Hoe de Grinch in de loop der jaren is veranderd

Inhoudsopgave:

Hoe de Grinch in de loop der jaren is veranderd
Hoe de Grinch in de loop der jaren is veranderd
Anonim

Meer dan 60 jaar geleden maakte de wereld kennis met de groene, harige, knorrige, kersthatende Grinch. Hij begon als een personage in een van de boeken van Dr. Seuss en werd al snel een van de meest bekende personages in de geschiedenis. Toen Dr. Seuss hem creëerde, had hij waarschijnlijk nooit geraden dat zijn personage vandaag de dag nog steeds erg populair zou zijn. De Grinch is overal te vinden wanneer de feestdagen eraan komen.

De meeste mensen kennen hem van het boek van Dr. Seuss, How the Grinch Stole Christmas!, en de geanimeerde tv-special met dezelfde naam. Maar nu heeft hij ook twee speelfilms over hem, waaronder een die pas in 2018 uitkwam. Van de jaren 1950 tot nu, hier is hoeveel de Grinch in de loop der jaren is veranderd.

7 Dr. Seuss bracht de Grinch in de wereld in de jaren 1950

Dr. Seuss schreef voor het eerst over zijn personage in een gedicht dat in 1955 werd gepubliceerd als een functie in het tijdschrift Redbook. Maar hij publiceerde niet How the Grinch Stole Christmas! tot twee jaar later. De inspiratie voor zijn beroemde personage haalde hij uit zijn eigen leven. Tijdens een interview met Redbook in 1957 zei Dr. Seuss: Er was iets misgegaan met Kerstmis, realiseerde ik me, of waarschijnlijker met mij. Dus schreef ik het verhaal over mijn zure vriend, de Grinch, om te zien of ik iets kon herontdekken over Kerstmis die ik duidelijk had verloren.'

6 Hij werd negen jaar later een geanimeerd personage

Dr. Seuss hield aanvankelijk niet van het idee dat zijn boek een geanimeerde tv-special zou worden. Hij wilde niet dat iemand met zijn verhaal over de Grinch zou knoeien. Echter, de regisseur, Chuck Jones, overtuigde hem uiteindelijk om het te doen, negen jaar nadat het boek was gepubliceerd. Hoewel Dr. Seuss het er niet mee eens was dat Chuck het uiterlijk van de Grinch veranderde, was de keuze om de tv-special door te laten gaan een van de beste beslissingen die hij ooit heeft genomen. Iedereen wist wie de Grinch daarna was en hij is een van de beroemdste kerstpersonages aller tijden geworden. Daarna had hij nog twee andere tv-specials, Halloween Is Grinch Night en The Grinch Grinch The Cat in the Hat.

5 Jim Carrey bracht de Grinch tot leven

Meer dan 30 jaar nadat de Grinch voor het eerst op tv verscheen, bracht een van de grootste acteurs in Hollywood een van de beroemdste personages aller tijden tot leven. Fans kregen de Grinch alleen te zien als een 2D-geanimeerd personage, maar in 2000 kregen we te zien hoe hij eruit zou zien als een live-action personage. Jim Carrey ging elke dag door urenlange make-up om op hem te lijken (en ontwikkelde daarbij een moeilijke relatie met zijn visagist), maar zijn goofy en sarcastische persoonlijkheid bracht hem echt tot leven. We hebben veel meer te zien gekregen dan alleen een schurk die Kerstmis steelt.

4 ‘How The Grinch Stole Christmas’ (2000) liet zien waarom The Grinch zo’n hekel heeft aan Kerstmis

Noch het boek, noch de geanimeerde tv-special vertellen ons waarom de Grinch zo'n hekel heeft aan Kerstmis. Maar decennia later kregen we eindelijk te zien waarom zijn hart twee maten te klein is. How the Grinch Stole Christmas vertelt het verhaal meer vanuit het perspectief van Cindy Lou en laat haar ontdekken wie de Grinch is. Ze ontmoet hem per ongeluk wanneer hij op een dag Whoville bezoekt en beseft dat hij niet zo slecht is als iedereen zegt dat hij is. Dat leidt haar om erachter te komen wie hij werkelijk is. Ze ontdekt dat hij een hekel heeft aan Kerstmis omdat hij als kind rond kerst werd gepest door de Who's. Sindsdien haat hij de Who's en Kerstmis. Zijn achtergrondverhaal in deze film zorgt ervoor dat we meer sympathie voor hem voelen en laat zien waarom hij zo gemeen is, omdat hij veel heeft meegemaakt.

3 Illumination Zet een moderne draai aan de Grinch

Ongeveer 18 jaar nadat How the Grinch Stole Christmas uitkwam, kregen we een andere versie van de Grinch te zien. Illumination, de animatiestudio die bekend staat om het creëren van de populaire Despicable Me-franchise, nam het tijdloze verhaal van de Grinch over en gaf er hun eigen draai aan. Net als hun andere films maakten ze The Grinch met 3D-animatie. De studio heeft geweldig werk geleverd door de Grinch en Whoville in 3D te maken. De Grinch lijkt op het originele karakterontwerp, behalve dat zijn gezicht een beetje anders is en hij er meer harig uitziet. En Whoville ziet er nog beter uit in 3D. De studio behield de stijl van Dr. Seuss, maar gaf er een moderne draai aan. Whoville heeft meer objecten die je vandaag de dag zou zien dan in de jaren vijftig, toen Dr. Seuss het voor het eerst maakte. The Grinch heeft ook nummers van artiesten die tegenwoordig populair zijn.

2 ‘The Grinch’ (2018) veranderde zijn achtergrondverhaal

Omdat Illumination The Grinch anders heeft gemaakt dan de andere versies van het verhaal, hebben ze besloten om ook het achtergrondverhaal van de Grinch te veranderen. Het enige andere achtergrondverhaal dat we tot nu toe hebben gezien, is dat de Grinch als kind werd gepest in How the Grinch Stole Christmas. Maar de filmmakers van Illumination dachten dat hij een ander achtergrondverhaal nodig had om uit te leggen waarom hij een hekel heeft aan Kerstmis. Tijdens het begin van de film heeft de Grinch een flashback waarin hij alleen is in een weeshuis en ziet dat alle anderen gelukkig zijn om Kerstmis met hun familie door te brengen. In plaats van het kwalijk te nemen dat Kerstmis en de Who's gepest worden, heeft hij een hekel aan hen omdat ze hem zijn hele leven met rust hebben gelaten.

1 Elke Grinch is anders, maar de kern van het verhaal blijft altijd hetzelfde

Naast dat zijn hart drie keer groter is geworden, heeft de Grinch in de loop der jaren veel transformaties ondergaan. Hij begon als gewoon een boekpersonage, maar groeide daarna uit tot een van de beroemdste personages ooit gemaakt. Elke versie van de Grinch is anders, maar hij is nog steeds hetzelfde personage dat Dr. Seuss heeft gemaakt, ongeacht hoeveel zijn uiterlijk of zijn verhaal verandert. In elke versie van hem is hij een eenzame uitvinder die zijn vaardigheden gebruikt om wraak te nemen op de Who's en de vakantie die hij haat te verpesten. En het verhaal eindigt altijd met hem die verandert in een beter mens en zich realiseert dat Kerstmis veel meer is dan alleen cadeautjes. Het maakt niet uit hoeveel versies van de Grinch er zijn, hij leert ons altijd de ware betekenis van Kerstmis.

Aanbevolen: