Is 'Scream' gebaseerd op een waargebeurd verhaal?

Inhoudsopgave:

Is 'Scream' gebaseerd op een waargebeurd verhaal?
Is 'Scream' gebaseerd op een waargebeurd verhaal?
Anonim

Soms begint een horrorfilm met de zin 'geïnspireerd door ware gebeurtenissen', waardoor het publiek zich afvraagt wat er werkelijk is gebeurd. In het geval van Scream, dat originele castleden terugbrengt voor de vijfde film, is er door de jaren heen gesproken dat een waargebeurd horrorverhaal de franchise heeft geïnspireerd. Het verhaal van Sidney Prescott die haar moeder mist en wordt gestalkt door een moordenaar in een kostuum is triest en angstaanjagend, en het is ook eng om de inspiratie achter Scream te ontdekken.

Fans staan altijd te popelen om alles te weten te komen over deze populaire film, zoals het feit dat Neve Campbell en Wes Craven super goed met elkaar overweg konden. Laten we eens kijken naar het ware verhaal achter de film.

Het echte verhaal

Neve Campbell stopte een tijdje met acteren en fans zijn blij dat ze terugkomt in de franchise, omdat het zonder haar niet als een Scream-film zou voelen.

Scream is geïnspireerd op de Gainesville Ripper. Volgens Film Daily was er in 1990 een seriemoordenaar genaamd Danny Rolling in Gainesville, Florida. Hij maakte een einde aan het leven van verschillende vrouwen aan de Universiteit van Florida. Hij doodde in totaal acht mensen en werd gearresteerd.

Volgens Cosmopolitan was iedereen op de campus doodsbang en ging niemand zeven dagen naar de les. In 2006 werd Rolling gedood via een dodelijke injectie.

Er was zelfs een horrorfilm genaamd The Gainesville Ripper die in 2010 werd uitgebracht. Het richt zich op de vijf studenten op de universiteitscampus die zijn vermoord.

Het waargebeurde verhaal is zeker eng om over na te denken, aangezien de film erin slaagt echt angstaanjagend te zijn, vooral de openingsscène met Drew Barrymore. Het klinkt alsof de echte gebeurtenissen net zo verschrikkelijk zijn als wat er gebeurde in deze horrorfilmfranchise en de details zijn net zo bloederig en verontrustend.

Het begin van 'Scream'

trok Barrymore in Scream-film
trok Barrymore in Scream-film

Toen Kevin Williamson naar het nieuws keek, hoorde hij van de Gainesville Ripper en begon hij na te denken over hoe dit als film zou werken. Volgens Nerdist.com stond het raam in de woonkamer wijd open, en dat zette zijn geest aan het werk.

Complex legt uit dat Williamson uit een stad in North Carolina komt en dat hij geïnteresseerd was in acteren. Daarna lukte het niet, omdat hij geen brood kon verdienen, was hij aan het huishouden in de buurt van Westwood, Los Angeles, en toen zag hij het nieuws.

Williamson dacht dat een moordenaar door het raam zijn huis binnen kon komen en begon een scenario te schrijven. In die tijd heette het Scary Movie. Nu associëren filmfans die titel met de film van de Wayan Brothers, maar het werkt zeker als de titel van een horrorfilm, hoewel Scream ook een perfecte naam is.

In een interview met Collider werd Williamson gevraagd naar zijn script voor Scream, en hij was er super bescheiden over. Hij zei: "Ik kijk ernaar en denk, wauw, ik kan niet geloven dat ik dat op zo'n jonge leeftijd heb geschreven. Ik kijk er ook naar en ga, ohhh ouch, die dialoog, whoa." Hij vervolgde: "Op sommige plaatsen is het moeilijk. Mijn perspectief zal altijd vertekend zijn. Ik ga altijd naar dingen kijken en ernaar verwijzen en dingen anders onthouden dan een echte of eerlijke kijker misschien kan. te veel. Maar ik hou er nog steeds heel veel van." Fans zijn er ook dol op en dat is een van de redenen waarom het zo'n goed nieuws is dat er een vijfde film wordt uitgebracht.

De verbinding met 'het volgende'

Fans van Kevin Williamson's houden van de tv-programma's waar hij in de loop der jaren bij betrokken is geweest. Hoewel hij bekend staat om het creëren van Dawson's Creek, werkte hij ook aan een aantal genreshows zoals The Vampire Diaries en, meer recentelijk, de sprookjesachtige horrorshow Tell Me A Story.

Williamson maakte ook de tv-serie The Following, die van 2013 tot 2016 drie seizoenen werd uitgezonden. Kevin Bacon speelde Ryan Hardy, een man die vroeger een FBI-agent was die een seriemoordenaar achtervolgde genaamd Joe Carroll (gespeeld door James Purefoy).

Volgens ET Online, toen Williamson hoorde over de Gainesville Ripper, dacht hij dat een film over moorden op een universiteitscampus interessant zou zijn. Hij zei: "Toen ik onderzoek deed naar Danny Rolling, wilde ik schrijven over een seriemoordenaar op een universiteitscampus en een FBI-agent die op jacht was naar een universiteitsprofessor. Maar toen besloot ik Scream te doen. Interessant genoeg was Scream 2 op een universiteitscampus, dus het is allemaal met elkaar verbonden."

Sinds het volgende gaat over een FBI-agent die op zoek is naar een moordenaar, was de cirkel rond.

Aanbevolen: