Jamie Lee Curtis is een echte schreeuwkoningin: welke van haar horrorfilms heeft het meeste verdiend?

Inhoudsopgave:

Jamie Lee Curtis is een echte schreeuwkoningin: welke van haar horrorfilms heeft het meeste verdiend?
Jamie Lee Curtis is een echte schreeuwkoningin: welke van haar horrorfilms heeft het meeste verdiend?
Anonim

Hollywood-ster Jamie Lee Curtis werd in de jaren '80 beroemd als schreeuwkoningin na in dat decennium in meerdere horrorfilms te hebben gestaard. Tegenwoordig is de actrice vooral bekend om haar vertolking van Laurie Strode in de Halloween-franchise, waar Curtis zeker veel geld mee verdiende. Momenteel wordt geschat dat Jamie Lee Curtis een vermogen heeft van $60 miljoen.

Vandaag bekijken we hoe goed de horrorfilms van de scream queen het deden aan de kassa. Blijf scrollen om erachter te komen welke van de enge films van Jamie Lee Curtis uiteindelijk meer dan $ 250 miljoen opbrachten!

11 'Terror Train' - Box Office: $8 miljoen

De aftrap is de slasherfilm Terror Train uit 1980 waarin Jamie Lee Curtis Alana Maxwell speelt. Naast Curtis zijn er in de film ook Ben Johnson, Hart Bochner, Sandee Currie en Timothy Webber te zien. De film volgt een groep studenten die het doelwit zijn van een gemaskerde moordenaar tijdens een oudejaarsavond-evenement dat wordt gehouden in een rijdende trein - en het heeft momenteel een 5,8-beoordeling op IMDb. Terror Train bracht uiteindelijk $ 8 miljoen op aan de kassa.

10 'Halloween III: Season Of The Witch' - Box Office: $ 14,4 miljoen

De volgende op de lijst is de sci-fi-horrorfilm Halloween III: Season of the Witch uit 1982. Daarin maakt Jamie Lee Curtis een cameo als de stemmen van de avondklokaankondiger en de telefoonprovider. De filmsterren Tom Atkins, Stacey Nelkin en Dan O'Herlihy - en het is het derde deel in de Halloween-franchise. Halloween III: Season of the Witch heeft een 5.0-rating op IMDb en verdiende uiteindelijk $ 14,4 miljoen aan de kassa.

9 'Prom Night' - Box Office: $ 14,8 miljoen

Laten we verder gaan met de slasherfilm Prom Night uit 1980 waarin Jamie Lee Curtis Kimberly "Kim" Hammond speelt. Naast Curtis zijn er in de film ook Leslie Nielsen, Casey Stevens, Eddie Benton en Robert A. Silverman te zien. De film volgt een groep tieners op het schoolbal die het doelwit zijn van een gemaskerde moordenaar, en heeft momenteel een 5,3 rating op IMDb. Prom Night bracht uiteindelijk $ 14,8 miljoen op aan de kassa.

8 'The Fog' - Box Office: $ 21,3 miljoen

De bovennatuurlijke horrorfilm The Fog uit 1980 is de volgende. Daarin portretteert Jamie Lee Curtis Elizabeth Solley, en ze schittert naast Adrienne Barbeau, John Houseman, Janet Leigh en Hal Holbrook.

De film gaat over een gloeiende mist die zich verspreidt over een klein stadje in Californië, en heeft momenteel een 6,8 rating op IMDb. The Fog verdiende uiteindelijk $ 21,3 miljoen aan de kassa.

7 'Halloween II' - Box Office: $25,5 miljoen

De volgende op de lijst is de slasher-film Halloween II uit 1981 - het tweede deel in de Halloween-franchise. Daarin speelt Jamie Lee Curtis Laurie Strode, en ze schittert naast Donald Pleasence en Dick Warlock. De film vervolgt het verhaal van Michael Myers en heeft momenteel een 4,8 rating op IMDb. Halloween II bracht uiteindelijk $ 25,5 miljoen op aan de kassa.

6 'Virus' - Box Office: $ 30,7 miljoen

Laten we verder gaan met de sciencefiction-horrorfilm Virus uit 1999, waarin Jamie Lee Curtis Kelly "Kit" Foster speelt. Naast Curtis zijn er in de film ook Donald Sutherland, William Baldwin, Joanna Pacuła en Marshall Bell te zien. Virus is gebaseerd op het stripboek met dezelfde naam en heeft momenteel een 5.0-rating op IMDb. De film verdiende uiteindelijk $ 30,7 miljoen aan de kassa.

5 'Halloween: Resurrection' - Box Office: $ 37,6 miljoen

De top vijf op de lijst van vandaag opent met de slasherfilm Halloween: Resurrection uit 2002. De film is de achtste aflevering in de Halloween-franchise die Michael Myers volgt tijdens zijn moordpartij.

De film heeft momenteel een beoordeling van 3,9 op IMDb en verdiende uiteindelijk $ 37,6 miljoen aan de kassa.

4 'Halloween' (1978) - Box Office: $60-70 miljoen

De slasher-film Halloween uit 1978, het eerste deel in de franchise, is de volgende. De filmsterren Donald Pleasence, Jamie Lee Curtis, P. J. Soles en Nancy Kyes, en vertelt het verhaal van psychiatrisch patiënt Michael Myers die in een psychiatrisch ziekenhuis zit voor de moord op zijn zus toen hij zes jaar oud was. Halloween heeft momenteel een 7,7-rating op IMDb en het bracht uiteindelijk $ 60-70 miljoen op.

3 'Halloween H20: 20 Years Later' - Box Office: $ 75 miljoen

De top drie op de lijst van vandaag opent met de slasher-film Halloween H20: 20 Years Later uit 1998. De filmsterren Jamie Lee Curtis, Adam Arkin, Michelle Williams, Josh Hartnett, LL Cool J en Joseph Gordon-Levitt - en het is de zevende aflevering in de Halloween-franchise. De film heeft een 5.8 rating op IMDb, en het verdiende uiteindelijk $ 75 miljoen aan de kassa.

2 'Halloween Kills' - Box Office: $ 131,7 miljoen

De nummer twee op de lijst van vandaag is de slasher-film Halloween Kills uit 2021, het twaalfde deel in de Halloween-franchise. De filmsterren Jamie Lee Curtis, Judy Greer, Andi Matichak, Anthony Michael Hall en Kyle Richards. Halloween Kills heeft momenteel een beoordeling van 5,6 op IMDb en verdiende uiteindelijk $ 131,7 miljoen aan de kassa.

1 'Halloween' (2018)- Box Office: $ 255,6 miljoen

En tot slot, de lijst met plek nummer één is de 2018 slasher-film Halloween - de elfde aflevering in de franchise. De filmsterren Jamie Lee Curtis, Judy Greer, Andi Matichak, Will Patton en Virginia Gardner - en het heeft momenteel een 6,5 rating op IMDb. Halloween bracht uiteindelijk $ 255,6 miljoen op aan de kassa.

Aanbevolen: