Disney's 'Air Bud' maakt dierenliefhebbers om deze reden van streek

Disney's 'Air Bud' maakt dierenliefhebbers om deze reden van streek
Disney's 'Air Bud' maakt dierenliefhebbers om deze reden van streek
Anonim

Disney heeft niet altijd de juiste stappen gezet als het om hun films gaat. Van de klassiekers die een beetje opgeknapt zijn om, nou ja, minder aanstootgevend te zijn, tot het gevarieerde aanbod van prinsessen voor jonge fans (en ook oud!) om in paniek te raken, er zijn in de loop der jaren veel veranderingen geweest.

Fans weten dat Disney een heleboel verschillende films, shows, spin-offs en animatiefilms heeft om hun schatkist gevuld te houden. En een film die het zo goed deed dat er een heleboel vervolgen en een serie uit voortkwamen, was 'Air Bud.'

De originele film volgde een golden retriever en zijn eigenaar (Michael Jeter) toen Air Bud een begrip werd voor zijn basketbalvaardigheden. De film was gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Air Buddy, of Buddy, die een echte golden retriever was met waanzinnige atletische vaardigheden.

Helaas stierf de originele Air Buddy in 1998. Maar dat weerhield Disney er niet van door te gaan met tal van vervolgfilms met andere honden. En dat is waar het lastig wordt voor dierenliefhebbers.

Hoewel sommige pups in beroemde tv-shows een stevig inkomen verdienden en op de set werden verwend, was dat helaas niet het geval voor sommige honden die aan ten minste één 'Air Bud'-vervolg werkten.

Eddie de Jack Russell Terrier is misschien welvarend geworden door op de schoot van Frasier's vader te zitten (en Frasier het stinkende oog te geven) op de set, maar de honden van de zevende 'Air Bud'-spin-off 'Snow Buddies' waren naar verluidt niet zo verwend.

Complex legde uit dat het direct-naar-dvd-project van 2008 (hey, dit was pre-Disney Plus!) een roedel puppy's volgde terwijl ze leerden een slee te trekken in een hondenslederace in Alaska.

Disney ging in februari naar British Columbia om de film te filmen, puppy's op sleeptouw. De setting was geweldig voor besneeuwde shoots, maar zoals Complex gedetailleerd beschrijft, kregen sommige puppy's in de film het parvovirus.

Vijf golden retrievers en een husky op de set van Disney's 'Snow Buddies&39
Vijf golden retrievers en een husky op de set van Disney's 'Snow Buddies&39

Complex legde uit dat de Disney-crew wist dat de puppy's op een bepaald moment ziek waren, en reageerde op de ramp door 'ze tussen de scènes infuus in te druppelen'. Het simpele feit dat ze bleven filmen, maakte dierenliefhebbers waarschijnlijk woedend.

Maar het wordt erger.

Het verhaal begon met 30 puppy's, door Disney gekocht van twee verschillende fokkers en per vliegtuig (door het hele land) naar de filmlocatie gestuurd. Maar de helft van de honden was al ziek toen het filmen begon, van giardia en coccidia, zegt Complex, wat blijkbaar veel voorkomt bij jonge puppy's.

Maar de waarheid was dat dit betekende dat de puppy's te jong waren voor film; regels stellen dat de honden 8 weken of ouder moeten zijn om te werken vanwege gezondheidsrisico's.

Sommige honden werden geëuthanaseerd vanwege het parasietenprobleem, anderen stierven van het parvovirus en Disney kreeg de schuld (maar weigerde hun fouten toe te geven) omdat ze te jonge, immuungecompromitteerde puppy's naar een gebied brachten waar een uitbraak van het parvovirus was gebeurt al.

Maar het resulteerde in nog een voltooide 'Air Buddies'-film, dus het was allemaal goed voor Disney, en de franchise ging door, met een verdubbeling tegen 2013.

Aanbevolen: