De problematische scène in 'Juno' die Elliot Page wenste dat nooit is gebeurd

Inhoudsopgave:

De problematische scène in 'Juno' die Elliot Page wenste dat nooit is gebeurd
De problematische scène in 'Juno' die Elliot Page wenste dat nooit is gebeurd
Anonim

Door de titelrol te spelen in de coming-of-age-dramedy Juno uit 2007, veranderde Elliot Page in één klap in een ster. Nadat hij zich had aangemeld om te schitteren in een low-budget indiefilm, had hij niet kunnen verwachten dat hij zo snel internationaal bekend zou worden.

Hoewel de acteur - die onlangs furore maakte door te pronken met hun geweldige buikspieren in een Instagram-post - is gaan schitteren in verschillende andere projecten die hem hebben geholpen een nettowaarde van $ 12 miljoen te vergaren, vragen over Juno nog steeds komen in bijna elk interview naar voren.

En terugkijkend op de film, heeft Page onthuld dat er één problematische scène is die homofobie in stand houdt.

Page, een trots lid van de LGBTQIA+-gemeenschap, heeft sindsdien zijn mening geuit over homofobie en transfobie in de industrie, waarbij hij de scene naar voren riep.

Blijf lezen om erachter te komen welk deel van Juno Elliot Page terug zou nemen als hij kon, hoe Juno's succes hem als persoon beïnvloedde en hoe hij denkt over vertegenwoordiging in Hollywood.

De erfenis van 'Juno'

Geregisseerd door Jason Reitman, Juno is een coming-of-age-film over een tienermeisje dat zwanger wordt en besluit de baby af te staan voor adoptie. De film, met Elliot Page als Juno in de hoofdrol, won een Academy Award voor Beste Originele Scenario en werd ook genomineerd voor drie andere Academy Awards.

Met een budget van 6,5 miljoen dollar bracht de film wereldwijd 231 miljoen dollar op en werd positief ontvangen door zowel het publiek als de critici.

Elliot Page's carrière toen 'Juno' uitkwam

Toen Juno in 2007 werd uitgebracht, was Elliot Page relatief onbekend. Hij was in een aantal tv-shows en tv-films verschenen, waaronder Trailer Park Boys (2001) en Pit Pony (1997), maar Juno was echt zijn doorbraak naar commercieel succes.

Na zijn hoofdrol in de veelgeprezen film speelde Page in verschillende andere opmerkelijke werken, waaronder Inception uit 2010, To Rome With Love in 2012 en X-Men: Days of Future Past in 2014.

De impact van 'Juno' op het leven van Elliot Page

De hoofdrol in een film als Juno zou een droom zijn die uitkomt voor de meeste aspirant-acteurs. Hoewel de film Elliot Page hielp naar nieuwe hoogten te stijgen, had de roem die het bracht een enorme impact op zijn leven die niet altijd positief was.

Volgens Cheat Sheet was het moeilijk voor Page om foto's en video's van zichzelf op zo'n enorme schaal te zien nadat de film van start ging.

Hij worstelde al sinds zijn jeugd met hun genderidentiteit, wat nog verergerd werd door op zo'n enorme manier vertegenwoordigd te worden - en op een manier die niet authentiek aanvoelde voor Page - in de publieke belangstelling.

De roem was ook moeilijk om mee om te gaan omdat het zo onverwacht was, aangezien Juno een low-budget indiefilm was.

Elliot Page wilde bijna stoppen met acteren na 'Juno'

Na het succes van Juno overwoog Elliot Page om helemaal te stoppen met acteren. In een openhartig interview met Oprah onthulde Page dat de film zoveel opwinding teweegbracht dat hij het moeilijk vond om te communiceren hoe onwel hij was.

“[Juno] werd onverwacht een grote hit,” legde hij uit aan Oprah. “Ik werd behoorlijk bekend. Ik had het gevoel dat ik de mate van pijn die ik voelde niet kon uitdrukken." Na de Oscars in 2008 vond Page het onmogelijk om naar foto's te kijken vanaf de rode loper waar hij kledingstukken droeg waardoor hij "zich ziek voelde.”

De stress van wereldwijde faam op zo'n moeilijk punt in Page's leven zorgde ervoor dat hij het acteren voorgoed achter zich wilde laten. Maar uiteindelijk besloot hij in de industrie te blijven als acteur, producent en regisseur.

De problematische scène Elliot Page heeft sindsdien geroepen

Terwijl Juno alom geprezen werd, heeft Page sindsdien een bijzonder problematische scène in de film genoemd waarvan hij niet wist dat het op dat moment zo kwetsend was. De scène in kwestie is wanneer Juno zegt dat de naam "Madison" "een beetje homo" klinkt voor haar baby.

"Het was destijds niet iets dat ik volledig registreerde, maar nu ik ouder ben, doe ik het natuurlijk wel", zei hij (via Teen Vogue). "Zoveel films waar ik als kind van hield, zijn gewoon wijdverbreid met homofobie en transfobie en bifobie, en ik verontschuldig het op geen enkele manier."

Elliot Page's gedachten over vertegenwoordiging in Hollywood

Nu hij ouder is en de representatie in Hollywood analyseert met meer ervaring en begrip achter hem, is Page openhartig over de filmindustrie die niet zo vooruitstrevend is als zou moeten. Als hij een film maakt, staan diversiteit en representatie voorop.

"… er is een gebrek aan mensen [van kleur] ingehuurd in elk aspect van de filmindustrie," zei hij (via Teen Vogue). Het doet echt pijn aan de industrie en het doet echt pijn aan film. We hebben meer verhalen nodig. We hebben meer vertegenwoordiging nodig. We hebben meer standpunten nodig."

Aanbevolen: