Het ongelooflijk donkere verhaal achter de echte stem van Charlie Brown

Inhoudsopgave:

Het ongelooflijk donkere verhaal achter de echte stem van Charlie Brown
Het ongelooflijk donkere verhaal achter de echte stem van Charlie Brown
Anonim

In 1950 kreeg de wereld de eerste kans om Charlie Brown en al zijn vrienden te ontmoeten toen de strip Peanuts zijn debuut maakte. In de komende 50 jaar zouden nieuwe Peanuts-strips in kranten over de hele wereld blijven verschijnen.

Hoewel Charlie Brown tegenwoordig niet zo populair is als het personage in de afgelopen decennia, was het personage nog steeds de headliner van The Peanuts Movie uit 2015. The Peanuts Movie, een kritische lieveling die bijna $ 300 miljoen verdiende aan de kassa, introduceerde een nieuwe generatie kinderen bij een personage dat geliefd was bij hun ouders en grootouders. Misschien om die reden werd in 2018 een hotel met Peanuts-thema geopend in Japan.

Tientallen jaren voordat The Peanuts Movie in de bioscoop verscheen, schitterden Charlie Brown en zijn vrienden in een reeks televisiespecials. In de jaren sinds de Charlie Brown-specials voor Kerstmis en Halloween voor het eerst werden uitgezonden, zijn er miljoenen mensen geweest die ze jaarlijks opnieuw bekijken. Als je bedenkt hoe hartverwarmend fans de Charlie Brown-specials vinden, zouden ze waarschijnlijk geschokt zijn om te horen wat er is gebeurd met de acteur die het titulaire personage uitsprak.

Een interessante carrière

Tientallen jaren voordat veel Disney-sterren de headliners waren van geliefde shows en muziek uitbrachten, konden kindacteurs regelmatig werk krijgen zonder de druk om opgejaagd te worden door de pers. Van 1963 tot 1972 werden bijvoorbeeld miljoenen mensen vermaakt met de films en tv-programma's waarin Peter Robbins een rol speelde.

Gedurende zijn carrière als kindsterretje verscheen Peter Robbins in afleveringen van verschillende tv-shows die destijds enorm populair waren bij kijkers. Robbins dook bijvoorbeeld op in shows als Rawhide, The Munsters, F Troop, Good Times, Get Smart en My Three Sons. Naast die rollen kreeg Robbins ook een van de hoofdrollen in een grotendeels vergeten sitcom uit 1968 genaamd Blondie.

Hoewel Peter Robbins in zijn bijna tien jaar durende carrière als kindster veel verschillende rollen kon krijgen, lijdt het geen twijfel wat zijn belangrijkste claim op roem is. Gekozen om het titulaire personage te vertolken in A Boy Named Charlie Brown uit 1963, zou Robbins gaan schitteren in een hele reeks specials met het geliefde Peanuts-personage. Robbins speelde onder meer in A Charlie Brown Christmas, It's the Great Pumpkin, Charlie Brown, You're in Love, Charlie Brown en He's Your Dog, Charlie Brown. Na van al dat succes te hebben genoten, nam Robbins de verrassende beslissing om in 1972 met acteren te stoppen.

Dingen gaan mis

In de loop der jaren zijn er veel voormalige kindsterretjes geweest die als volwassenen gewone mensen werden. Er zijn echter ook veel te veel voormalige beroemde kindacteurs wiens leven in een misdaad terecht is gekomen. Helaas voor Peter Robbins behoort hij tot de laatste groep, ook al was hij degene die besloot het acteren achter zich te laten.

Van 1972 tot 2013 slaagde Peter Robbins erin om uit de schijnwerpers te blijven, afgezien van het feit dat hij werd geïnterviewd voor een paar documentaires waarin hij terugblikte op het succes van Charlie Brown. Helaas zou dat allemaal veranderen toen Robbins in 2013 in ernstige juridische problemen kwam. Nadat hij naar het buitenland was gereisd, werd Robbins gearresteerd toen hij de Verenigde Staten weer binnenkwam.

Na de arrestatie van Peter Robbins in 2013 werd de voormalige Charlie Brown-acteur beschuldigd van "vier misdrijven van het dreigen met de dood of zwaar lichamelijk letsel en één misdrijf van stalking". Volgens de aanklachten tegen hem had Robbins vier slachtoffers brieven gestuurd waarin hij met lichamelijk letsel bedreigde. Uiteindelijk werd Robbins veroordeeld tot een jaar gevangenisstraf voor het bedreigen van zijn ex-vriendin en het stalken van haar plastisch chirurg.

Nadat Peter Robbins voor het eerst met de wet in aanraking kwam, stond hij in 2015 opnieuw voor de rechtbank toen hij terug naar de gevangenis werd gestuurd wegens overtredingen van zijn proeftijd. Verbazingwekkend genoeg raakte Robbins in de gevangenis veel erger in de problemen door nog meer dreigbrieven te sturen. Wat zijn gevangenisbrieven betreft, stuurde Robbins één brief naar de manager van het woonwagenpark Oceanside, Californië waar hij woonde. Erger nog, hij stuurde ook brieven naar leden van de pers waarin Robbins aanbood te betalen voor het nemen van het leven van San Diego County Sheriff Bill Gore. Als gevolg van zijn gevangenisbrieven werd Robbins veroordeeld tot nog eens vier jaar en acht maanden achter de tralies.

Dingen omdraaien

Nadat hij tachtig procent van zijn straf had uitgezeten, ging Peter Robbins in 2019 vrijuit. Sindsdien is hij niet meer in aanraking gekomen met de wet, en op basis van de opmerkingen die hij maakte na zijn vrijlating uit de gevangenis, hulp in de gevangenis die zijn leven zou kunnen veranderen.“Nou, ik weet dat ik zeker geestesziek was. Ik wou dat ik eerder door professionals was behandeld.” “Ik kwam uit de gevangenis en ik ben er een beter mens voor. Ik ben veel nederiger, dankbaarder en dankbaar dat ik deze ervaring heb meegemaakt.”

Nadat hij had gesproken over de verschrikkingen van de gevangenis, ging Robbins verder met het loslaten van de woede die hij ooit koesterde en zijn plannen voor de toekomst. “Ik heb geen enkele vijandschap tegen wie dan ook. Ik wil een boek schrijven over mijn ervaringen in de gevangenis, de gevangenis en waar ik naar uit moet kijken. 'Bekentenissen van een domkop', zo noem ik het."

Aanbevolen: