Van Alex tot Lexie: dit is wat deze fan-favoriete Grey's Anatomy-sterren hebben gedaan sinds hun vertrek

Inhoudsopgave:

Van Alex tot Lexie: dit is wat deze fan-favoriete Grey's Anatomy-sterren hebben gedaan sinds hun vertrek
Van Alex tot Lexie: dit is wat deze fan-favoriete Grey's Anatomy-sterren hebben gedaan sinds hun vertrek
Anonim

Grey's Anatomy is door de jaren heen altijd een soort draaideur geweest voor acteurs - en dus ook - personages. Dat is misschien onvermijdelijk voor een show die al 18 seizoenen, 400 afleveringen en bijna twee decennia in de lucht is.

Het meest recent bevestigde vertrek van soorten zal Ellen Pompeo zijn, die sinds het begin een vaste waarde in de show is geweest. De actrice speelt Dr. Meredith Gray, een rol die ze in elke afzonderlijke aflevering van de show heeft gespeeld sinds het debuut op ABC in maart 2005. Het is niet de bedoeling dat Pompeo Grey's volledig verlaat en zal in plaats daarvan een veel kleinere rol gaan spelen vanaf het komende seizoen 19. De 52-jarige zal ook elders blijven acteren, terwijl ze andere kansen nastreeft.

Het pad van de industrie voorbij het medische drama van Shonda Rhimes is er een die zeer goed wordt betreden, met zeer spraakmakende namen die door de jaren heen vaak de show verlaten. Onder degenen wiens vertrek het meest werd gevoeld door fans, is dit wat ze sindsdien hebben gedaan.

9 Justin Chambers speelde Hollywood-legende Marlon Brando

Er zijn niet veel personages in de geschiedenis van Grey's Anatomy die aanspraak kunnen maken op het soort aanbidding dat Justin Chambers ontving van fans als Dr. Alex Karev. Hij verliet de show na 341 afleveringen, en zijn laatste optreden werd uitgezonden in maart 2020.

Chambers keerde dit jaar terug naar het kleine scherm en speelde The Godfather-ster Marlon Brando in een miniserie met de titel The Offer on Paramount+.

8 Patrick Dempsey ging motorracen

Patrick Dempsey was een grote favoriet bij de fans in zijn rol als Dr. Derek Shepherd in de eerste 11 seizoenen van Grey's Anatomy. Hij keerde terug in een terugkerende hoedanigheid voor seizoen 17 tussen 2020 en 2021.

Voor die tijd had Dempsey meer tijd en moeite geïnvesteerd in autoracen, dat oorspronkelijk begon als een hobby. Hij is ook blijven acteren en heeft talloze zakelijke belangen nagestreefd.

7 TR Knight is een bekend gezicht geworden op televisie

In de algemene context van hoe lang Grey's al in de lucht is, is T. R. Knight's tijd op de show was relatief kort. Hij speelde Dr. George O'Malley voor 103 afleveringen, waaronder één gastoptreden in 2020.

In de jaren sinds zijn oorspronkelijke vertrek heeft Knight rollen gespeeld in tv-shows zoals The Good Wife, The Flight Attendant en de anthologiereeks Genius op National Geographic.

6 Sandra Oh maakt furore met het vermoorden van Eve

Het is altijd een risico om een hoofdrol te spelen in een show zo groot als Grey's Anatomy. Voor Sandra Oh lijkt het er echter op dat haar vertrek uiteindelijk de moeite waard was.

Ze is er niet alleen in geslaagd om haar mentale en fysieke gezondheid te verbeteren, ze heeft ook furore gemaakt in BBC's spionagethrillerdrama, Killing Eve. Dr. Cristina Yang van Grey's is nu een M15-analist met de naam Eve Polastri.

5 Jesse Williams richt zich op films

Jesse Williams keerde in mei terug voor de finale van seizoen 18 van Grey's, nadat hij de show vorig jaar had verlaten om "uit zijn comfortzone te ontsnappen".

Williams' twee grootste projecten sindsdien waren producties op het grote scherm: Secret Headquarters werd onlangs uitgebracht op Paramount+, terwijl romcom Your Place or Mine momenteel in productie is.

4 Eric Dane is een van de sterren op Euphoria

Eric Dane heeft niet veel goede dingen te zeggen over zijn betovering in Grey's, ondanks hoe cruciaal zijn karakter was. Dat ondanks het feit dat hij in 2021 terugkeerde als gastrol.

Dane verliet officieel de show in 2012, waarna hij speelde in The Last Ship op TNT. Hij speelt momenteel de gemene Cal Jacobs in Euphoria van HBO.

3 Sara Ramirez speelde in mevrouw de secretaris

Sara Ramirez' personage in Grey's Anatomy was niet altijd geliefd bij mensen, maar ze had over het algemeen waarschijnlijk meer goede dan slechte eigenschappen. Dr. Callie Torres was oorspronkelijk een terugkerend personage voordat Ramirez werd gepromoveerd tot de hoofdcast.

Tussen 2017 en 2019 was de acteur te zien in 36 afleveringen van Madam Secretary op CBS. Ze speelden een personage genaamd Kat Sandoval.

2 Kim Raver keerde terug naar 24, en toen weer naar Grey's Anatomy

Ongeveer twee jaar voordat Kim Raver in de schoenen van Dr. Teddy Altman op Grey's stapte, had Kim Raver een run van 52 afleveringen op Fox's 24 ingepakt. Haar ambtstermijn in het medische drama duurde twee seizoenen, voordat ze aanvankelijk vertrok in 2012.

Raver hernam de rol van Audrey Raines in 24: Live Another Day in 2014. Drie jaar later keerde ze triomfantelijk terug naar Gray Sloan Memorial.

1 Chyler Leigh werd schildwacht in de Arrowverse

Chyler Leigh en Eric Dane's tragische vertrek uit Grey's Anatomy zijn enkele van de meest trieste personages die ooit de show hebben verlaten. Sinds die laatste buiging als Dr. Lexie Gray in 2012 heeft de actrice veel televisiewerk gedaan.

Het meest opvallende is dat ze nu Alex Danvers / Sentinel is in verschillende Arrowverse-shows, waaronder Supergirl, Arrow, The Flash en Legends of Tomorrow.

Aanbevolen: