Is 'Mean Girls' eigenlijk gebaseerd op een waargebeurd verhaal?

Inhoudsopgave:

Is 'Mean Girls' eigenlijk gebaseerd op een waargebeurd verhaal?
Is 'Mean Girls' eigenlijk gebaseerd op een waargebeurd verhaal?
Anonim

Hoewel Lindsay Lohan de afgelopen jaren uit de schijnwerpers is verdwenen, heeft ze geweldig werk geleverd met haar vertolking van Cady Heron in de film Mean Girls uit 2004. Het blijkt dat Lindsay de rol van Regina George kreeg aangeboden, wat interessant is om over na te denken, aangezien Rachel McAdams een perfecte Regina is. Deze film heeft zoveel voor veel mensen betekend, want het is niet alleen hilarisch, maar ook een verhaal over pesten en op de middelbare school zitten.

Fans willen meer weten over waar de inspiratie voor deze populaire film vandaan kwam. Is het gebaseerd op een waargebeurd verhaal? Laten we eens kijken.

Het Boek

Mean Girls is zo geliefd geworden dat Vanessa Hudgens samen met haar vrienden hulde bracht aan de kerstscène. Hoewel Mean Girls niet is gebaseerd op een waargebeurd verhaal, omdat de gebeurtenissen absoluut fictief zijn, is het gebaseerd op een non-fictieboek dat de echte sociale dynamiek onder meisjes weergeeft.

Volgens Biography.com is de film geïnspireerd op Queen Bees And Wannabes van Rosalind Wiseman. In een interview met Bookbrowse.com deelde de auteur hoe ze was toen ze opgroeide. Ze zei: "Eigenlijk speelde ik, net als veel mensen, verschillende rollen, afhankelijk van mijn leeftijd en omstandigheden. Van de 3e tot de 5e klas werd ik vaak geplaagd door mijn vrienden. Tegelijkertijd was ik een vreselijke bijenkoningin voor een heel aardig meisje dat ik opgroeide tot mijn moeders afschuw en schaamte. Toen ik in de zesde klas zat, verhuisde ik naar een nieuwe stad en ging naar een meisjesschool, en daar had ik mijn eerste ervaringen met 'gemene meisjes' die ik nauwelijks kende."

De ondertitel van het boek is Helping Your Daughter Survive Cliques, Gossip, Boyfriends & Other Realities of Adolescence, dus het is interessant om te weten dat ouders de doelgroep van het boek zijn, volgens Mental Floss.

Andere inspiratie

Tina Fey deelde dat wanneer Regina andere meisjes altijd complimenteert voor hun gevoel voor mode en vervolgens vertelt hoe erg het achter hun rug om is, ze dat in het scenario schreef, want dat is wat haar moeder de gewoonte heeft om te doen. Hoewel de film niet is gebaseerd op echte gebeurtenissen, vertelde Tina Fey in een interview met The New York Times dat ze dit type meisje was op de middelbare school en dus wist waar ze over schreef. Ze zei: "Ik heb mijn eigen gedrag op de middelbare school opnieuw bekeken - zinloos, giftig, bitter gedrag dat geen enkel doel diende. Dat ding van iemand die zegt: 'Je bent echt mooi' en dan, wanneer de andere persoon hem bedankt en zegt: 'Oh, dus je bent het ermee eens? Vind je jezelf mooi?' Dat gebeurde op mijn school. Dat was een berenval", aldus Biography.com.

Tina zei ook dat haar broer Peter een vriend heeft die Glen Coco heet en daarom gebruikte ze die naam. Cady Heron is ook door iemand geïnspireerd: Tina woonde bij Cady Garey toen ze naar de Universiteit van Virginia ging, dus noemde ze het personage naar haar.

Volgens Marie Claire is Tina Fey eerlijk geweest dat ze niet de aardigste persoon was toen ze jonger was. Zoals ze in een interview met The Edit zei: "I was the mean girl. Ik geef het openlijk toe." Tina Fey legde meer uit over dit soort gedrag en ze vatte het perfect samen: ze zei: "Dat was een ziekte die overwonnen moest worden. Het is een ander coping-mechanisme - het is een slecht coping-mechanisme - maar als je je minder voelt dan (op de middelbare school voelt iedereen zich minder dan alle anderen om verschillende redenen), is het in je geest een manier om het speelveld te egaliseren. Hoewel dat natuurlijk niet zo is."

Het is logisch dat Tina Fey een scenario zou willen schrijven op basis van een fascinerend non-fictieboek over pesten en hoe meisjes met elkaar omgaan, vooral omdat ze zegt dat ze in het verleden een 'gemeen meisje' was. De film gaat misschien over The Plastics die fictief zijn, maar het is eerlijk om te zeggen dat de meeste middelbare scholen een vergelijkbare kliek hebben, of op zijn minst één student die zich in een bepaalde hoedanigheid als Regina George gedraagt. Fans van de film kunnen waarschijnlijk zeggen dat ze zich hun eigen schoolgroepen herinneren, of misschien herinneren ze zich dat ze op de middelbare of middelbare school zaten en iemand volgden die 'cool' leek. Pas als mensen opgroeien, realiseren ze zich dat trouw blijven aan zichzelf absoluut de beste manier is om te gaan. Het kan moeilijk zijn om niet populair te willen zijn, zoals Mean Girls onderzoekt.

Mean Girls is zo succesvol geweest dat er zelfs een musical is geweest, en volgens Cosmopolitan.com zouden Rachel McAdams en Lindsay Lohan graag de hoofdrol spelen in een vervolg. Fans zouden blij zijn als dat ooit gebeurt.

Aanbevolen: