Wie zijn de acteurs achter de stem van Chucky?

Inhoudsopgave:

Wie zijn de acteurs achter de stem van Chucky?
Wie zijn de acteurs achter de stem van Chucky?
Anonim

Als het gaat om enkele van de meest klassieke horrorfilms, spreekt het voor zich dat Chucky zeker een topkandidaat is voor het engste personage. De overall, het rode haar en het gestreepte T-shirt ontstonden voor het eerst in 1988 in Child's Play, de eerste van acht films waarin de moorddadige pop is verschenen.

Hoewel veel fans discussiëren of de remake van 2019 al dan niet meetelt als onderdeel van de canon, aangezien scenarioschrijver Don Mancini er niet bij betrokken was, verandert dat niets aan de bekendheid achter de franchise. In de loop van Chucky's heerschappij op het scherm, is er een scala aan acteurs achter de stem geweest die de rillingen over de ruggengraat hebben gestuurd, waarvan de meeste naast Jennifer Tilley zijn verschenen, maar wie zijn precies de gezichten van de beroemde horrorpop? Laten we het uitzoeken!

Brad Dourif stemde Chucky in 'Child's Play'

Als het gaat om de Child's Play-franchise, was het niemand minder dan Brad Dourif die de rol van Chucky op zich nam voor de eerste paar films. Dourif is er zeker in geslaagd om Chucky zo griezelig mogelijk te portretteren en aangezien de angst die de kijkers van de originele film uit 1988 nog steeds koesteren nog springlevend is, is het duidelijk dat hij fantastisch werk heeft geleverd.

De acteur is ook geen onbekende in het uiten van horrorpersonages, want hij speelde ook de Gemini Killer in The Exorcist III in 1990, en zijn vertolkingen in Death Machine (1994) en Alien Resurrection (1997). Gelukkig voor de hardcore Chucky-fans, zal Brad Dourif zijn rol van Chucky opnieuw opnemen en de pop inspreken in de komende SyFy-televisieserie naast Jennifer Tilly.

Billy Boyd nam de rol op zich in 'Seed Of Chucky'

Toen Seed Of Chucky werd aangekondigd, waren fans gefascineerd door wie de spawn van het horrorpersonage zou spelen en het bleek de Schotse acteur Billy Boyd te zijn! Terwijl Boyd vooral bekend staat om zijn rol in The Lord Of The Rings, kennen diehard Chucky-fans hem omdat hij Glen en Glenda inspreekt naast Dourif en Tilly.

Hoewel de acteur niet per se Chucky zelf speelde, is zijn iconische vertolking van Glen/Glenda er een die fans voor altijd zullen onthouden. Hoewel dit zijn enige rol was in de Child's Play-franchise, hernam Billy Boyd de stem van Glen in Chucky's Family Vacation in 2004.

Mark Hamill stemde Chucky in de remake

Mark Hamill is geen onbekende in de schijnwerpers! De ster heeft deel uitgemaakt van twee grote series waar fans hem kennen en van houden, waarvan er één geanimeerd was en de andere een live-action. Terwijl zijn cv voor zich spreekt, voegt Hamill nu nog een andere iconische rol toe aan zijn selectie van iconische karakterportretten.

Hoewel hij altijd bekend zal staan om zijn rol als Luke Skywalker in de filmserie Star Wars, zullen Chucky-fans hem zeker herinneren vanwege zijn vertolking van Chucky in de remake van de hitfilm uit 2019, Child's Play. Mark werd persoonlijk benaderd door de regisseur van de film, Lars Klevberg, met betrekking tot de reboot, en het was een gemakkelijke beslissing om vanaf daar te nemen.

Mark Hamill vertelde hoe: "Hij [Lars] zijn visie voor de film al had uiteengezet voordat ik het las. En toen stuurden ze me dit script en ik dacht dat het cruciale element dat anders was dan het origineel, dat Ik hou van ", zei de acteur, en de rest is geschiedenis!

Aanbevolen: