Hoe 'Crime Junkie' bovenaan de hitlijsten blijft, ondanks de controverses

Inhoudsopgave:

Hoe 'Crime Junkie' bovenaan de hitlijsten blijft, ondanks de controverses
Hoe 'Crime Junkie' bovenaan de hitlijsten blijft, ondanks de controverses
Anonim

Echte misdaad is een onderwerp geworden waar miljoenen mensen graag naar luisteren, kijken en lezen, en zelfs beroemdheden zijn op de trend ingegaan. Met de opkomst van mensen die de afgelopen jaren op podcasts afstemmen, zijn enkele van de grootste echte misdaadpodcasts opgeblazen. Crime Junkie begon eind 2017 en staat al meer dan vier jaar consequent bovenaan de hitlijsten. Fans zijn geobsedeerd door Ashley Flowers' vertelkunsten en haar vriendschap met Brit Prawat, maar met al het succes zijn er enkele ongelukkige waarheden aan het licht gekomen.

Ashley Flowers heeft sindsdien meer podcasts aan haar cv toegevoegd, met Supernatural, The Deck, International Infamy, Very Presidential en Red Ball. Ondanks talloze beschuldigingen en controverses, heeft haar carrière in podcasting een vlucht genomen en sommige fans blijven aan haar zijde.

8 Het begin van de 'Crime Junkie'-podcast

Ashley Flowers, samen met haar beste jeugdvriend, Brit Prawat, is mede-presentator van Crime Junkie. Het begon als een hobby waar twee beste vrienden samen van konden genieten, maar werd al snel zoveel meer. De twee beste vrienden groeiden op met liefde voor echte misdaad en werden ondanks de concurrentie een succes.

7 'Crime Junkie' steeg snel in populariteit

Binnen een paar weken had de podcast duizenden downloads, wat vrij ongebruikelijk is voor een nieuwe podcast. Tenzij de host al volgers heeft op sociale media of een beroemdheid is, zien de meeste podcasts niet zo snel succes. Met het succes van Crime Junkie kwamen er echter enkele ruwe controverses.

6 Beschuldigingen van plagiaat

Crime Junkie werd in 2019 getroffen door beschuldigingen van plagiaat. Meerdere verslaggevers, podcasters en onderzoekers kwamen naar voren om te laten zien dat Crime Junkie hun werk woord voor woord gebruikte zonder te citeren of enig krediet te geven. Crime Junkie was zo'n succes dat Ashley Flowers meer podcasts is gaan maken, en deze beschuldigingen volgden haar.

5 Afleveringen verwijderen

Nadat hun plagiaatschandaal aan het licht kwam, begonnen de twee terug te gaan naar al hun afleveringen en referenties op te nemen in de shownotities. Er werden echter zoveel afleveringen letterlijk geplagieerd door andere onderzoekers dat Ashley Flowers en Brit Prawat besloten om afleveringen gewoon te verwijderen. Als ze geen manier hadden om hun fouten te verbergen, dan zouden ze de aflevering gewoon verwijderen.

4 Valse informatie

Samen met onderzoekers die naar voren komen, zijn ook de dierbaren van slachtoffers naar voren gekomen. Mensen zijn naar sociale media gegaan om Ashley Flowers en Brit Prawat ervan te beschuldigen dat ze de podcast alleen voor geld doen, gezien de valse informatie die in hun afleveringen is opgenomen. Wanneer ze worden beschuldigd van onjuiste informatie over de slachtoffers, besluiten ze opnieuw om hun afleveringen te verwijderen.

3 Gemengde beoordelingen over co-host Brit Prawat

Elke podcast krijgt negatieve recensies, maar er is een belangrijk patroon in de recensies van Crime Junkie. Terwijl Ashley Flowers het onderzoek doet en de luisteraars het verhaal vertelt, draagt Brit Prawat niet veel bij. Een luisteraar gaf een recensie met één ster en zei: "Ik heb het gewoon zo moeilijk met Brit die steeds dezelfde 5 regels zegt … Alleen Brit zorgt ervoor dat ik tot rust wil komen."

2 Zelfs beroemdheden houden van 'Crime Junkie'

Als een aprilgrap heeft Crime Junkie een nep-aflevering uitgebracht. Hoewel veel fans deze grap haatten, kreeg het een grote reactie van sterren, vooral Taylor Swift. Aan het einde van de aflevering onthulden ze dat het was geïnspireerd door een songtekst in het nieuwe album van Taylor Swift, evermore. Taylor Swift ging vervolgens naar Instagram Stories om te onthullen dat ze naar de aflevering luisterde en ervan hield.

1 Aan de top van de hitlijsten blijven

Ondanks talloze beschuldigingen en bewijs van hun plagiaat en het vrijgeven van valse informatie, staat Crime Junkie nog steeds aan de top van de hitlijsten in de podcastingwereld. De podcast staat consequent aan de top van het true crime-genre, evenals alle genres van podcasts. Ze krijgen nog steeds slechte recensies en gebruikers van sociale media onthullen nog steeds meer leugens van Crime Junkie, maar hun fans zijn loyaal en de twee beste vrienden blijven bovenaan de hitlijsten.

Aanbevolen: