Eerste recensies van 'Bel-Air' zien er niet goed uit

Inhoudsopgave:

Eerste recensies van 'Bel-Air' zien er niet goed uit
Eerste recensies van 'Bel-Air' zien er niet goed uit
Anonim

Reboots en remakes zijn altijd in de mode, dus het zou geen verrassing moeten zijn dat The Fresh Prince of Bel-Air de volgende show was met een nieuwe kijk.

Bel-Air is een gloednieuwe show op Peacock, en het debuteerde net met de eerste paar afleveringen. Jabari Banks was de gelukkige die de hoofdrol kreeg, en hij heeft een enorm gewicht op zijn schouders. De reboot staat al onder grote druk. Fans waren boos dat de reboot plaatsvond, maar ze stemmen nog steeds af om te zien hoe het uitpakt.

Tot nu toe is de ontvangst bij de fans gemengd en zijn critici niet zo onder de indruk. Laten we eens nader kijken naar wat er wordt gezegd over Bel-Air.

'The Fresh Prince' is een klassieke sitcom

The Fresh Prince of Bel-Air is ongetwijfeld een van de beste sitcoms aller tijden, en tot op de dag van vandaag houden veel van de elementen van de show stand. Hoewel de show op zichzelf al hilarisch was, behandelde de show ook serieuze thema's, en wel op een natuurlijke en passende manier, waardoor het een trouwe aanhang en een blijvende erfenis kreeg.

Met Will Smith in de hoofdrol, was The Fresh Prince het project dat Smith transformeerde van rapper uit de jaren 80 tot komische krachtpatser. Hij had al vroeg al het charisma van de wereld, maar hij verbeterde zijn acteervaardigheden en groeide als artiest tijdens zijn tijd in de show.

Gedurende 6 seizoenen en bijna 150 afleveringen was The Fresh Prince een kracht op televisie. Er zijn maar weinig shows uit hetzelfde tijdperk die in de buurt komen van de erfenis die het verdiende, en veel van de beste momenten en citaten van de show zijn tot op de dag van vandaag diep verankerd in de popcultuur.

Sommigen vonden het op een gegeven moment misschien godslasterlijk, maar onlangs werd een reboot van de geliefde sitcom uitgebracht.

'Bel-Air' is een moderne kijk op de show

De reboot-game is al tientallen jaren aan de gang in Hollywood en we hebben een punt bereikt waarop veel shows uit de jaren 90 weer in de mode komen. Gezien de erfenis van Fresh Prince was het slechts een kwestie van tijd voordat een show als Bel-Air op het kleine scherm zou verschijnen.

Een door fans gemaakte trailer van Morgan Cooper die in 2019 naar YouTube werd geüpload, was de katalysator voor het samenkomen van de show, en Will Smith was haastig aan boord.

Smith ging naar zijn eigen YouTube-kanaal om over de trailer te praten en zei: "Morgan heeft een belachelijke trailer gemaakt voor Bel-Air. Briljant idee, de dramatische versie van The Fresh Prince voor de volgende generatie."

Het jaar daarop werd Bel-Air officieel aangekondigd als een serie. Dit zorgde voor veel online buzz, omdat fans nieuwsgierig waren om te zien hoe een moderne kijk op de klassieke sitcom eruit zou zien met volledige afleveringen in plaats van alleen een trailer.

In februari 2021 maakte de serie zijn officiële debuut op Peacock, en op het moment van dit artikel zijn er nog maar een paar afleveringen in het eerstejaarsseizoen.

Hoewel er veel hype rond de show is geweest, zijn sommige eerste recensies niet helemaal waar fans op hoopten.

'Bel-Air'-beoordelingen zijn niet geweldig

Op het moment van dit artikel zit Bel-Air momenteel op 60% met critici op Rotten Tomatoes. Op geen enkele manier het ergste, maar niet precies zoals de show van start wilde gaan. Het heeft wel 72% fans, wat een verbetering is, maar deze show oogst niet echt veel bijval.

In een teleurstellende recensie schreef Richard Roeper van The Chicago Sun Times: "Helaas, op basis van de eerste drie afleveringen lijkt de serie beter herinnerd te worden voor HOE het een show werd dan om de kwaliteit van het product Ondanks de glanzende productiewaarden en de game-inspanningen van een aantrekkelijke en begaafde cast, gaat "Bel-Air" veel te vaak over de top, vertrouwend op hardhandige symboliek, gepassioneerde en acteurvriendelijke monologen geleverd bij de geringste hint van een conflict - en gevechten, of het nu gaat om verbale woordenwisselingen, fysieke botsingen of de dreiging van wapengeweld."

Hoewel er veel critici zijn die lauw waren op de show, zijn er mensen die de positieve dingen hebben gezien met wat de show op tafel brengt.

Joshua Mackey van Geeks of Color verklaarde: "Deze show zit comfortabel op het kruispunt van nostalgie, drama en Blackness. Van de remakes die je streamingnetwerken blijven overspoelen, is Bel-Air degene die je zou moeten kijken."

Deze serie zou kunnen uitgroeien tot iets geweldigs, maar voorlopig is er nog wat werk aan de winkel, althans volgens sommige critici.

Aanbevolen: