Is Netflix's 'The Weekend Away' een waargebeurd verhaal?

Inhoudsopgave:

Is Netflix's 'The Weekend Away' een waargebeurd verhaal?
Is Netflix's 'The Weekend Away' een waargebeurd verhaal?
Anonim

Leighton Meester wordt 36 in de tweede week van april van dit jaar. Dit kan een bepaalde generatie verrassen, die opgroeide met het kijken naar haar ster in het tienerdrama van The CW, Gossip Girl. De serie van zes seizoenen gaf de actrice haar doorbraakrol als Blair Waldorf, een ervaring waar ze met plezier op terugkijkt.

In de afgelopen jaren is Meester het model geworden voor het balanceren van het leven als een succesvolle actrice, terwijl ze nog steeds een huidige echtgenote is, en moeder voor haar voor kinderen met echtgenoot, Adam Brody.

Op televisie vervult de in Texas geboren ster momenteel een terugkerende rol in Hulu's nieuwe sitcom, How I Met Your Father. Dit volgt op haar laatste tv-rol, als alleenstaande moeder in ABC's Single Parents, dat in 2020 na twee seizoenen werd geannuleerd.

Begin maart maakte Meesters nieuwste film - The Weekend Away - zijn debuut op Netflix. De psychologische thriller heeft tot nu toe gemengde recensies ontvangen, zowel van critici als van het publiek.

De laatstgenoemden waren ook benieuwd of het dramatische verhaal is gebaseerd op gebeurtenissen die echt hebben plaatsgevonden. Het blijkt dat de roman waaruit de film is aangepast, deels is geïnspireerd op gebeurtenissen uit het echte leven.

Is 'The Weekend Away' gebaseerd op een waargebeurd verhaal?

IMDb's plot-samenvatting voor The Weekend Away luidt: 'Een weekendje weg naar Kroatië dat misgaat wanneer een vrouw ervan wordt beschuldigd haar beste vriend te hebben vermoord. Terwijl ze probeert haar naam te zuiveren en de waarheid te achterhalen, onthult haar poging een pijnlijk geheim.'

Het script voor de film is geschreven door schrijfster Sarah Alderson, die het verhaal eerder in een boek met dezelfde titel had geschreven. Meester werd halverwege vorig jaar aangekondigd als de actrice die de hoofdrol zal spelen in de verfilming. Bij haar in de cast zouden Christina Wolfe (Batwoman), Ziad Bakri (Blind Sun) en Luke Norris (Poldark) zijn.

Alderson werd een paar dagen voordat de film in première ging op Netflix geïnterviewd door My Imperfect Life. Tijdens dit gesprek onthulde ze het ontstaan van het verhaal als een echte reis die ze met haar beste vriendin naar Lissabon, Portugal maakte.

Hoewel er gelukkig geen dodelijke incidenten waren tijdens dat bezoek, inspireerde de band tussen hen twee als vrouwen haar en begon ze te schrijven. Het boek is in juli 2020 gepubliceerd.

Sarah Alderson wilde een inspirerende boodschap sturen

Het unieke van vrouwelijke vriendschap is iets waar Alderson echt doorheen wilde schijnen in het verhaal. "Vrouwelijke vrienden hebben me zo vaak gered", vervolgde ze in het gesprek met My Imperfect Life. "Ik koester mijn vriendschappen echt, en ik wilde dat dat in de film overkwam."

Ze wilde ook een boodschap van inspiratie sturen naar twintigers en dertigers, de leeftijdsgroep waarin Beth, het personage van Meester in de film, v alt."De keuzes die je maakt in je jaren '20 en '30, kunnen soms het gevoel hebben dat ze je voor de rest van je leven bepalen, weet je? Ik denk dat ik probeerde te suggereren dat het oké is om vragen te stellen, [en] misschien te maken verandert, " vervolgde Alderson.

Het schrijven van een scenario is een heel andere taak dan het schrijven van een boek, zoals blijkt uit de grote verschillen in vertalingen op het scherm van producties zoals Game of Thrones en de Harry Potter-filmserie.

Desalniettemin genoot Alderson enorm van het proces om haar personages tot leven te zien komen van de pagina naar het grote scherm.

Wat vond Sarah Alderson van Leighton Meester en de rest van de cast van 'The Weekend Away'?

Wat de casting betreft, onthulde de in Londen geboren schrijfster dat Meester en co een even goede groep acteurs waren als ze zich had kunnen voorstellen voor de verschillende rollen. "Ik had geen betere mensen kunnen uitkiezen om de rol te spelen", legde ze uit."Het was zo'n traktatie voor mij om mijn personages echt te zien worden, en ze belichamen ze zo goed."

Naast The Weekend Away heeft Alderson meerdere andere boeken geschreven, waaronder drie titels in een serie met de titel Fated, en vier in een andere die ze Lila noemde. Haar andere zelfstandige titels zijn Out of Control, Conspiracy Girl en In Her Eyes.

De schrijfster waagde zich ook in de televisiearena, met haar IMDb-profiel waarin ze wordt afgebeeld als een ervaren scenarioschrijver, verhaalredacteur en producent. Haar meest spraakmakende krediet tot nu toe is CBS' S. W. A. T., waar ze begon als stafschrijver voordat ze afstudeerde om executive story editor te worden.

Met The Weekend Away wordt Alderson nu echt erkend: Roger Eberts filmrecensie beschreef haar verhaal als 'de beste soort opzettelijk belachelijke potboiler'.

Aanbevolen: