Hier is waarom fans niet in paniek zouden moeten raken over al die sterfgevallen in Marvel's 'What If?

Inhoudsopgave:

Hier is waarom fans niet in paniek zouden moeten raken over al die sterfgevallen in Marvel's 'What If?
Hier is waarom fans niet in paniek zouden moeten raken over al die sterfgevallen in Marvel's 'What If?
Anonim

The Marvel Cinematic Universe (MCU) waagde zich zeker op onbekend terrein in zijn nieuwste Disney+ serie What If…?. Zoals de titel al doet vermoeden, nam de geanimeerde show de tijd om verschillende mogelijkheden in het Marvel-multiversum te verkennen, aangezien er stemmen werden opgenomen van Marvel-veteranen Tom Hiddleston, Hayley Atwell, Jeremy Renner, Mark Ruffalo, Paul Bettany, Chris Hemsworth, Benedict Cumberbatch, Sebastian Stan, Samuel L. Jackson, en zelfs wijlen Chadwick Boseman.

Over het algemeen is de serie een hit bij zowel critici als fans. De show bevatte ook veel schokkende momenten waarop fans misschien niet waren voorbereid (ze kunnen nog steeds niet geloven dat Wanda een zombie werd en Vision probeerde mensen te lokken om haar gevoed te houden). Dit omvatte de dood van verschillende Marvel-superhelden, waaronder Iron Man, de Hulk, Hawkeye en de Black Panther. Dat gezegd hebbende, is er een goede reden waarom fans niet in paniek hoeven te raken over deze 'ontwikkelingen'.

Marvel wist dat de serie vanaf het begin geanimeerd moest worden

Het idee voor de serie ontstond vrij snel. Uitvoerend producent Brad Winderbaum dacht zelfs aan de ene dag en begon er de volgende dag aan te werken. "Om eerlijk te zijn, het was een inspiratiebron die op een dag op weg naar huis van het werk gebeurde", vertelde hij aan Collider. "De volgende dag waren de wielen in beweging en waren we op weg om dit ding te maken."

Toen ze de serie aan het ontwikkelen waren, werd ook duidelijk dat animatie de juiste keuze was. "Het was vanaf het begin duidelijk dat het geanimeerd moest worden vanwege alle locaties en sets en personages en elementen van de MCU die we opnieuw zouden bezoeken", legt Winderbaum uit. "Het moest in een medium zijn dat ons een oneindige reikwijdte zou geven van wat we maar konden bedenken.”

Hier is waarom fans niet mogen toelaten dat die 'wat als…?'-sterfgevallen hen beïnvloeden

Ondanks alles wat er is gebeurd in Wat als…?, zullen fans opgelucht zijn te weten dat de verhalen naar verwachting geen direct effect zullen hebben op de eigenlijke MCU-verhaallijn. "We zijn geen show die is ontworpen om Avengers 5 op te zetten", bevestigde schrijver AC Bradley tijdens een gesprek met Entertainment Weekly. "Het zou gewoon over entertainment moeten gaan en wat deze helden voor ons betekenen." Ze legde ook uit dat dit in wezen de reden is waarom de serie het Marvel-multiversum kon verkennen zoals het is. "We bevinden ons in het multiversum - we moeten zo vrij zijn als maar kan en de wildernis in rennen, in de verhalen die de films nooit zullen doen, in de verhalen die de tv-shows nooit zullen doen, en zowel Disney als de fans laten zien alle mogelijkheden van deze karakters.”

Als fans het moeten weten, er waren zelfs plannen om sommige van de verhaallijnen die ze presenteerden veel donkerder te maken. Dat was het geval met de afdaling van Doctor Strange tot waanzin in een wanhopige poging om Christine (Rachel McAdams) te redden."Hij [Doctor Strange] is eigenlijk doodgeslagen door het oog van Agamotto", onthulde Bradley. "Toen de storyboard-artiest het overnam, zeiden ze: 'We gaan dit een beetje meer visueel en fantastisch maken in plaats van gruwelijk gewelddadig.' Omdat ik te donker werd. Maar dit was onze kans om grote stripfanaten te zijn en de verschillende kanten te laten zien en plezier te hebben.”

En terwijl de Wat als…? verhalen bestaan in wezen los van de rest van de MCU, heeft Winderbaum laten doorschemeren: Ik kan je vertellen dat What If…?, als een verhaal dat in de MCU bestaat, is net zo belangrijk als elk ander. Het is verweven in datzelfde tapijt en er zit veel potentieel in.”

Wat fans kunnen verwachten in seizoen 2

Wat potentiële verhaallijnen betreft, kunnen fans nu al een meer verhaallijn verwachten met Tony Stark en Gamora, waar pas tijdens de finale op gezinspeeld werd. "Wat er in feite gebeurde, was dat we eerder in het seizoen een aflevering hadden gepland die een leuke, luchtige, levende, ademende Tony Stark-gecentreerde aflevering met Gamora was," vertelde Bradley aan Variety."Als gevolg van de COVID-pandemie werd een van onze animatiehuizen echter ongelooflijk hard getroffen en moest de aflevering naar seizoen 2 worden geduwd, omdat deze niet op tijd klaar zou zijn."

Tegelijkertijd zei regisseur Bryan Andrews "het is een relatief veilige gok" dat Captain Carter [Atwell] terug zal zijn tijdens het tweede seizoen, vooral gezien de post-creditsscène in de finale. "Voor mij is het verschil tussen een twist-einde dat we het hele seizoen aan het doen waren en een teaser na de aftiteling dat een twist-einde leuk is, maar een teaser na de aftiteling is een belofte", liet Bradley ook doorschemeren.

Helaas kon Boseman niets opnemen voor het tweede seizoen van de serie, dus het is onduidelijk of T'Challa weer zal verschijnen. Dat gezegd hebbende, fans zouden blij zijn te weten dat de overleden acteur een geweldige tijd heeft gehad met het werken aan zijn laatste Marvel-project. "Ik denk dat hij ook zijn best deed omdat T'Challa zo belangrijk voor hem was - en ook deze nieuwe versie van Star-Lord T'Challa was zo belangrijk voor hem", zei Andrews."Hij heeft het gegraven."

Marvel's Wat als…? zal naar verwachting terugkeren met negen nieuwe afleveringen (net als het eerste seizoen). Op dit moment is er nog geen releasedatum voor de serie.

Aanbevolen: