Dit is waarom een regisseur bijna wilde dat Val Kilmer zou vechten met zijn co-ster

Inhoudsopgave:

Dit is waarom een regisseur bijna wilde dat Val Kilmer zou vechten met zijn co-ster
Dit is waarom een regisseur bijna wilde dat Val Kilmer zou vechten met zijn co-ster
Anonim

Om het in Hollywood te maken, moeten de meeste acteurs een beetje een voorsprong hebben waardoor ze op zijn minst een beetje gevaarlijk lijken. Gelukkig voor Val Kilmer was er altijd iets aan zijn soms egoïstische energie waardoor het leek alsof hij bereid was te vechten als de juiste situatie de kop opstak.

In de loop der jaren zijn er veel voorbeelden geweest van sterren die in gevechten raakten met hun medesterren. Tom Cruise kreeg bijvoorbeeld een keer ruzie met een van zijn beroemde co-sterren en George Clooney eindigde in een vuistgevecht met een beroemde regisseur. Ondanks dit soort verhalen wordt het overgrote deel van de grote films gefilmd zonder ook maar een zweem van echt geweld. Verbazingwekkend genoeg echter gaf een regisseur met wie Val Kilmer werkte vrijwel zijn zegen aan de beroemde acteur en een van zijn bekende co-sterren die elkaar klappen uitdeelden.

Een moeilijke reputatie

In 2015 hoorde de wereld dat Val Kilmer naar het ziekenhuis was gegaan om behandeling te zoeken voor een mogelijke tumor. Helaas zou Kilmer zijn vermogen om op natuurlijke wijze te spreken en te eten verliezen, chemotherapie ondergaan en twee tracheotomieën ondergaan terwijl hij tegen keelkanker vocht. Aan de positieve kant, Kilmer heeft gemeld dat hij al jaren kankervrij is en hij lijkt een niveau van vrede te hebben gevonden dat de meeste mensen ontgaat. Dat neemt echter niet weg dat Kilmer een groot deel van zijn leven een behoorlijk slechte reputatie had.

Tijdens het midden van de jaren 90 bevond Val Kilmer zich op het hoogtepunt van zijn carrière met films als The Doors, Tombstone, Batman Forever en Heat onder andere. Als gevolg daarvan had Kilmer destijds genoeg macht in Hollywood dat vrijwel iedereen met hem wilde werken en de pers toegang tot hem nodig had. Hoewel Val in die tijd tegen hen kon zijn, publiceerde Entertainment Weekly in 1996 een artikel over de rotte reputatie van Kilmer. Dat is vooral verrassend omdat veel andere acteurs moeilijk zijn om mee samen te werken, dus het gedrag van Kilmer moet bijzonder slecht zijn geweest om een dergelijk artikel te rechtvaardigen.

In het eerder genoemde Entertainment Weekly-artikel verwees de schrijver naar het feit dat Val Kilmer de reputatie had moeilijk te werken in het algemeen. Het werkelijk verbazingwekkende is echter dat verschillende persoonlijkheden uit de filmindustrie bekend werden gemaakt over hun slechte interacties met Kilmer. Zo noemde Batman Forever-regisseur Joel Schumacher Kilmer bijvoorbeeld "kinderachtig en onmogelijk".

Zoals de documentaire Lost Soul: The Doomed Journey of Richard Stanley's Island of Dr. Moreau uit 2014 schreef, kan het werken met Val Kilmer ongelooflijk moeilijk zijn. Tijdens het eerder genoemde Entertainment Weekly-artikel werden beide mannen die waren ingehuurd om 1996's The Island of Dr. Moreau sprak over het gedrag van Kilmer. Ten eerste wordt de oorspronkelijke regisseur van die film, Richard Stanley, geciteerd als te zeggen: "Val zou aankomen en er zou een ruzie gebeuren". Nadat Stanley uit de film was ontslagen, werd hij vervangen door John Frankenheimer wiens citaat over een hekel aan Kilmer nog openhartiger was. "Ik mag Val Kilmer niet, ik hou niet van zijn arbeidsethos en ik wil nooit meer met hem geassocieerd worden."

Een verrassende opname van een regisseur

In het jaar 2000 werd de big-budgetfilm Red Planet uitgebracht met Val Kilmer, Carrie-Anne Moss, Tom Sizemore en Benjamin Bratt in de hoofdrollen. Helaas voor iedereen die betrokken was bij de productie van de film, flopte Red Planet aan de kassa en werd het gepand door zowel critici als bioscoopbezoekers. Het bleek dat het filmmaakproces ook verre van succesvol was, gezien alle spanning die de set doordrong.

Net als Val Kilmer heeft Tom Sizemore al jaren een slechte reputatie, grotendeels vanwege zijn ernstige verslavingsproblemen en uitgesproken karakter. Aan de positieve kant waren Kilmer en Sizemore al jaren vrienden. Helaas voor iedereen die betrokken was bij de productie van Red Planet, ging het om een vreemde reden snel mis tussen Sizemore en Kilmer.

Volgens rapporten vroeg Tom Sizemore halverwege de productie van Red Planet om zijn elliptische machine naar de locatie van de film te verzenden en zijn wens werd ingewilligd. Helaas ontdekte Val Kilmer dat feit en besloot hij dat Sizemore een speciale behandeling kreeg, iets wat hij niet aankon.

Nadat er een ruzie uitbrak tussen Kilmer en Sizemore over de elliptische machine en Val kleineerde Tom omdat hij veel minder geld kreeg dan hij om te schitteren in Red Planet, was het schrijven aan de muur. Nadat hij zich blijkbaar had neergelegd bij het idee dat een gevecht tussen Sizemore en Kilmer onvermijdelijk was, gaf Antony Hoffman, regisseur van Red Planet, het idee op om de spanning te verminderen.

Verbazingwekkend genoeg zei Antony Hoffman naar verluidt tegen Val Kilmer en Tom Sizemore om elkaar niet in het gezicht te slaan als ze vochten, omdat dat de productie zou vertragen. Uiteindelijk vond het gevecht plaats en werd geen van beide acteurs in het gezicht geslagen, dus het advies van Hoffman werkte in dat opzicht. Helaas moet Hoffman nog een speelfilm regisseren die is uitgebracht sinds Red Planet's mislukking, hoewel hij een project in pre-productie heeft volgens IMDb.

Aanbevolen: