Dit is de enige 'Bridgerton'-ster die niet Brits is

Inhoudsopgave:

Dit is de enige 'Bridgerton'-ster die niet Brits is
Dit is de enige 'Bridgerton'-ster die niet Brits is
Anonim

Nadat het in 2020 werd gekroond tot de meest bekeken Netflix-serie ooit, is het vorstelijke periodedrama, Bridgerton, terug voor zijn tweede seizoen. Seizoen 1 van de show vertelde een schandalig verhaal over Regency-relaties, schandaal en de race om liefde te vinden, geleid door Phoebe Dynevor als Daphne Bridgerton en Regé-Jean Page als hertog Simon Basset. Seizoen 2, uitgebracht in maart 2022, kwam op onze schermen met een spannender verhaal dan ooit, met Jonathan Bailey en Simone Ashley die de door sterren gekruiste geliefden Anthony Bridgerton en Kate Sharma spelen.

Omdat de serie is gebaseerd op de bestverkochte romans van Julia Quinn en zich afspeelt in de Regency-periode in Londen, Engeland, is het niet verwonderlijk dat de overgrote meerderheid van de cast van Bridgerton seizoen 1 en 2 Brits is. Een verwachting is echter de Ierse actrice, Nicola Coughlan, die Penelope Featherington in de show portretteert. Misschien wel het best bekend voor haar rol als de angstige Clare Devlin in Derry Girls, heeft de Ierse nationale schat een interessante reis achter de rug om de alom aanbeden Bridgerton-ster te worden die ze nu is. Laten we dus eens kijken naar de geschiedenis en carrière van Coughlan voordat hij in Bridgerton speelde.

8 Nicola Coughlan werd geboren in Galway, Ierland

Zelfs uit een eenvoudig fragment van een interview of talkshow-optreden, is het gemakkelijk te zien dat de 35-jarige actrice door en door echt Iers is. Coughlan, een typische Ierse vrouw, is geboren en getogen in Galway, Ierland. De actrice maakt zelfs vaak grappen over de Grammy-winnende singer-songwriter Ed Sheeran die zijn hit "Galway Girl" aan haar heeft opgedragen.

7 Dit is hoe Nicola Coughlan het opgroeien in Galway beschreef

Tijdens een 2020 Still Watching Netflix-video op YouTube, benadrukte Coughlan hoe het opgroeien in Galway haar creativiteit had beïnvloed. Ze beschreef de stad als vol leven en belofte toen ze vertelde hoe het was om daar op te groeien.

Ze zei: "Als je direct aan de kust in Galway staat, is Amerika het volgende naar het westen. Er is zeker een gevoel van mogelijkheid en open grens. Dat heb ik vanaf hier altijd gevoeld." Voordat hij later toevoegde: "Deze stad voelt altijd een soort buzz van creativiteit, je kunt niet door Shop Street of Quay Street lopen zonder heel veel muzikanten te zien spelen en dingen die gebeuren, en het is kleurrijk en het voelt gewoon levend."

6 Nicola Coughlan's basisschool dramaklas is waar haar reis in acteren begon

Later in de video nam Coughlan fans mee door haar geboorteplaats en maakte zelfs een stop in haar oude basisschool, Scoil Mhuire. Terwijl ze door de gangen liep, werd de actrice herenigd met haar oude dramaleraar, Edel. Terwijl ze herinneringen ophaalde aan haar basisschooltijd met haar lerares, benadrukte Coughlan hoe haar tijd in haar toneelklas op de basisschool haar dromen van een acteercarrière echt een kickstart had gegeven.

Ze verklaarde: Dit is zeker waar acteren voor een publiek begon. Het was spelen, maar spelen met een doel', voordat ze eraan toevoegde dat ze 'er zo dol op was'.

5 Dit toneelstuk hielp Nicola Coughlan om door te breken in de tv-industrie

In 2016 nam Coughlan de rol van Jess op zich in het toneelstuk van Zoe Cooper, Jess And Joe Forever. Ze speelde het stuk voor het eerst in het Orange Tree Theatre in Londen van 8 september tot 8 oktober 2016, voordat ze door het Verenigd Koninkrijk toerde. Tijdens de eerder genoemde Still Watching Netflix-video, benadrukte Coughlan hoe het stuk op het scherm een enorme opstap naar haar carrière was geweest.

"Ik hou zo veel van dit stuk," verklaarde Coughlan terwijl ze het script in haar handen hield, "Ik heb er zulke speciale herinneringen aan omdat ik getekend heb met mijn zaakwaarnemer van dat stuk."

4 Nicola Coughlan's breakout-rol op het scherm was als Clare Devlin in de Ierse serie 'Derry Girls'

Nadat ze zich had aangemeld bij haar agent, Emma Higginbottom, vanwege haar rol in Jess And Joe Forever, speelde de in Galway geboren actrice de hoofdrol in haar baanbrekende televisierol in de Ierse comedyserie, Derry Girls. In de show portretteert Coughlan het personage van Clare Devlin, een vreemde en eigenzinnige 16-jarige die de neiging heeft om veel meer een regel-volger te zijn dan de rest van haar chaotische vriendschapsgroep en wordt gezien als erg angstig wanneer plannen mislukken. mis.

3 Producent Shonda Rhimes vond inspiratie in 'Derry Girls'

Het lijkt erop dat de producer van Bridgerton, Shonda Rhimes, bij het maken van Bridgerton naar Coughlans populaire Ierse komedie keek voor inspiratie. Tijdens een interview met Vogue in februari 2021, werd Coughlan gevraagd of Shonda Rhimes een fan was van Derry Girls voorafgaand aan Bridgerton, en de actrice antwoordde door te zeggen hoe "heerlijk" het was geweest om te weten dat haar kleine serie zelfs een impact had gehad en beïnvloed de grootste namen in de branche.

Ze verklaarde: Chris vertelde me dat Shondaland Derry Girls had gebruikt als referentie voor hoe goed hij een wereld en personages kon introduceren. Het is heerlijk om deel uit te maken van dingen die mensen hebben geïnspireerd en hun leven hebben geraakt.”

2 Zo voelde Nicola Coughlan zich gecast in 'Bridgerton'

Later in het Vogue-interview benadrukte Coughlan hoe ze zich had gevoeld toen ze werd gecast in de langverwachte Netflix-serie. Ze onthulde dat ze aanvankelijk had gedacht dat het auditieproces veel langer en complexer zou zijn dan het in werkelijkheid was geweest vanwege de grote schaal van het project. Coughlan beschreef haar emoties toen ze erachter kwam dat ze de rol had gekregen.

De actrice zei: Ik wist niet wat ik moest zeggen! Ik was in de war, meer dan opgewonden omdat ik niet wist hoe ik het zou krijgen na één auditie, het was zo oprecht onverwacht.”

1 Dit is de toekomst voor het 'Bridgerton'-personage van Nicola Coughlan

Het was nooit gemakkelijk om een verhaallijn op te volgen waar fans over de hele wereld dol op waren en waar ze ongelooflijk gehecht aan raakten. Het team achter Bridgerton heeft echter bewezen dat een vervolg net zo goed, zo niet beter kan zijn dan het origineel, met de release van hun epische tweede seizoen. Met fans die nu meer dan ooit zijn afgestemd, willen velen graag weten wat de toekomst van Bridgerton inhoudt voor zijn aanbeden personages. Tijdens een interview met Entertainment Tonight sprak Coughlan haar wensen uit voor haar personage Penelope, in de toekomstige seizoenen van Bridgerton.

Ze verklaarde: Ik wil dat ze liefde vindt en ik wil niet dat ze stopt met het schrijven van Whistledown. Ik wil dat ze alles heeft.'

Aanbevolen: