Vorige week vanavond met John Oliver: alles over hoe de show wordt gefilmd

Inhoudsopgave:

Vorige week vanavond met John Oliver: alles over hoe de show wordt gefilmd
Vorige week vanavond met John Oliver: alles over hoe de show wordt gefilmd
Anonim

De Britse komiek John Oliver kreeg zijn start in stand-upcomedy voordat hij van 2006 tot 2013 de senior Britse correspondent op The Daily Show met Jon Stewart was. De komiek verscheen als professor Ian Duncan in de cult-sitcom Community. In 2014 trad hij toe tot HBO, dat onlangs een nieuwe streamingdienst lanceerde, om zijn comedy-nieuwsprogramma te hosten.

Sinds de première op zondag 27 april 2014, is Last Week Tonight with John Oliver een culturele instelling geworden. John Oliver presenteert het satirische programma, in zijn zevende seizoen, dat zich richt op actuele gebeurtenissen, politiek en sociaal nieuws. Oliver fungeert ook als uitvoerend producent en schrijft mee aan alle segmenten. De HBO Original-serie houdt zich bezig met het publiek via sociale media, producten, diensten en kerken onder de paraplu van Last Week Tonight.

14 Hoe is afgelopen week vanavond verlopen?

Promoposters voor het eerste seizoen
Promoposters voor het eerste seizoen

Na acht weken The Daily Show te hebben gehost bij Jon Stewart (nu gehost door Trevor Noah), waren de recensies voor John Oliver zo positief dat HBO hem een wekelijkse talkshow aanbood. Het netwerk onthulde in een interview; ze waren niet van plan dit te doen totdat ze Oliver in 2013 het satirische nieuwsprogramma zagen hosten.

13 Oliver heeft 100% creatieve en redactionele controle

John Oliver als de Britse correspondent
John Oliver als de Britse correspondent

IMDb verklaarde dat Oliver, voordat hij ermee instemde om het programma te doen, erop stond dat zijn contract hem volledige creatieve en redactionele controle zou geven, wat HBO toestond. De gastheer wilde dat het netwerk hands-off zou blijven met de selectie van gasten en segmenten.

12 De showfilms voor een studiopubliek

Vorige week Vanavond live studiopubliek
Vorige week Vanavond live studiopubliek

Een van de beste shows in New York City is de taping van Last Week Tonight met John Oliver, die filmt voor een live studiopubliek. De camera's beginnen om 18.30 uur oostelijke standaardtijd en de show wordt een paar uur later uitgezonden, om 23.30 uur.

11 Segmenten dekken sociale kwesties over de cultuur van beroemdheden

Oliver praat over de volkstelling
Oliver praat over de volkstelling

In een interview met NPR onthulde Oliver dat hij zich niet onder druk wilde voelen om beroemdheden zoals veel nachtprogramma's te laten zien als een ratinggreep. Hij heeft maatschappelijke thema's, zoals het segment over speciale wijken (zoals brandweerwijken of muggenbestrijdingswijken).

10 John Oliver presenteert alleen omdat hij de dagelijkse show niet wilde afzetten

Oliver maakt grapjes over de show LOST
Oliver maakt grapjes over de show LOST

John Oliver host Last Week Tonight alleen, zonder de steun van correspondenten of co-hosts. Hoewel de keuze een uitdaging bleek bij het ontwerpen van het programma, zei de komiek dat hij niet wilde dat de show een kopie zou zijn van The Daily Show met Jon Stewart.

9 Hashtags zorgen ervoor dat fans interactie hebben met de show, zoals JeffWeCan

Oliver suggereert hashtags om trending te worden
Oliver suggereert hashtags om trending te worden

Een van de beste stukjes van Last Week Tonight met John Oliver, is wanneer hij over een probleem praat en naar de onderkant van het scherm wijst, dat knippert met de juiste hashtag. Voorbeeld: NotMyChristian, als reactie op Vijftig tinten grijs,

8 Geen enkele bedrijfssponsoring heeft hem bevrijd van de grenzen die hij voelde tijdens de dagelijkse show

Oliver in de vroege jaren
Oliver in de vroege jaren

In een interview met The Globe and Mail onthulde Oliver de positieve kanten van zijn contractuele vrijlating van bedrijven: "Je praat uiteindelijk geen negen minuten en moet dan stoppen zodat Doritos je kan vertellen over hun nieuwe smaak van gruwel', zegt hij. "Dat lijkt niets, maar het is een groot probleem … Je kunt het spul niet in je hoofd houden tenzij het één coherente, lineaire verhaallijn is."

7 De show vindt plaats in drie secties: de welkomstbijeenkomst, terugkerende segmenten en de actuele segmenten

Segmentovergang afgelopen week vanavond
Segmentovergang afgelopen week vanavond

Kijkers kunnen zien dat de laatste dia van de openingsreeks elke aflevering verandert, en het titelscherm bevat een nep-Latijns motto dat verwijst naar het hoofdsegment van de nacht. Verdere details over elk onderwerp of elke referentie verschijnen in de aftiteling van de aflevering.

6 Het filmt in het CBS Broadcast Center in New York City

Het CBS Broadcast Center New York City
Het CBS Broadcast Center New York City

Hoewel Last Week Tonight with John Oliver een HBO-productie is, filmt de serie elke zondag in het CBS Broadcast Center in New York City. Sinds maart 2020 wordt de show gefilmd in Olivers appartement in wat hij de witte leegte noemt, nadat bevestigde gevallen van COVID in het gebouw verschenen.

5 Hij moet op de hoogte blijven van al het nieuws

Oliver heeft een pauze nodig
Oliver heeft een pauze nodig

The Atlantic meldt dat een van de uitdagingen van de show het bijhouden van het nieuws is: "Dit specifieke mediadieet zou je informatie over diabetes geven." John Oliver raadt zijn specifieke media-inname af aan iemand die bijvoorbeeld geen wekelijkse komische nieuwsshow op HBO presenteert.

4 Met minimale set- en productiekosten, gaat het grootste deel van het budget naar gimmicks

John Oliver danst op Times Square
John Oliver danst op Times Square

De set is een bureau en een verlichte achtergrond, de show bevat Oliver, met af en toe een gastplek, waardoor er een enorm budget overblijft voor plezier maken en grappen maken. Afgelopen Week Tonight zamelt regelmatig geld in voor het goede doel door middel van evenementen, zoals het uitgeven van het kinderboek A Day in the Life of Marlon Bundo. Volgens TIME gaf Oliver in 2016 14 miljoen dollar weg.

3 Tim Carvell onthulde dat de show in plaats van commercials komische elementen gebruikt om al het gepraat te verbreken

Chijohn in Japan met Olympische mascotte
Chijohn in Japan met Olympische mascotte

Carvell lichtte het showformaat toe aan TIME: Je wilt niet per se iemand een half uur lang tegen je horen praten - zelfs John, die erg charmant is. Dus we bouwen aan deze kleine, geproduceerde komische elementen die de functie van reclameblokken tijdens de show zullen dienen, waardoor we uit de studio kunnen komen, ons weg kunnen krijgen van John's stem en de show een beetje kunnen opbreken.”

2 Mascottes zijn een running gag op de show

De eekhoornmascotte op Last Week Tonight
De eekhoornmascotte op Last Week Tonight

John Olivers mascottes zijn een eigen leven gaan leiden, zoals JustAddZebras, als reactie op een verhaal over Boliviaans straatverkeer. Mascottes die in de show worden gebruikt, zijn onder meer Jeff de zieke long met een cowboyhoed, Hoots de NSA-uil, Taryn de tondelkip en de poppen van Last Week Tonight.

1 Het onderzoeksteam gebruikt SnapStream, een database voor inhoud

Oliver in de aftiteling
Oliver in de aftiteling

In een vroeg interview onthulde HBO dat naast nauwgezet onderzoek naar de serie, een tool als SnapStream wordt gebruikt voor schrijvers om verhalen te zoeken met bredere zoekparameters, zoals wat Fox News wel en niet heeft gemeld over de politie van Ferguson, of zoek C-SPAN transcripties.

Aanbevolen: