Wat er echt achter de schermen gebeurde toen 'Die show uit de jaren 70' werd geannuleerd

Inhoudsopgave:

Wat er echt achter de schermen gebeurde toen 'Die show uit de jaren 70' werd geannuleerd
Wat er echt achter de schermen gebeurde toen 'Die show uit de jaren 70' werd geannuleerd
Anonim

That '70s Show lanceerde de carrières van enkele van de bekende acteurs van Hollywood vandaag, zoals het echtpaar Ashton Kutcher, 43, en Mila Kunis, 38, die elkaars liefdesbelangen speelden in de show, Michael Kelso en Jackie Burkhart. Wilmer Valderrama, 41 (Fez), Topher Grace, 43 (Eric Forman), en Laura Prepon, 41, (Donna Pinciotti) maakten ook naam na de show. Dan is er Danny Masterson, 45, die Steven Hyde speelde - die momenteel wordt aangeklaagd voor drie tellingen van verkrachting met geweld of angst door de Los Angeles County District Attorney.

Nu je ingehaald bent door het huidige leven van de cast, laten we eens een kijkje nemen in het geheugen. Laten we het hebben over de redenen die leidden tot het einde van de sitcom in 2006 na 8 seizoenen. Er zijn door de jaren heen talloze speculaties over geweest. Het bleek dat er echt een paar factoren waren die de schuld hadden. Hier zijn ze.

Het vertrek van enkele originele castleden

Grace was de eerste van de hoofdcast die de show verliet. Hij vertrok aan het einde van seizoen 7 in 2005. De acteur had altijd al serieuzere rollen willen spelen. Dus nadat hij genoeg uit de serie had gespaard, kon hij selectief zijn met projecten. Toen besloot hij zich te concentreren op het maken van films die hij altijd al had willen maken. Hij werd onmiddellijk gecast als Eddie Brock/Venom in Spider-Man 3 na het verlaten van That '70s Show. Zelfs daarvoor slaagde hij erin zijn sitcom-schema te jongleren met opnames voor films als In Good Company, Win a Date with Tad Hamilton, P. S., en Mona Lisa Smile.

Kutcher was de volgende die de show verliet. Hij werd voor het laatst gezien in aflevering 4 van seizoen 8 voordat hij terugkeerde voor de finale. De reden voor zijn vertrek was dat hij meer rollen en banen als producer wilde verkennen. Gecombineerd met het vertrek van Grace heeft het zeker veel fans afgeschrikt. Om de ontbrekende personages in te vullen, werd Josh Meyers, 45, gecast om deze nieuwe man, Randy Pearson, te spelen. Fans mochten hem helemaal niet. Ze dachten dat hij niet dezelfde charmes had als Kutcher of Grace. Tegen die tijd werd het duidelijk dat de show begon te zinken.

'Die show uit de jaren 70' kreeg slechte beoordelingen

Er waren 11 miljoen huishoudens afgestemd op seizoen 1 van de show. Maar dat duurde niet lang. Tussen seizoen 1 en seizoen 7 daalden de kijkcijfers van Rotten Tomatoes tot onder de 60%, tot 23% in seizoen 8. Het laatste seizoen werd slechts door 7 miljoen huishoudens bekeken. De show heeft ook een gemiddelde publieksscore van 77%, wat vrij laag is in vergelijking met succesvolle series als Friends (94%) en The Big Bang Theory (82%). Time beschreef de seizoensfinale zelfs als "het oude doen wat ze in acht jaar deden."

Geen verhaal meer te vertellen

Die show uit de jaren 70 had zijn beloop. De meeste verhalen van de personages zijn aan hun einde gekomen en elke poging om ze uit te breiden zou de zaken erger hebben gemaakt. Donna kwam bijvoorbeeld uiteindelijk weer samen met Eric in de laatste aflevering nadat ze het uitmaakte met Randy met wie ze bijna het hele 8e seizoen uitging. Hyde erfde de platenzaak van zijn vader, Kelso kreeg een baan als bewaker bij de Playboy Club in Chicago, en het leek alsof Fez en Jackie op weg waren om een echte relatie te beginnen. Natuurlijk waren de acteurs ook hun personages ontgroeid gedurende de hele show.

Die show uit de jaren 70 werd bekroond door shows van andere netwerken met een vergelijkbaar tijdslot om 20.00 uur. Sommige van hun rivalen waren Survivor, Dancing with the Stars en Will and Grace. Het was niet het originele schema van de comedyserie. Maar de andere shows van Fox, American Idol en medisch drama, House begonnen een vlucht te nemen. Het was gewoon logisch om de vervagende show uit zijn prime-schema te stoten.

"De laatste aflevering vindt plaats op oudejaarsavond 1979, omdat we dachten dat we de jaren 70 gewoon zouden afsluiten terwijl we de serie afronden", zei uitvoerend producent Mark Hudis over het beëindigen van de show voordat het erger werd. "Er waren natuurlijk mensen die het verloren toen we aan de laatste aflevering werkten. We wilden niet voor iedereen specifieke antwoorden, maar we wilden in ieder geval dat ze een hoopvolle toekomst hadden. Je zult bepaalde dingen zien gebeuren met de personages die opent de mogelijkheid voor een toekomst, maar die toekomst is aan jou om je voor te stellen. Ik heb het gevoel dat het een gigantische fout zou zijn om je die toekomst over 10 jaar te laten zien." Eerlijk genoeg.

Aanbevolen: