De 'Power Rangers'-show uit de jaren 90 had een giftige omgeving achter de schermen

Inhoudsopgave:

De 'Power Rangers'-show uit de jaren 90 had een giftige omgeving achter de schermen
De 'Power Rangers'-show uit de jaren 90 had een giftige omgeving achter de schermen
Anonim

Filmfranchises zijn tegenwoordig een rage, maar er v alt iets te zeggen over een enorm succesvolle tv-franchise. Deze franchises komen niet zo vaak voor, maar als er een als de Family Guy of de Buffy the Vampire Slayer-franchise langskomt, merken fans het snel op.

De Power Rangers-franchise is al bijna 30 jaar een vaste waarde op tv en het begon allemaal met de originele Rangers in de jaren 90. Helaas was de omgeving op de set niet voor iedereen gezond, en een acteur kwam naar voren en sprak over de giftige aard van de originele set.

Laten we eens kijken naar deze klassieke televisiefranchise en horen wat er al die jaren geleden plaatsvond.

'Power Rangers' is een klassieke franchise

In augustus 1993 maakte Mighty Morphin Power Rangers zijn debuut op televisie, en de wereld had geen idee hoe groot deze franchise zou worden in de jaren die volgden. De serie, gebaseerd op het Japanse televisiedrama, sloeg aan bij fans en groeide uit tot een megafranchise.

Door de jaren heen zijn de Power Rangers te zien geweest in shows, films, videogames en stripboeken. Als je er een logo op zou kunnen plakken, kun je er zeker van zijn dat er een Power Rangers-versie van was. Simpel gezegd, ze waren overal in de jaren 90, en sindsdien is er niet veel veranderd.

Het verbazingwekkende van Power Rangers is dat de show constant in ontwikkeling is. Er komen altijd veranderingen voor de fans en de Rangers zelf, en veel mensen hebben de kans gehad om een Ranger op het kleine scherm te zijn. Hierdoor gaat de franchise zijn 29e seizoen op televisie in.

De serie zou nergens zijn zonder die originele Rangers, en zelfs zonder veel ervaring op hun naam hebben deze acteurs de handen ineen geslagen om een van de meest succesvolle tv-franchises in de geschiedenis een kickstart te geven.

David Yost speelde de blauwe boswachter

Van 1993 tot 1996 speelde David Yost de Blue Ranger in Mighty Morphin Power Rangers en de acteur paste perfect bij het personage. Hij was een belangrijke reden waarom de originele serie in staat was om met succes van start te gaan in de Verenigde Staten, en in een mum van tijd was Yost een bloeiende televisiester.

De acteur had niet heel veel professionele ervaring voordat hij op Power Rangers landde, maar het castingteam zag duidelijk wat hij naar de show kon brengen voordat hij hem als Billy castte.

Gedurende 155 afleveringen was Yost's Billy Cranston een belangrijk stukje van de Ranger-puzzel, en Yost gaf alles wanneer hij voor de camera stond. De show was zo goed gecast tijdens die eerste run, en de acteurs leken allemaal een geweldige chemie met elkaar te hebben terwijl de camera's aan het rollen waren.

Helaas was niet alles zoals het leek achter de schermen, en Yost zou jaren later naar voren komen en enkele van de giftige dingen beschrijven die plaatsvonden terwijl de camera's niet op Power Rangers draaiden.

Wat gebeurde er op de set

In 2010 haalde David Yost de krantenkoppen toen hij eindelijk vertelde over zijn tijd bij Power Rangers. De acteur liet de wereld weten over de homofobe laster waarmee hij te maken kreeg tijdens het filmen van de hitshow.

"De reden dat ik wegliep, is dat ik een keer te vaak 'f-----' werd genoemd. Ik had dat zojuist meerdere keren gehoord terwijl ik aan de show werkte van makers, producenten, schrijvers, regisseurs …ikzelf worstelde met wie ik was en wat ik was… Eigenlijk had ik gewoon het gevoel dat ik voortdurend te horen kreeg dat ik het niet waard was om te zijn waar ik ben omdat ik een homo ben. een acteur zijn. En ik ben geen superheld, " onthulde Yost.

De acteur onthulde ook: "Ik was een beetje bang dat ik mijn eigen leven zou nemen, dus om grip te krijgen op wat er aan de hand was, moest ik vertrekken toen ik wegging."

Het is nogal schokkend om te horen wat er achter de schermen gebeurde, en het vertrek van Yost is volkomen begrijpelijk. Er is geen plek voor een werkplek om zich voor iemand onveilig te voelen, en de acteur kreeg uiteindelijk medische behandeling en verhuisde voor een jaar naar Mexico nadat hij een faciliteit had verlaten.

Tegenwoordig is Yost op een veel betere plek, en hij heeft zelfs een gast geschreven voor The Hollywood Reporter. Yost steunde de Power Rangers-film uit 2017, die veel diverser en inclusiever was dan zijn versie al die jaren geleden.

Aanbevolen: