Night Live de reden is waarom Lorne Michaels rijk en beroemd is, nam hij in het begin van de jaren 80 de verrassende beslissing om een aantal seizoenen weg te lopen van de show. Bij zijn terugkeer in 1985 besloot Michaels de show te herschikken en hij huurde Robert Downey Jr. in als onderdeel van die inspanning. Helaas voor alle betrokkenen kwam de SNL-periode van Downey Jr. snel en zonder pardon tot een einde. Aan de positieve kant voor Downey Jr., zijn de meeste mensen vergeten dat hij ooit deel uitmaakte van de cast van SNL of ze waren zich daar in de eerste plaats nooit van bewust.

Toen Rolling Stone-schrijver Rob Sheffield ging zitten om elk lid van de Saturday Night Live-cast te rangschikken, vergat hij Robert Downey Jr. duidelijk niet, want hij nam hem op de laatste plaats op. In zijn artikel begon Sheffield hem "een komisch genie" te noemen voordat hij dat aanhaalde als een deel van de reden waarom Robert Downey Jr.is het slechtste SNL-castlid aller tijden.

“Hem ongrappig maken staat als SNL's meest torenhoge prestatie op het gebied van zuigen. Hoe verpest je een zeker ding als Downey? Hij is in alles grappig. Ik bedoel, kerel was grappig in Weird Science. Hij was grappig in Johnny Be Good. Hij was grappig in Iron Man. Maar hij ontmoette zijn Kryptonite, en het was SNL, waar hij het seizoen 1985-1986 doorbracht met het opzuigen van een storm. Zijn grootste hit? Een scheet-lawaai debat met Anthony Michael Hall. Op een perverse manier vat de Downey Fail alles samen wat SNL geweldig maakt. Er zijn geen zekerheden. Geen regels. Geen overwerk. Geen vangnet - als je op SNL flopt, flop je groot. En zo zou het moeten zijn.”

Roberts perspectief

In de jaren sinds Robert Downey Jr. Saturday Night Live achter zich liet, is hij een Hollywood-megastar geworden. Het enorme succes van Downey Jr., vooral bekend als headliner van de meest winstgevende filmfranchise in de geschiedenis, heeft ertoe geleid dat hij in de loop der jaren aan een hele reeks interviews heeft deelgenomen. Tijdens een interview in 2019 voor The Off Camera Show, sprak Downey Jr. over zijn aanstelling bij Saturday Night Live en wat hij over zichzelf leerde

“Ik heb dat jaar zoveel geleerd over wat ik niet was. Ik was niet iemand die met een slogan zou komen. Ik was niet iemand die impressies ging doen. Ik was iemand die niet geschikt was voor snelle sketchcomedy. Ik was niet van dat soort van de Groundlings of wat dan ook, ik heb nog nooit deel uitgemaakt van een improvisatiegroep, dus ik had zoiets van wauw, dit lijkt echt moeilijk en lijkt veel werk."

Aan de positieve kant, tijdens het bovengenoemde interview, maakte Downey Jr. duidelijk dat hij genoot van zijn Saturday Night Live-ervaring. "Ik zou tot op de dag van vandaag zeggen dat er geen spannendere negentig minuten zijn die je kunt hebben, of je nu goed bent of niet, het is gewoon geweldig." "Ik had zoiets van, dit is gewoon een knaller." Vanaf daar ging Downey Jr. kort in op het feit dat hij het slechtste castlid van SNL werd genoemd door dat "een leugen" te noemen.

Aanbevolen: