Kate Winslet's meest beroemde rollen, gerangschikt op hoeveel prijzen ze won

Inhoudsopgave:

Kate Winslet's meest beroemde rollen, gerangschikt op hoeveel prijzen ze won
Kate Winslet's meest beroemde rollen, gerangschikt op hoeveel prijzen ze won
Anonim

Filmrecensenten noemen haar vaak een van de 'meest vooraanstaande actrices van haar generatie'. Kate Winslet acteert al sinds ze een tiener was en speelde in tijdloze klassiekers waar mensen nog steeds naar kijken. Haar grote doorbraak was toen ze speelde in de legendarische Titanic-film met Leonardo DiCaprio. Hoewel dat niet haar eerste speelfilm was, was het zeker degene die haar opviel in Hollywood en daarna werd ze steeds succesvoller.

Ze heeft in de loop der jaren talloze nominaties gekregen voor haar uitvoeringen, waaronder een paar Academy Award-nominaties, en ze heeft tijdens haar carrière ook meerdere prijzen gewonnen. Met haar vermogen om een verscheidenheid aan karakters (met verschillende accenten) te portretteren, is het geen wonder waarom ze zoveel prijzen heeft gewonnen. Hier zijn alle prijzen die Kate Winslet heeft gewonnen voor haar meest iconische rollen.

7 ‘Mare Of Easttown’ (2021) - 3 overwinningen en 5 nominaties

Mare of Easttown is de nieuwste rol van Kate Winslet. Ze speelde rechercheur Mare Sheehan, die de moord op een tiener uit Pennsylvania onderzoekt terwijl ze geconfronteerd wordt met een tragedie in haar eigen leven. Het is de grootste rol die ze in een paar jaar heeft gehad. "Winslet beschreef Mare of Easttown als een 'cultureel moment' dat 'mensen bij elkaar bracht' en 'mensen iets gaf om over te praten, behalve een wereldwijde pandemie'", aldus The Hollywood Reporter. De show won in totaal 12 prijzen, maar slechts drie daarvan gingen naar Kate, waaronder een Emmy voor Outstanding Lead Actress in een Limited of Anthology Series of Movie.

6 ‘Steve Jobs’ (2015) - 4 overwinningen en 30 nominaties

Tot dit jaar was Steve Jobs de laatste grote rol die ze had. Ze speelde Joanna Hoffman in de film en ontving een heleboel prijsnominaties voor haar uitvoering, waaronder vier die ze won. Volgens Variety: "Ook al kost het wat tijd om een consistent accent te vinden, Winslet stijgt als marketingmanager en vertrouweling in Danny Boyle's blik op drie belangrijke momenten in het leven van de Apple-oprichter."

5 ‘Sense And Sensibility’ (1995) - 5 overwinningen en 3 nominaties

Sense and Sensibility was Kate's tweede rol in een speelfilm. "Kate Winslet's porseleinen trekken in combinatie met haar emotionele ondoorgrondelijkheid maakten haar tot een perfecte Marianne Dashwood in deze Jane Austin-bewerking van Ang Lee. Haar typecast in Engelse perioderollen kwam ongetwijfeld voort uit deze uitvoering, waar Winslet het romantische idealisme en de verwarring van haar personage belichaamt met een winnend tintje", aldus IndieWire. Kate won vijf prijzen voor haar optreden en werd genomineerd voor een Oscar voor Beste Actrice in een Bijrol.

4 ‘Titanic’ (1997) - 6 overwinningen en 11 nominaties

Titanic is de film die Kate's carrière lanceerde en ertoe leidde dat ze de beroemde actrice werd die ze nu is. Het is verrassend dat ze niet meer prijzen won voor haar gedenkwaardige uitvoering. "Helen Hunt won de beste actrice bij de Oscars in 1998, maar Winslet, die genomineerd was voor het spelen van Rose, was de meest duurzame uitvoering", aldus The Sydney Morning Herald. Hoeveel films ze ook maakt, ze zal altijd herinnerd worden als de inspirerende en onafhankelijke Rose Dewitt Bukater.

3 ‘Eternal Sunshine Of The Spotless Mind’ (2004) - 10 overwinningen en 20 nominaties

Veel fans van Kate Winslet zeggen dat Eternal Sunshine of the Spotless Mind haar beste optreden is (tot nu toe). Haar optreden in Titanic zal altijd een onvergetelijke ervaring zijn, maar haar vermogen om zo'n uniek personage in deze film te portretteren, is iets dat fans niet kunnen vergeten. Volgens IndieWire: "Kate Winslet geeft gemakkelijk haar meest heerlijke losgeslagen uitvoering als altijd als Clementine … Woorden kunnen nauwelijks recht doen aan hoe iconisch dit personage is in de popcultuur, maar Clementine heeft genoeg wijze om die leemte op te vullen, met Winslet die Kaufmans script naar melancholisch leven."

2 ‘Revolutionary Road’ (2008) - 13 overwinningen en 11 nominaties

In haar tweede film met oude vriend Leonardo DiCaprio won Kate nog meer prijzen dan de eerste keer dat ze samenwerkten. Niemand kan Jack en Rose vergeten, maar hun optredens van Frank en April zijn over de top geweldig. Je kunt zien dat hun acteervaardigheden in de loop der jaren nog meer zijn verbeterd, omdat ze het vermogen hebben om hun personages volledig geloofwaardig te laten voelen. Volgens Variety: "Rauw, eerlijk en brutaal, werd haar interpretatie van een vrouw die vastzit in een liefdeloos huwelijk (in haar tweede koppel met Leonardo DiCaprio) erkend door de Golden Globes."

1 ‘The Reader’ (2008) - 20 overwinningen en 10 nominaties

2008 was het jaar waarin Kate tonnen prijzen won en echt werd erkend voor haar talent. Zowel haar uitvoeringen in The Reader als Revolutionary Road waren geweldig, maar ze won nog een paar prijzen voor The Reader en het was de enige film waarvoor ze een Oscar won."Winslet vermenselijkt een onaangename en verontruste vrouw voor een angstaanjagend effect", aldus The Sydney Morning Herald. Naast haar eerste Oscar won ze ook een Golden Globe en vele andere prijzen voor haar optreden.

Aanbevolen: