10 films die de Bechdel-test absoluut niet doorstaan

Inhoudsopgave:

10 films die de Bechdel-test absoluut niet doorstaan
10 films die de Bechdel-test absoluut niet doorstaan
Anonim

De Bechdel-test meet de representatie van vrouwen in fictie, en als een stuk twee vrouwen laat zien die een substantieel gesprek hebben over iets anders dan een man, slaagt het voor de test. Hoewel je zou denken dat de meeste films deze test gemakkelijk zouden doorstaan, is het eigenlijk verrassend hoeveel beroemde Hollywood-kaskrakers niet aan de vereisten voldoen.

Van The Lord of the Rings tot A Star Is Born - blijf scrollen om te zien welke beroemde films geen scène hebben waarin twee vrouwen met elkaar praten over letterlijk alles behalve een man!

10 'Avatar'

De aftrap is de epische sci-fi-film Avatar uit 2009. Daarin praten de twee vrouwelijke hoofdrolspelers Neytiri en Dr. Grace Augustine nooit met elkaar, waardoor het de test niet doorstaat. In de film - die een van James Cameron's beroemdste is - sterren Sam Worthington, Zoe Saldana, Stephen Lang, Michelle Rodriguez en Sigourney Weaver. Hoewel het de Bechdel-test niet doorstaat, was de film ongelooflijk succesvol en won hij uiteindelijk drie Academy Awards.

9 'Een ster is geboren'

De volgende op de lijst is het romantische drama A Star Is Born uit 2018, de vierde filmversie van de originele musical uit 1937. De film staat bekend om Lady Gaga's doorbraak in de filmindustrie, ook al speelde de zangeres er bijna niet in.

In de film praat het vrouwelijke hoofdpersonage Ally nauwelijks met andere vrouwen - en als ze dat doet, gaat het over mannen. Naast Lady Gaga zijn in A Star Is Born ook Bradley Cooper, Andrew Dice Clay, Dave Chappelle en Sam Elliott te zien.

8 'Slumdog Millionaire'

Laten we verder gaan met de dramafilm Slumdog Millionaire uit 2008, die maar liefst acht Academy Awards won. Helaas kwam het ook op de lijst van vandaag omdat het niet echt veel vrouwen bevat - alleen de moeder van het hoofdpersonage Jamal en zijn liefdesbelang die nooit echt met elkaar praten. Slumdog Millionaire sterren Dev Patel, Freida Pinto, Madhur Mittal, Anil Kapoor en Irrfan Khan.

7 De 'Lord of the Rings'-trilogie

Een filmtrilogie die velen misschien verrast zullen zien op de lijst is The Lord of the Rings. In alle drie de films - die gebaseerd zijn op de roman van J. R. R. Tolkien - is er geen enkele scène waarin twee vrouwen een gesprek voeren. Uiteindelijk won de trilogie echter 17 Academy Awards, met in de hoofdrollen Elijah Wood, Ian McKellen, Liv Tyler, Viggo Mortensen, Sean Astin, Cate Blanchett en nog veel meer.

6 'Het sociale netwerk'

De volgende op de lijst is de biografische dramafilm uit 2010 The Social Network, die ook de Bechdel-test niet doorstaat. De film, die het verhaal vertelt van Facebook-oprichter Mark Zuckerberg, bevat een paar vrouwelijke personages, maar ze praten nooit met elkaar. The Social Network heeft sterren Jesse Eisenberg, Andrew Garfield, Justin Timberlake, Armie Hammer en Max Minghella - en het won uiteindelijk drie Academy Awards.

5 'Zwaartekracht'

Een andere met een Academy Award bekroonde film die de test niet heeft doorstaan, is de sci-fi-thriller Gravity uit 2013. Omdat de film zich richt op twee astronauten die in de ruimte zijn gestrand, was er niet veel kans voor twee vrouwelijke personages om te praten. Gravity sterren George Clooney en Sandra Bullock - en het won uiteindelijk zeven Academy Awards.

4 'The Grand Budapest Hotel'

Laten we verder gaan met een van de beroemdste films van Wes Anderson: het comedy-drama The Grand Budapest Hotel uit 2014. Hoewel de film drie vrouwelijke personages bevat: Agatha, Clothilde en Madame D, praten ze nooit echt met elkaar.

The Grand Budapest Hotel heeft hoofdrollen voor Ralph Fiennes, F. Murray Abraham, Mathieu Amalric, Adrien Brody en Willem Dafoe - en het won uiteindelijk vier Academy Awards.

3 'The Avengers'

Een film uit het Marvel Cinematic Universe die de Bechdel-test niet heeft doorstaan, is de superheldenfilm The Avengers uit 2012. Hoewel de film drie belangrijke vrouwelijke personages bevat - Natasha Romanoff, Pepper Potts en Agent Maria Hill - praten ze nooit met elkaar. De Avengers sterren Robert Downey Jr., Chris Evans, Mark Ruffalo, Chris Hemsworth, Scarlett Johansson, Jeremy Renner.

2 'Whiplash'

De volgende op de lijst is het psychologische drama Whiplash uit 2014, dat een jonge jazzdrummer en zijn leraar volgt. De film heeft slechts twee vrouwelijke personages die bij naam genoemd worden en ze spreken nooit met elkaar. Whiplash speelt Miles Teller, J. K. Simmons en Paul Reiser - en het won uiteindelijk twee Academy Awards.

1 'Eeuwige zonneschijn van de vlekkeloze geest'

Tot slot, de lijst wordt afgerond met de romantische sci-fi-film Eternal Sunshine of the Spotless Mind uit 2004, die een stel volgt dat elkaar uit hun geheugen heeft gewist. Hoewel er vrouwelijke gesprekken in de film zijn, gaan ze altijd over mannen. Eternal Sunshine of the Spotless Mind sterren Jim Carrey, Kate Winslet, Kirsten Dunst, Mark Ruffalo en Elijah Wood - en het won één Academy Award.

Aanbevolen: