The Real Reason 'Law And Order's Trial By Jury'-serie is geflopt

Inhoudsopgave:

The Real Reason 'Law And Order's Trial By Jury'-serie is geflopt
The Real Reason 'Law And Order's Trial By Jury'-serie is geflopt
Anonim

Een succesvolle tv-show maken is moeilijk, maar het samenstellen van een tv-franchise is nog moeilijker. Friends is bijvoorbeeld een klassieker, maar toen het Joey probeerde als een spin-offproject, viel het op zijn kop en werd het helemaal vergeten.

Door de jaren heen hebben fans de kans gehad om de Law & Order-franchise te zien veranderen in een juggernaut, en dit dankzij een aantal hitshows. Helaas kunnen ze niet allemaal winnaars zijn, en één spin-off was een enorme blindganger die de meerderheid van de mensen zich op dit moment niet eens lijkt te herinneren.

Dus, wat is er in vredesnaam gebeurd met Law & Order: Trial by Jury al die jaren geleden? Laten we een kijkje nemen en erachter komen.

De 'Law &Order'-franchise is enorm

Als we kijken naar de grootste en meest succesvolle televisiefranchises aller tijden, is het duidelijk dat de Law & Order-franchise een speciale plaats in de geschiedenis inneemt. Deze franchise bloeit op dit moment al tientallen jaren en is uitgegroeid tot iets dat volledig niet te stoppen lijkt te zijn.

Gecreëerd door de legendarische Dick Wolf, maakte de eerste Law & Order-serie meer dan 30 jaar geleden zijn debuut, en het succes was wat er uiteindelijk toe leidde dat de franchise zo lang kon gedijen. De legendarische franchise van Wolf heeft van alles een beetje kunnen doen, inclusief spelen in de wereld van videogames. Er zijn zelfs buitenlandse aanpassingen geweest binnen de franchise, wat waanzinnig indrukwekkend is.

Een belangrijk element van de franchise waren de spin-offprojecten. In de loop van de tijd is er een wisselend succes geboekt met deze spin-off-shows, waarbij sommige er helemaal niet in slaagden naam te maken, en andere, zoals SVU, veranderden in krachtige shows die elke week een enorm publiek trekken.

Tijdens de jaren 2000 kwam er een spin-offproject dat veel potentieel had, maar het voldeed gewoon niet aan de verwachtingen nadat het eindelijk op het kleine scherm werd uitgebracht.

'Trial By Jury' werd uitgebracht in 2005

Law and Order: Trial door Jury Scene
Law and Order: Trial door Jury Scene

In 2005 ging de Law & Order-franchise van start met een nieuwe serie, Trial by Jury, die een nieuwe draai aan de zaak zou geven. De serie zou zich concentreren op het proces-aspect van de zaken, wat de franchise had kunnen verlevendigen en plaats had kunnen maken voor een aantal fantastische cross-over-afleveringen.

Met getalenteerde artiesten zoals Bebe Neuwirth en Kirk Acevedo, was Trial by Jury klaar om wat voorwaartse vaart te maken toen het debuteerde. Het eerste seizoen bevatte 13 afleveringen, wat meer dan genoeg had moeten zijn voor de fans, die aan het wennen waren aan het formaat van de show.

Vanaf het begin leek alles goed genoeg te gaan, maar achter de schermen was niet alles zoals het leek. Ondanks dat alles schijnbaar in zijn voordeel was, was Law & Order: Trial by Jury gewoon niet in staat om de fans aan te spreken op de manier waarop het netwerk hoopte.

Het werd nooit een hit

Law and Order: Trial door Jury Scene
Law and Order: Trial door Jury Scene

Na slechts één seizoen en 13 afleveringen kwam Trial by Jury tot stilstand op het kleine scherm. Dit kwam als een behoorlijke verrassing voor kijkers en fans van de franchise, en zonder waarschuwing was deze show uit de lucht en was gedoemd om nooit meer terug te keren.

Helaas waren er een aantal factoren die hebben bijgedragen aan de ondergang van de show. Zoals Looper opmerkte: "Trial by Jury werd in 2004 in gebruik genomen, net toen de gigantische sitcom Friends eindigde, en het netwerk zou meer van zijn dramatische geldmakers moeten vragen om NBC hoog te houden als nummer één op televisie in het algemeen. Het verlies aan kijkers dat ontstond nadat Friends zich had ingespannen, bleek echter moeilijker terug te verdienen dan verwacht."

Voeg het feit toe dat Numb3rs uiteindelijk veel meer kijkers verdiende, en het feit dat het netwerk ook de rechten op Sunday Night Football bemachtigde, en plotseling was er geen ruimte voor een show die niet meteen een hit was hit.

Het is jammer dat Trial by Jury nooit van de grond is gekomen, gezien het succes dat andere spin-offshows in de franchise hebben kunnen vinden.

Maker Dick Wolf was verbijsterd door de annulering en zei: "Je hebt een historische schat aan informatie over hoe deze ["Law &Order"]-shows in hun tweede jaar omhoog gaan."

Zelfs met Wolf's afkeuring van de annulering, gaf het netwerk geen krimp, en deze show zal grotendeels een voetnoot in de geschiedenis van de franchise blijven.

Aanbevolen: