WandaVision's grote verlies bij de Emmy's maakt Marvel-fans van streek

WandaVision's grote verlies bij de Emmy's maakt Marvel-fans van streek
WandaVision's grote verlies bij de Emmy's maakt Marvel-fans van streek
Anonim

WandaVision schreef geschiedenis als het eerste uitstapje van het Marvel Cinematic Universe naar televisie, en het was de wijdverbreide bijval van de door Elizabeth Olsen geleide serie die de weg vrijmaakte voor zijn Disney+-opvolgers, Loki, The Falcon And The Winter Soldier, What Als? en de aanstaande Hawkeye.

En veel fans hoopten dat de show ook geschiedenis zou schrijven tijdens de primetime Emmy Awards-show op zondag en het eerste Marvel-project zou worden dat een van de felbegeerde prijzen mee naar huis zou nemen. Maar ondanks dat het een grote kanshebber was in veel van de categorieën en maar liefst 23 nominaties binnenhaalde, waaronder voor hoofdrolspeelster, hoofdrolspeler en vrouwelijke bijrol, won de show geen enkele overwinning.

WandaVision heeft het seizoen van de Emmy's echter niet zonder iets achter de rug. De serie won eerder drie Creative Arts Emmy's, waaronder die voor Beste Kostuum. Maar aangezien het de meest genomineerde serie was tijdens de ceremonie van zondag, hebben veel Marvel-fans geprotesteerd tegen het verrassende gebrek aan erkenning voor de acteerprestaties van de leidende sterren.

Een Twitter-gebruiker schreef: "WandaVision had de Emmy's niet nodig, de Emmy's hadden het nodig. Je nomineert een show niet zo vaak en laat hem zonder reden verliezen." Terwijl een ander tweette: "Dus je zegt me dat Wandavision 23 keer is genomineerd en niet één prijs heeft gewonnen, maar dat klinkt alsof de emmy's ze gebruikten voor views".

Fans waren bijzonder verontwaardigd dat Kathryn Hahn verloor in de categorie beste vrouwelijke bijrol nadat Julianne Nicholson de prijs mee naar huis nam voor haar werk in de HBO-serie, Mare of Easttown. Entertainment-editor Jarett Wieselman twitterde: "Geen schaduw voor Julianne, die is geweldig, maar Kathryn Hahn was het volgende niveau in WandaVision en verdiende dat".

Terwijl schrijver Michael Patterson het ermee eens was, tweetend: "Ik denk nog steeds aan hoe ongelooflijk Kathryn Hahn was als Agnes / Agatha Harkness in WandaVision. Er is niemand die deze prijs meer verdient dan zij en ik vind het een aanfluiting dat ze was beroofd!"

Andere fans erkenden echter hoe belangrijk het is dat de Disney+-serie in de eerste plaats zoveel Emmy-nominaties heeft behaald. Eén gebruiker bleef positief en schreef: "wandavision heeft misschien geen EMMY gewonnen, maar ze zijn al winnaars: ze creëerden een sitcom die elke vrijdag het Disney+-platform VERNIETIGDE en bijna elke dag trending was op Twitter. ZE HEBBEN REEDS GESCHIEDENIS GEMAAKT."

Terwijl redacteur Nora Dominick naar de toekomst keek en schreef: "De enorme prestatie die Wandavision doorbrak in deze ongelooflijk competitieve categorieën is nog steeds zo belangrijk en zal hopelijk de weg vrijmaken voor erkenning van meer genre-tv-acteurs." En een fanaccount concludeerde dat "wandavision culturele impact heeft en dat is belangrijker dan emmy's als je het mij vraagt".

Aanbevolen: