Deze aflevering van 'Seinfeld' was zo controversieel dat NBC Jerry dwong het script weg te gooien

Inhoudsopgave:

Deze aflevering van 'Seinfeld' was zo controversieel dat NBC Jerry dwong het script weg te gooien
Deze aflevering van 'Seinfeld' was zo controversieel dat NBC Jerry dwong het script weg te gooien
Anonim

Op het hoogtepunt van Seinfelds populariteit waren de krachten bij NBC erg blij met de uitzending van de show op hun netwerk. Als gevolg hiervan leek het alsof Jerry Seinfeld en de andere mensen die achter de schermen op Seinfeld werkten, heel weinig vangrails hadden. In feite was de show Seinfeld in staat om met heel veel weg te komen, zelfs voordat de sitcom zo'n enorme hit werd. Per slot van rekening is men het er algemeen over eens dat één aflevering van Seinfeld ertoe leidde dat de show een fenomeen werd, maar Larry David moest vechten om "The Bet" in de eerste plaats uit te zenden.

Hoewel de mensen die verantwoordelijk waren voor NBC bereid waren om zo ongeveer alles te doen om Seinfeld in de lucht te houden, inclusief het aanbieden van miljoenen Jerry's voor nog een seizoen, waren er enkele grenzen die ze niet wilden overschrijden. Voor bewijs van dat feit hoef je alleen maar te kijken naar het feit dat een aflevering van Seinfeld die was gescript nooit in productie is gegaan. De reden daarvoor is dat de mensen die verantwoordelijk zijn voor NBC hoorden over een verhaallijn die de geplande Seinfeld-aflevering zou bevatten en deze te controversieel vonden om op hun netwerk te worden uitgezonden.

Seinfelds andere meest controversiële afleveringen

Terugkijkend op de geschiedenis van Seinfeld door een huidige lens, is het behoorlijk verrassend dat een aflevering van de show zo controversieel was dat deze nooit werd gefilmd. Verschillende Seinfeld-afleveringen die werden uitgezonden gingen immers ver genoeg dat ze vandaag vrijwel zeker als schokkend zouden worden beschouwd. Eén aflevering van Seinfeld veroorzaakte zelfs opschudding toen het voor het eerst werd uitgezonden en het werd verwijderd uit herhalingen.

Tijdens het negende seizoen van Seinfeld werd in 1998 een aflevering met de titel "The Puerto Rican Day" uitgezonden. Tijdens de laatste momenten van de aflevering verbrandde Kramer per ongeluk een Puerto Ricaanse vlag en stampte erop in een poging om het uit te doven. Omdat verschillende mensen het feest hebben gezien toen de vlag werd verbrand, wordt Kramer weggejaagd en gaan ze verder met het vernietigen van Jerry's auto. Kramer ziet de vernieling van het voertuig vanuit een raam nadat hij in een appartement is ontsnapt en merkt op: "Zo gaat het elke dag in Puerto Rico". Het is niet verwonderlijk dat deze reeks velen van streek maakte en de aflevering werd pas weer toegevoegd aan syndicatiepakketten nadat die scène was verwijderd.

Een andere Seinfeld-aflevering die vandaag misschien niet goed overkomt, is "the Outing" vanwege de homo-paniek die niet werd verzacht door de herhaalde "niet dat daar iets mis mee is". Seizoen 5's "The Cigar Store Indian" zou om voor de hand liggende redenen vandaag ook niet goed gaan. "The Merv Griffin Show" bevat ook verontrustende scènes waarin Jerry zijn vriendin kalkoen laat eten en veel wijn laat drinken, zodat ze flauwv alt, waardoor hij haar speelgoed tegen haar wil kan verdorren.

Het Seinfeld-script dat te controversieel was om te filmen

Zoals iedereen weet, is Seinfeld een van de meest populaire en invloedrijke sitcoms in de televisiegeschiedenis. Dientengevolge heeft Dennis Bjorklund verschillende boeken over de show geschreven, waaronder "Seinfeld Reference: The Complete Encyclopedia With Biographies, Character Profiles & Episode Summaries". Voor dat boek deed Bjorklund duidelijk uitgebreid onderzoek naar alles wat zich achter de schermen van de legendarische show afspeelde. Bjorklund heeft tenslotte een aantal explosieve feiten over de geschiedenis van Seinfeld ontdekt waarvan fans van de serie niet op de hoogte waren.

Een van de meest interessante Seinfeld-feiten die Dennis Bjorklund ontdekte, is dat Julia Louis Dreyfus en de oude Seinfeld-regisseur Tom Cherones een grap hadden weggenomen. Het bleek dat "The Bet" Elaine een dodelijk wapen op haar eigen hoofd zou laten richten terwijl ze een Kennedy-moordgrap maakte. Uiteindelijk zagen fans dat moment nooit gerealiseerd dankzij de inspanningen van Dreyfus en Cherones.

Aangezien Larry David en Jerry Seinfeld een geschiedenis hebben van controversieel te zijn, is het niet overdreven schokkend dat de show die ze samen hebben gemaakt bereid was om van tijd tot tijd de grens te overschrijden. Toch is het behoorlijk verbazingwekkend dat het eerder genoemde boek van Dennis Bjorklund onthulde hoe ver een Seinfeld-script ging en wat er als resultaat gebeurde.

“NBC-censuur laat Jerry Seinfeld en Larry David zo goed als wegkomen met wat ze maar wilden op Seinfeld. Een van de weinige uitzonderingen was een voorgestelde aflevering waarin George in de problemen kwam door te observeren: 'Weet je, ik heb nog nooit een zwarte een salade zien bestellen.' Uh-uh, zei NBC. Een hele aflevering over masturbatie? Prima van ons. Maar er zullen geen grappen worden gemaakt over de voedingsgewoonten van Afro-Amerikanen in deze show. Het script is genixed.”

Tijdens een gesprek met Screen Crush in 2014, legde de man die dat script en de moordgrap op Kennedy schreef, Larry Charles, zijn mening uit over waar komedie zou moeten gaan. “Als het op Louie was, zou je er niet lang over nadenken… Ik denk dat Louie heeft bewezen, en Curb Your Enthusiasm heeft ook bewezen dat die onderwerpen het waard zijn om te worden onderzocht en komedie te spelen. Ik verwerp het idee dat bepaalde onderwerpen niet mogen worden aangeroerd.”

Aanbevolen: