Dit schattige verhaal bewijst hoeveel Betty White van dieren hield

Inhoudsopgave:

Dit schattige verhaal bewijst hoeveel Betty White van dieren hield
Dit schattige verhaal bewijst hoeveel Betty White van dieren hield
Anonim

Er zijn veel dingen die fans misschien niet weten over Betty White, zoals haar indrukwekkende lijst van goede vrienden in Hollywood en het geheim van geluk waar ze bij zwoer.

Een ding dat veel van haar fans van White wisten, was dat ze een speciaal plekje in haar hart had voor harige en trouwe viervoeters.

Ze was een onvermoeibare pleitbezorger voor de zorg voor dieren, een trouwe vrijwilligster in de dierentuin van LA sinds 1966 en een lange tijd partner bij de afdeling Los Angeles van de SPCA.

In een interview met TV Guide zei White ooit over haar dierenbeschermingswerk: "Ik ben de gelukkigste persoon ter wereld. Mijn leven is verdeeld in absolute helft: half dieren, half showbusiness."

Ze voegde eraan toe: "Dit zijn de twee dingen waar ik het meest van hou en ik moet in de showbusiness blijven om mijn dierenwerk te betalen!"

Het zou voor fans geen verrassing moeten zijn dat ze tijdens haar leven veel dieren heeft geadopteerd en heeft gewerkt voor dierenbescherming, maar een van die dieren had misschien een meer ontroerend verhaal dan de rest.

Betty White adopteert Pontiac

Betty White heeft Pontiac echt ontmoet door haar vrijwilligerswerk.

Ze had net twee van haar dieren verloren binnen een tijdsbestek van twee maanden na elkaar en merkte dat ze opnieuw op zoek was naar harig gezelschap.

Een vriend van een liefdadigheidsinstelling waarmee ze samenwerkte, Blindengeleidehonden genaamd, belde haar en vertelde haar over een uiterst vriendelijke golden retriever die was gezakt voor zijn geleidehondexamens omdat hij te vriendelijk was, en constant naar anderen toe rende om groet ze.

In het begin aarzelde White om weer in de wereld van adoptie te duiken.

"Ik zei aanvankelijk nee omdat ik het moest afsluiten", zei White in een interview met TV Guide, "maar ik stemde ermee in hem te ontmoeten en naar huis te gaan om erover na te denken."

Nadat ze de hond voor het eerst ontmoette, veranderde Betty White bijna onmiddellijk van gedachten. "Maar je ontmoet geen golden retriever en gaat naar huis om erover na te denken!" zei White in het interview. " Ik wist dat ik bezeten was."

White noemde hem vaak liefdevol een 'geleidehond voor loopbaanverandering'. Pontiac en White konden een aantal jaren voor haar dood een band met elkaar hebben, terwijl ze hem knuffelde van zijn adoptie in 2010 tot 2017.

Pontiac was het laatste dier van Betty White

Betty White en Pontiac hadden een lange en ongetwijfeld gelukkige relatie met elkaar. Nadat hij in 2017 stierf, reikten velen in White's binnenste cirkel naar haar om te zien of ze een ander dier zou adopteren om haar gezelschap te houden.

Jeff Witjas, Betty White's agent en een oude vriend vertelden in een interview: Ik vroeg haar of ze nog een dier wilde, en ze zei tegen me dat ze dat liever niet zou doen, want als ze een puppy zou krijgen of naar het asiel, zou ze altijd denken dat de hond haar zou overleven.'

Hij voegde eraan toe: En ik zou een grapje maken. Ik zei: ‘Betty, je overleeft iedereen, je gaat nergens heen.’ Maar ze was zo gevoelig voor dieren.”

Betty White heeft nooit een ander dier geadopteerd nadat Pontiac stierf.

Het adoptieverhaal van Betty White met Pontiac is niet alleen bijzonder vanwege de omstandigheden waarin de twee de weg naar elkaar hebben gevonden, maar het is ook bijzonder omdat hun band de laatste was die White sloot met een eigen dier.

Betty White vond gezelschap met andermans huisdieren

Nadat ze Pontiac had verloren, genoot Betty White van de bezoeken van mensen in haar sociale omgeving die zelf huisdieren hadden waar ze van kon houden als ze langskwamen.

White's voormalige persoonlijke assistent, Kiersten Mikelas, deelde op White's Facebook-account dat ze erin slaagt dat de pandemie White er niet van weerhield om met dieren om te gaan.

Jennifer Love Hewitt regelde een COVID-veilig bezoek van twee alpaca's genaamd Whisper en Fable in de achtertuin van Betty White, dat de Golden Girl zeker een glimlach zou bezorgen.

Mikelas bracht zelf White kittens mee die ze van de straat had geadopteerd om te knuffelen, en had ook constant haar hond Sophie bij zich, die uiteindelijk een "mascotte" werd voor White's thuiskantoor.

Mikelas vertelde ook dat wanneer zij en White naar afspraken of vergaderingen moesten, zij en het team regelden dat er een dier aanwezig was om White bezig en gelukkig te houden.

Hoewel Betty White sinds 2017 geen harige vriend meer had, zorgden haar dierbaren ervoor dat ze nog steeds constant omringd was door de dieren die haar zoveel vreugde brachten.

Aanbevolen: