Avatar' heeft zojuist 'Avengers: Endgame' opnieuw aan de kassa verslagen na een heruitgave in China

Avatar' heeft zojuist 'Avengers: Endgame' opnieuw aan de kassa verslagen na een heruitgave in China
Avatar' heeft zojuist 'Avengers: Endgame' opnieuw aan de kassa verslagen na een heruitgave in China
Anonim

De ongelooflijke science-fictionfilm uit 2009, Avatar, heeft de Superhero-film van 2019, Avengers: Endgame, overschreden om opnieuw de meest winstgevende film aller tijden te worden. Het sloot het gat van $ 7,82 miljoen op zaterdag nadat het opnieuw werd uitgebracht in theaters op vrijdag in China.

De James Cameron-film met in de hoofdrollen Sam Worthington, Zoe Saldana, Michelle Rodriguez en Stephen Lang brak verschillende records bij de eerste release, waaronder de meest winstgevende film ooit uitgebracht, zowel in 3D als IMAX, en de snelste film om bruto $1 miljard.

Op zaterdag, 17.00 uur EST, had de heruitgave van het epos uit 2009 naar schatting $ 8,9 miljoen opgebracht en de titel van de meest winstgevende film teruggehaald van Marvel's Endgame.

De langverwachte, maar plotseling aangekondigde heruitgave van de Disney-film heeft nu een geschat vloeiend wereldwijd totaal van $ 2. 798. 579. 794 in vergelijking met Endgame's brutototaal van $ 2. 797. 501, 328.

De film is opnieuw uitgebracht voor theaterliefhebbers om de bioscopen weer op gang te helpen COVID-19 pandemie, en is beschikbaar op de meeste IMAX- en 3D-schermen in het hele land.

Tijdens de oorspronkelijke run had Avatar een enorme $ 2,78 miljard gegenereerd aan de wereldwijde kassa, een record dat 10 jaar later werd verbroken door Avengers: Endgame. Nadat Avatar het record had gebroken, feliciteerde Cameron Marvel Studios met het feit dat hij "The New Box Office King" was geworden.

Terwijl MCU's Infinity Saga-finale 85 dagen nodig had om Avatar te verslaan, had het door Cameron geregisseerde epos de vorige recordhouder, Titanic, in slechts 41 dagen verslagen. Toch kon Endgame het totaal van Avatar slechts met ongeveer $ 1 miljoen verslaan.

Tijdens het spreken over de film op donderdag naar China.org, zei Cameron dat, hoewel Avatar een tijdloze film is, het vandaag net zo belangrijk is als tijdens de oorspronkelijke release - misschien zelfs nog meer, omdat het wereldwijde gesprek over ontbossing, klimaatverandering en een beschadigde band met de natuur steeds feller wordt zelfs nu nog met de dag.

Hoewel deze plaat indrukwekkend is, is het natuurlijk de moeite waard om op te merken dat Avatar een paar keer opnieuw is uitgebracht na de oorspronkelijke uitvoering, terwijl Endgame de hele collectie in 2019 heeft gegenereerd.

Ironisch genoeg was het China dat Endgame hielp het Avatar-record in 2019 te breken, en nu is het degene die Avatar helpt de top te bereiken met zijn heruitgave.

Avatar verpletterde niet alleen wereldwijde kassarecords, maar werd ook populairder dan de Chinese media in China - het verpletterde ook de Chinese nieuwjaarshit, Hi Mom.

Natuurlijk, of het nu gaat om Avatar en Endgame die bovenaan de kassa staan, Disney, die Fox medio 2019 kocht en beide bezit, is de echte winnaar. Dus het maakt niet uit wie er bovenaan staat, Disney is degene die voorlopig de top 2 posities inneemt.

Ondertussen is Cameron druk bezig met de langverwachte Avatar-sequels. Vóór de pandemie had Disney een schema uitgebracht met Avatar 2 voor 16 december 2022; deel 3 voor 20 december 2024; deel 4 voor 18 december 2026; en deel 5 voor 22 december 2028. Deze data zullen in de toekomst waarschijnlijk drastisch veranderen, maar voorlopig blijven ze behouden.

Aanbevolen: