Matthew Broderick heeft een enorm vermogen, hoe heeft hij het verdiend?

Inhoudsopgave:

Matthew Broderick heeft een enorm vermogen, hoe heeft hij het verdiend?
Matthew Broderick heeft een enorm vermogen, hoe heeft hij het verdiend?
Anonim

Hollywood-ster Matthew Broderick werd meer dan drie decennia geleden beroemd en hij is zeker een van de weinige Hollywood-sterren die hun droom heel lang hebben kunnen waarmaken. Een leuk weetje over de acteur is dat hij ook ongelooflijk rijk is - maar we komen later op de cijfers.

Vandaag bekijken we hoe Matthew Broderick zijn indrukwekkende vermogen heeft weten te bereiken. Van wat zijn begin was tot hoe hij Hollywood en Broadway in evenwicht brengt - blijf scrollen om erachter te komen hoe de acteur zijn geld verdient en hoe rijk hij nu is!

7 Matthew Broderick begon zijn carrière als theaterster

Matthew Broderick
Matthew Broderick

Hollywood-ster Matthew Broderick's acteercarrière begon in de vroege jaren '80 toen hij begon te spelen in theaterproducties. In 1983 verscheen hij voor het eerst op Broadway in het toneelstuk Brighton Beach Memoirs. In de jaren '80 verscheen hij ook in de Broadway-productie Biloxi Blues, evenals in de off-Broadway-producties Torch Song Trilogy en The Widow Claire. Voordat hij zich waagde aan acteren voor een camera, deed Broderick behoorlijk wat ervaring op met acteren op het podium. Natuurlijk was hij toen nog niet al te beroemd, dus hij zou nog niet het grote geld krijgen.

6 In de jaren '80 en vroege jaren '90 stapte hij over naar films

Tegen het einde van de jaren '90 was Matthew Broderick al een grote filmster met talloze Hollywood-kaskrakers achter zich.

Enkele van zijn beroemdste werken uit de jaren '80 en '90 zijn WarGames (1983), Glory (1989), The Freshman (1990), The Cable Guy (1996), Godzilla (1998), Election (1999)), en Inspecteur Gadget (1999). De acteur was toen in de twintig en dertig en die jaren bleven zeker het hoogtepunt van zijn roem.

5 En in 1986 speelde hij in zijn beroemdste film 'Ferris Bueller's Day Off'

Deze lijst zou natuurlijk niet compleet zijn zonder de beroemdste film van Matthew Broderick te noemen - de tienerkomedie Ferris Bueller's Day Off uit 1986. Daarin schittert Broderick naast Alan Ruck, Mia Sara, Jeffrey Jones, Jennifer Grey, Cindy Pickett, Lyman Ward, Edie McClurg, Charlie Sheen, Ben Stein en Del Close. Ferris Bueller's Day Off - dat momenteel een 7,8 heeft op IMDb - blijft het beroemdste project van Matthew Broderick tot nu toe. De film werd gemaakt met een budget van $ 5 miljoen en verdiende uiteindelijk $ 70,7 miljoen aan de kassa. Dit is wat de acteur een paar jaar geleden toegaf:

"De afgelopen 25 jaar komt bijna elke dag iemand naar me toe, tikt me op de schouder en zegt: 'Hé, Ferris, is dit je vrije dag?'"

4 En in 1994 was hij de stem van volwassen Simba in Disney's 'The Lion King'

Een andere klassieker waar Matthew Broderick deel van uitmaakte, is Disney's animatiefilm The Lion King uit 1994. Daarin gaf Broderick een stem aan volwassen Simba en werkte hij samen met sterren als Jonathan Taylor Thomas, James Earl Jones, Jeremy Irons, Moira Kelly, Niketa Calame, Ernie Sabella, Nathan Lane, Robert Guillaume, Rowan Atkinson, Whoopi Goldberg, Cheech Marin, Jim Cummings en Madge Sinclair.

Momenteel heeft The Lion King een 8,5 op IMDb en het is zeker het beroemdste animatieproject van Matthew Broderick! De Disney-klassieker uit de jaren 90 werd gemaakt met een budget van $ 45 miljoen en verdiende uiteindelijk $ 968,5 miljoen aan de kassa.

3 In de jaren 2000 verlegde de acteur zijn aandacht weer naar het podium

In de jaren 2000 gaf Matthew Broderick er korte tijd de voorkeur aan om op het podium te staan en gedurende dat decennium speelde hij in tal van Broadway- en off-Broadway-producties. Zijn Broadway-producties omvatten Taller Than a Dwarf (2000), The Producers (2001-2002), Short Talks on the Universe (2002), The Odd Couple (2005) en The Philanthropist (2009). Matthew Brodericks beroemdste off-Broadway-producties uit dat decennium zijn onder meer The Foreigner (2004) en The Starry Messenger (2009). Aangezien Broderick destijds een zeer bekende acteur was, heeft hij ongetwijfeld veel geld verdiend met zijn theaterwerk.

2 En het afgelopen decennium deed hij beide - Broadway en Hollywood

In de jaren 2010 lijkt het alsof de ster besloot het beste van twee werelden te hebben. Hij speelde in Broadway-producties zoals Nice Work If You Can Get It, It's Only a Play, Sylvia, Oh Hello on Broadway en Evening at the Talk House - evenals films zoals New Year's Eve, Dirty Weekend, Manchester by the Sea, The American Side, Regels zijn niet van toepassing, en liefde is blind. Daarnaast verkende de acteur ook televisierollen met shows als Daybreak, The Conners en Louie.

1 Ten slotte heeft Matthew Broderick momenteel een nettowaarde van $200 miljoen

Matthew Broderick
Matthew Broderick

En tot slot sluiten we de lijst af met het feit dat Matthew Broderick, volgens Celebrity Net Worth, momenteel naar schatting een indrukwekkend vermogen van $ 200 miljoen heeft. Gezien het feit dat de ster sinds het begin van de jaren '80 zowel op Broadway als in Hollywood actief is, komt het zeker niet als een verrassing dat hij behoorlijk rijk is. Broderick is echter altijd een zeer bescheiden beroemdheid geweest en hij schept zeker nooit op over zijn rijkdom, ook al weten we zeker dat hij weet hoe bevoorrecht hij is.

Aanbevolen: