De stem achter Nickelodeon's SpongeBob SquarePants heeft een nettowaarde van $ 16 miljoen

Inhoudsopgave:

De stem achter Nickelodeon's SpongeBob SquarePants heeft een nettowaarde van $ 16 miljoen
De stem achter Nickelodeon's SpongeBob SquarePants heeft een nettowaarde van $ 16 miljoen
Anonim

Wil je een showbizz-miljonair worden zonder je gezicht op het scherm te hoeven laten zien? Maak aantekeningen van Tom Kenny.

Afgezien van korte, echte cameo-optredens op SpongeBob en een paar optredens in shows zoals Just Shoot Me in de jaren '90, zou het moeilijk zijn om deze ervaren stemacteur op tv te zien. We zouden hem waarschijnlijk niet kunnen onderscheiden in een menigte als hij er langs zou lopen, maar hij heeft hetzelfde vermogen als Dylan en Cole Sprouse samen: $ 16 miljoen volgens CelebrityNetWorth.com.

Lees verder om erachter te komen hoe de acteur die al meer dan 20 jaar SpongeBob SquarePants speelt, zijn immense fortuin heeft opgebouwd.

Je hebt waarschijnlijk zijn stem gehoord VOOR SpongeBob

Tom Kenny is geen onbekende op je tv. Zijn IMDB-pagina is een enorm indrukwekkende lijst van geliefde stripfiguren, van wie velen al bestonden lang voordat SpongeBob op het toneel verscheen.

"Het lijkt erop dat ik om de een of andere reden veel lieve, soort domme gele karakters uitspreek", vertelde hij aan Casting Frontier.

Herinner je je CatDog? Hij was de stem van Dog.

Hoe zit het met The Powerpuff Girls? Hij was de burgemeester EN de verteller.

The Fairly OddParents ? Cupido.

De wilde doornbessen? Vriend Joey.

Johnny Bravo? Carl.

Winnie de Poeh ? Konijn.

Hij sprak ook een reeks personages uit in Cow and Chicken en Aaahh Real Monsters!, en speelde de enige echte Heffer op Rocko's Modern Life.

Die laatste eer was degene die Tom zijn rol als SpongeBob bezorgde.

"Dat is heel belangrijk voor mij", legde hij uit aan Casting Frontier. "Het is waar ik Stephen Hillenburg voor het eerst ontmoette die SpongeBob zou gaan maken. Steve was de creative director van Rocko's Modern Life."

Tom's salaris groeit met het succes van SpongeBob

Sinds 1999 spreekt Tom SpongeBob uit in elke aflevering van SpongeBob SquarePants. Volgens hem praat hij niet alleen al meer dan 20 jaar als SpongeBob, hij brengt hem tot leven in de opnamecabine.

"Als ik dat hokje binnenstap, heb ik echt het gevoel dat ik een paar uur SpongeBob ben", legde hij uit in een interview met Den of Geek. "Ik denk zoals hij, ik praat zoals hij, ik ben hem totdat ik de opnamecabine verlaat."

Zijn harde werk blijft niet onopgemerkt. CelebrityNetWorth.com projecten hij verdient meer dan $ 50.000 per week terwijl hij aan de show werkt. En hoe geliefder SpongeBob SquarePants wordt, hoe meer mogelijkheden Tom heeft om zijn zakken te vullen met geld dat hij in Bikinibroek heeft verdiend.

De eerste SpongeBob SquarePants-film bracht volgens IMDB $ 140,2 miljoen op, en Tom kreeg een cool deel van dat bedrag voor zijn hoofdrol. Het vervolg deed het nog beter en verdiende wereldwijd $ 325,1 miljoen.

The SpongeBob Movie: Sponge on the Run wordt uitgebracht op 30 juli 2020, waarmee de filmtrilogie van de serie wordt afgerond. Als Tom de tekenfilmcapaciteiten van SpongeBob had, zouden we wedden dat zijn ogen in dollartekens zouden veranderen als hij eraan zou denken.

Tom maakt ook bank in andere franchises

Deze vocale pro werkt tegenwoordig niet alleen als SpongeBob. Hij leent zijn talenten aan franchises zoals Transformers (speelt Skids en Wheelie), de Spyro-videogameserie (speelt Spyro the Dragon), Adventure Time (speelt de Ice King), en keert terug als Squanchy, Pencilvester en meer op de komende 5e. seizoen van Ricky en Morty.

Adventure Time's Ice King op Cartoon Network is Tom's op één na meest beloonde karakterwerk (na SpongeBob natuurlijk), waarmee hij zowel een BTVA Television Voice Acting Award als een Annie-award voor 'Outstanding Achievement in Voice' opleverde Acteren' - een van de hoogste onderscheidingen die een stemacteur kan krijgen volgens IMDB.

Ondanks alles is Tom een 'Live Within My Means Guy'

Het is gemakkelijk om miljoenen te vergaren als je een enorm salaris hebt EN je geld niet verspilt. Zoals Tom aan AOL onthulde: "Ik ben altijd een levend wezen geweest dat ik kan. Je rijdt in een waardelozere auto dan je zou moeten rijden of woont in een kleiner huis dan je zou moeten."

Hij is zich er ook heel goed van bewust dat het allemaal zou kunnen verdwijnen als hij niet oppast. "Ik word opgewonden als ik gewoon in dienst ben", voegde hij eraan toe. "Ik heb een totale psychische aandoening als freelancer waarvan je denkt dat het morgen allemaal overgaat… Misschien komt er een gestoorde psychopaat naar voren en stompt me in de keel. Het kan gebeuren."

Zijn advies? Neem geen geldadvies aan van SpongeBob

Voor iemand die zijn weelderige levensstijl te danken heeft aan een kleine fictieve spons, neemt Tom geen blad voor de mond dat SpongeBob een icoon is om geld te verdienen. Terwijl SpongeBob zijn broek uittrekt bij de Krokante Krab, is zijn geldsituatie veel slechter dan Tom's IRL.

"Hij werkt 97 uur per week; hij wordt betaald voor 40", vertelde Kenny aan AOL. "Ik weet niet of hij de beste persoon is om financieel advies te vragen." Eerlijk genoeg!

Aanbevolen: