Wat deed de cast van 'Succession' voor de succesvolle HBO-show?

Inhoudsopgave:

Wat deed de cast van 'Succession' voor de succesvolle HBO-show?
Wat deed de cast van 'Succession' voor de succesvolle HBO-show?
Anonim

Het is officieel Opvolgingsseizoen, wat betekent dat alle ogen zondagavond gericht zijn op HBO en HBO Max. De familie Roy ging tijdens hun eerste seizoen in 2018 in première op televisieschermen. Sindsdien is de show enorm gestegen onder fans en kijkers, waardoor de première van seizoen drie de grootste ooit was met 1,4 miljoen kijkers. Volgens Bloomberg maken de 1,4 miljoen kijkers dit seizoen van Succession de meest bekeken originele HBO-serie tot nu toe.

Het publiek kan geen genoeg krijgen van het Roy-familiedrama, dat de wendingen, bochten, rugsteken en geestige dialogen tussen de cast volgt. Elke acteur in de show staat tegenwoordig bekend om zijn rollen in de populaire show, maar wat deden deze acteurs voorafgaand aan Succession? Hier is een blik op wat elk castlid aan het doen was voordat hij in de Roy-familiesaga stapte.

7 Alan Ruck

Als je voor het eerst op Succession afstemt, vind je het personage van Connor Roy misschien een heel bekende acteur. Zogenaamde "Con-heads", de vertederende bijnaam in het Succession-universum voor fans van Connor Roy, mag hem misschien leuk vinden vanwege zijn politiek en smaak in hyperdecanterende wijn. Maar voordat Ruck de rol kreeg als de oudste en minst dramatische van de Roy-kinderen, was hij een bekende acteur uit de jaren 80. Zijn meest opvallende filmpersonage is Cameron Frye, de beste vriend van Ferris Bueller in Ferris Bueller's Day Off. Ruck speelde ook in de ABC-sitcom Spin City.

6 Matthew Macfayden

Voordat hij met de familie Roy trouwde, was acteur Matthew Macfayden vooral bekend vanwege het vrijen en trouwen met een andere beroemde vrouw. Macfayden speelde Mr. Darcy in de verfilming van Pride and Prejudice uit 2005 tegenover Keira Knightley, die de rol van Elizabeth Bennet speelde. Macfayden en Knightley verschenen ook in de verfilming van Anna Karenina. Fans van Succesion zijn gewend om Macfayden de komische rol van Tom Wambsgans te zien spelen, maar voorafgaand aan de succesvolle HBO-show was Macfayden vooral bekend om zijn dramatische rollen en historische stukken. Hij is een getrainde Londense toneelacteur en werkte voor theatergezelschappen, waaronder de Royal Shakespeare Company, Cheek by Jowl en het Royal National Theatre.

5 Kieran Culkin

Als kindacteur verscheen Kieran Culkin in klassieke films als Father of the Bride, The Cider House Rules en The Mighty. Hij speelde beroemd samen met zijn broer, Macaulay Culkin, in Home Alone, waarin hij zijn neef Fuller McCallister speelde. Toen Kieran in augustus 2020 verscheen in The Late Late Show met James Corden, vertelde Kieran dat hij op dat moment niet wist wat de plot van Home Alone was en dat de film vooral rond zijn broer draaide. Kieran heeft ook een populaire fanbase onder stripliefhebbers. Hij speelde Wallace Wells in Scott Pilgrim vs. The World tegenover acteur Michael Cera.

4 Nicholas Braun

De doorbraakster van Succession is Nicholas Braun die neef Greg, ook bekend als 'Greg The Egg', speelt in de tv-show. Van alle personages in de Roy-familie is neef Greg de meest sympathieke, en dient als een enigszins moreel kompas dat de constante familie achterbaksen in evenwicht houdt. Nadat Braun's carrière een vlucht nam na Succession, kreeg hij rollen in indiefilms zoals Zola, en werd hij door People Magazine als 'sexy' gekroond. Voordat hij neef Greg speelde, verscheen Braun in The Watch, Perks of Being A Wallflower en How To Be Single. Met Braun's nieuwe populariteit is er geen openbaar nieuws over zijn liefdesleven, maar hij hangt nog steeds rond met zijn oude BFF Christopher Mintz-Plasse.

3 Jeremy Strong

Een groot deel van het derde seizoen van Succession zal zich richten op de ruzie tussen Kendall Roy en zijn vader Logan Roy. Maar voordat Jeremy Strong zijn dure pakken aantrok om Kendall te spelen, verscheen Strong in andere televisieshows en films. Strong verscheen in de film The Big Short, geregisseerd door Adam McKay, die ook uitvoerend producent is van Succession. Strong was geen onbekende in populaire televisieshows en verscheen op Masters of Sex, dat vijf seizoenen op Showtime werd uitgezonden. Hij heeft ook rollen gehad in films Zero Dark Thirty, Selma en Lincoln.

2 Sarah Snook

De Australische actrice Sarah Snook heeft haar acteertalenten ingezet in zowel komedies als drama's, voordat ze Shiv Roy vertolkte. Ze had een korte rol in de komedie American Pickle van Seth Rogen en speelde ook in Steve Jobs, Winchester en The Dress Maker. En net als haar tegenspeler Matthew Macfayden heeft ze ook ervaring als theateracteur. Snook maakte haar West End-debuut in 2016 met acteur Ralph Fiennes in een productie van Ibsens 'The Master Builder'.

1 Brian Cox

Brian Cox is een ervaren acteur, die tijdens zijn carrière in meerdere veelgeprezen films heeft gespeeld. Voordat hij de rol op zich nam van Logan Roy, de patriarchale figuur van de familie Roy en het Waystar Royco-imperium, beeldde Cox andere machtige leiders af. Hij speelde de rol van Agamemnon in Troy, Winston Churchill in Churchill en stripboekschurk William Stryker in X2: X-Men United.

Aanbevolen: