Hoeveel is het landgoed van Elvis Presley vandaag waard?

Inhoudsopgave:

Hoeveel is het landgoed van Elvis Presley vandaag waard?
Hoeveel is het landgoed van Elvis Presley vandaag waard?
Anonim

Elvis Presley, 'The King of Rock and Roll' is een van de meest - en misschien wel de meest - populaire muziekartiesten aller tijden. In de loop van zijn carrière verkocht hij meer dan 600 miljoen platen. Veel van zijn grootste nummers, zoals 'Jailhouse Rock', 'Viva Las Vegas' en 'If I Can Dream' zijn klassiekers geworden. Zijn 'rags to riches'-verhaal van de jongen uit Tupelo, Mississippi, die de grootste ster van Amerika werd, is voor velen een inspiratie geweest. Maar toen de koning in 1977 overleed, was zijn nalatenschap (na belastingaftrek) slechts $ 1 miljoen waard.

In de jaren sinds zijn dood heeft zijn voormalige vrouw Priscilla Presley hard gewerkt om zijn nalatenschap veilig te stellen en zijn landhuis Graceland om te vormen tot een uiterst succesvol museum en het op één na meest bezochte huis in de VS na het Witte Huis. Maar is ze erin geslaagd het lot van het landgoed Presley om te draaien?

6 Toen Elvis nog maar 22 was, was hij rijk genoeg om Graceland te kopen

Van een bescheiden begin in een eenkamerwoning met zijn ouders, verwierf Elvis roem en succes van het soort dat hij zich als kind nooit had kunnen voorstellen. Door zijn drastisch verbeterde financiële status kon hij al snel alles kopen wat hij maar wilde: auto's, kleding, aangepaste gitaren en meer. Een prachtig huis om te delen met zijn vrienden en familie stond echter bovenaan de lijst. In 1957 kocht de zangeres van 'Blue Suede Shoes' Graceland voor $ 102.500 (wat, gecorrigeerd voor inflatie, vandaag ongeveer $ 1 miljoen is).

5 Hij zou $1 miljoen kunnen vragen voor een optreden

Elvis' succes was zo groot dat hij enorme bedragen kon verwachten voor zijn openbare optredens. Volgens Celebrity Net Worth zou hij op het hoogtepunt van Elvis' succes $ 1 miljoen per show verdienen. Al die shows, albumverkopen, merchandise-inkomsten en filmdeals, telden snel op en maakten Elvis tot een extreem rijke man.

4 Helaas was de grote verdiener ook een grote geldschieter

Hoewel grote aankopen zoals Graceland geen groot deel van Elvis' geld zullen zijn geweest, begonnen de uitgaven al snel te sneeuwen. En ja hoor, Elvis' bestedingspatroon begon te veel af te glijden. Hij was buitengewoon genereus, schonk Cadillac-auto's en sieraden in een opwelling, en verwende zichzelf en anderen om hem heen graag door paarden, extravagante meubels en zelfs een vliegtuig te kopen.

Zijn scheiding van Priscilla in 1972 was ook kostbaar. Ze kreeg $ 725.000 bovenop de kinderbijslag voor hun dochter, 5% van zijn inkomsten en 50% van de uiteindelijke verkoopprijs van hun huis in Beverly Hills.

Dit, en zijn neiging tot overdaad, betekende dat tegen de tijd dat Elvis op 42-jarige leeftijd vroegtijdig stierf, er nog maar weinig over was. Vóór belastingen stond er slechts $ 5 miljoen op zijn naam - een fortuin, zeker, maar een klein deel van wat hij had verdiend in zijn carrière van twee decennia.

Elvis heeft zijn landgoed nagelaten aan zijn vader, grootmoeder en jonge dochter Lisa Marie. Op 25-jarige leeftijd nam Lisa Marie de leiding over het landgoed.

3 Priscilla hield toezicht op de herbouw van het landgoed van Elvis

Na de dood van Elvis nam zijn voormalige vrouw Priscilla het beheer van zijn landgoed over, dat na belastingen op Graceland en het onderhoud ervan was gedaald tot $ 1 miljoen. Priscilla begon met het proces om Graceland in een museum te veranderen en richtte ook Elvis Presley Enterprises op, de schulden van de ster af te lossen en plannen te maken om zijn nalatenschap te herstellen en de toekomst van het prachtige landgoed in Memphis veilig te stellen.

2 Elvis is nu meer dan honderd keer meer waard

Priscilla is zeer succesvol geweest in het transformeren van het wel en wee van de nalatenschap van haar ex-man. Ze werkte onvermoeibaar om het gebouw te restaureren, veel meubels en memorabilia die bij het gebouw hoorden terug te kopen, de stallen weer in gebruik te nemen en het huis terug te brengen naar hoe het was in de tijd van Elvis. De verbeteringen en de opening van het huis van de overleden ster voor het publiek zagen al snel duizenden bezoekers binnenstromen, niet alleen uit heel Amerika, maar uit de hele wereld. Fans vinden het leuk om te zien waar de zanger zijn muziek speelde, met vrienden rondhing en plezier had, en waarderen het unieke decor door het hele huis, inclusief de bekende Jungle Room.

Door zijn luxueuze huis aan het publiek te verkopen, heeft ze zijn fortuin van een schamele $ 1 miljoen tot meer dan $ 100 miljoen gebracht.

1 Vandaag is Elvis een van 's werelds rijkste dode beroemdheden

Deze enorme verandering in fortuin heeft ertoe geleid dat Elvis nu rijker is dan hij misschien ooit tijdens zijn leven was. Volgens Forbes was Presley de vijfde best betaalde dode beroemdheid van 2020. Hij is onbetwist als de meest succesvolle soloartiest aller tijden. Miljoenen dollars aan muziekverkoop en Graceland-inkomsten betekenden dat de koning alleen al in 2020 maar liefst $ 23 miljoen aan zijn nettowaarde heeft toegevoegd.

De naam van de iconische artiest leeft voort en zijn tijdloze muziek blijft aan populariteit winnen bij muziekfans over de hele wereld.

Aanbevolen: