De echte reden waarom zoveel Disney-personages hun ouders verliezen

Inhoudsopgave:

De echte reden waarom zoveel Disney-personages hun ouders verliezen
De echte reden waarom zoveel Disney-personages hun ouders verliezen
Anonim

Voor veel fans staat Disney synoniem voor magie. Het bedrijf heeft in de loop der jaren fantasie tot leven gebracht in verschillende speelfilms, van klassieke sprookjes als Doornroosje tot herinterpretaties van het werk van Shakespeare, zoals The Lion King.

Maar het is niet allemaal magie. Achter de schermen gebeurt er veel bij Disney waar fans zich niet van bewust zijn. Naast geruchten over beroemdheden die door Disney worden gepest in contractonderhandelingen, heeft het bedrijf ook een paar geheimen als het gaat om het creatieve proces.

Terwijl Disney openhartig is over het recyclen van animatiereeksen om kosten te besparen, heeft het bedrijf fans laten twijfelen over de ware bedoelingen achter het concept van moederloze personages. In de loop der jaren hebben veel kijkers opgemerkt dat personages die hun moeder verliezen een terugkerend thema lijken te zijn in het Disney-universum. Maar waarom?

Er zijn een paar verklaringen hiervoor, uiteindelijk bevestigd door een Disney-manager zelf. Lees verder om erachter te komen waarom zoveel Disney-personages wees zijn.

Welke Disney-personages hebben ouders?

Fans hebben in de loop der jaren gemerkt dat er een patroon is in de animatiefilms van Disney dat moeilijk te missen is: veel hoofdpersonages missen hun ouders, of meer specifiek hun moeders.

Slechts een paar van de iconische Disney-personages die ofwel geen moeder hebben, of wiens moeders in de loop van het verhaal overlijden, zijn onder meer Sneeuwwitje, wiens stemactrice Adriana Caselotti naar verluidt door Disney op de zwarte lijst van Hollywood stond.

Andere personages die beroemd waren zonder moeder, zijn onder meer Pinocchio, Bambi, Peter Pan, Assepoester, Ariel, Belle, Aladdin, Lilo en Anna en Elsa. Fans theoretiseren dat dit een opzettelijke opname door Disney was. Maar waarom?

W alt Disney's real-life ervaring

De meest voorkomende theorie waarom Disney altijd personages opneemt die hun ouders verliezen, is omdat W alt Disney zijn eigen moeder onverwachts verloor.

Sommigen denken dat hij zijn beroemde personages ook hun moeders liet verliezen omdat het zijn eigen ervaring weerspiegelde.

Hoe W alt Disney zijn moeder verloor

E! News meldt dat Disney en zijn broer Roy eind jaren dertig een huis voor hun ouders kochten om in te wonen. W alt liet zijn eigen werknemers naar het huis gaan en de oven repareren. Toen zijn ouders er echter introkken, lekte de oven. Helaas stierf zijn moeder daardoor; haar dood werd toegeschreven aan koolmonoxidevergiftiging.

Hoewel Disney nooit met zijn werknemers over het incident sprak, geloven sommigen dat dit hem ertoe heeft aangezet om het patroon te beginnen van zijn personages die hun moeder verliezen. Er wordt gezegd dat het de meest angstaanjagende gebeurtenis van zijn leven was en iets waar hij nooit openlijk over kon praten, zelfs niet met zijn eigen kinderen.

In de maanden na de dood van zijn moeder bezocht W alt regelmatig haar graf met zijn broer Roy.

Vond W alt Disney zich verantwoordelijk voor de dood van zijn moeder?

W alt Disney rouwde niet alleen om het verlies van zijn moeder, maar hij voelde zich naar verluidt ook verantwoordelijk voor haar dood. Dit komt omdat hij het huis kocht met de oven die kapot was, en hij stuurde ook mensen uit zijn studio om het te repareren, wat tragisch eindigde.

Je verantwoordelijk voelen heeft hem misschien verder aangemoedigd om dit element toe te voegen aan de films die hij heeft gemaakt.

Heeft W alt Disney zijn personages tot weeskinderen gemaakt?

Hoewel de theorie dat Disney werd geïnspireerd en achtervolgd door de gebeurtenissen die in zijn echte leven plaatsvonden, overtuigend is, is niet iedereen het ermee eens. Save Our Snopes publiceerde een artikel dat de theorie weerlegde en erop wees dat Disney-personages hun moeders begonnen te verliezen voordat Flora Disney in 1938 stierf.

Het artikel legt ook uit dat het aspect "het moederloze kind" al aanwezig was in veel van de sprookjes die Disney heeft aangepast, en dat hij het niet zelf heeft gemaakt. De moeder van Sneeuwwitje stierf bijvoorbeeld in het originele sprookje van de gebroeders Grimm.

Evenzo heeft Disney de personages Pinocchio, Peter Pan of andere personages die moederloos waren in hun Disney-aanpassingen niet uitgevonden.

Disney-personageontwikkeling is afhankelijk van tragische gebeurtenissen

De uitvoerend producent van Disney, Don Hahn, die aan de film Maleficent werkte, met Angelina Jolie in de hoofdrol, gaf nog een reden waarom zoveel Disney-personages moederloos zijn.

"Eén reden is praktisch omdat de films 80 of 90 minuten lang zijn en Disney-films over volwassen worden", vertelde Hahn aan Glamour.

“Ze gaan over die dag in je leven waarop je verantwoordelijkheid moet nemen. Simba liep weg van huis, maar moest terugkomen. Kortom, het is veel sneller om personages op te laten groeien als je hun ouders tegen het lijf loopt.'

Hahn legde uit dat de impact van het verliezen van een ouder een personage dwingt om op te groeien en het plot vooruit stuwt, terwijl ook hun karakterboog wordt ontwikkeld. Dit is misschien de echte reden waarom zoveel Disney-personages moederloos zijn.

Aanbevolen: