Fans zeggen dat dit Lady Gaga's beste album ooit is, hoewel het niet bovenaan de hitlijsten stond

Inhoudsopgave:

Fans zeggen dat dit Lady Gaga's beste album ooit is, hoewel het niet bovenaan de hitlijsten stond
Fans zeggen dat dit Lady Gaga's beste album ooit is, hoewel het niet bovenaan de hitlijsten stond
Anonim

Sinds haar uitbarsting in de popscene in 2008 heeft Lady Gaga zeker naam gemaakt als een wereldwijde superster, met haar geweldige singles als Bad Romance en Poker Face. wereldwijde lof voor hun aanstekelijke beats.

Haar muziekreis werd gekenmerkt door verschillende verbluffende prestaties, waaronder in totaal zes nummer één albums, vijf nummer één singles, naast het winnen van talloze prijzen en het verzamelen van meer dan een miljard views voor haar hitsingle Bad Romance.

Het is echter niet alleen muziek die Gaga schijnbaar onder de knie heeft, de geliefde popster heeft zich ook verdiept in de acteerwereld. In 2018 speelde ze de rol van Ally in A Star Is Born en de film werd meteen een hit.

De eerste single 'Shallow', gezongen door zowel Gaga als haar co-ster Bradley Cooper, werd al snel een van haar meest succesvolle soundtracks aller tijden en werd later het 23e meest gestreamde nummer op Spotify.

Maar het was niet dat specifieke nummer waar fans het meest van houden uit Gaga's bibliotheek.

Wat is het bestverkochte album van Lady Gaga?

Het is veilig om te zeggen dat de meeste albums van Lady Gaga een enorm succes zijn geweest, waarbij sommige fans zelfs beweren dat elk album dat ze heeft uitgebracht op zijn eigen manier een meesterwerk is.

Het officiële bestverkochte album komt misschien niet als een verrassing voor fans; het is haar eerste debuutalbum 'The Fame', met memorabele hitsingles als 'Just Dance' en 'Poker Face' in de tracklist. Van haar eerste debuutalbum, gecombineerd met haar 8-track EP The Fame Monster, zijn in augustus 2019 wereldwijd meer dan 18 miljoen exemplaren verkocht.

Alleen, haar debuutalbum The Fame heeft in maart 2019 meer dan 4,9 miljoen exemplaren verkocht in de Verenigde Staten. Beide eerste twee albums hielpen Gaga om haar carrière als artiest te verstevigen en haar stempel te drukken in de industrie.

Ondanks dat haar debuutalbum haar bestverkochte album is, hebben fans ook sterke gevoelens rond haar derde studioalbum Born This Way, waarbij veel fans hun verhalen in de loop der jaren delen over hoe het album hun leven heeft veranderd en een positieve invloed op hen als individuen.

Het lijkt erop dat Gaga met dit album zeker haar stempel heeft gedrukt en een sterke en positieve boodschap heeft overgebracht aan fans van zowel liefde als positiviteit.

Voor haar vierde studioalbum ARTPOP kwam Gaga onthullen dat ze na de release van het album 'uit elkaar viel'. Nadat internet het album echter een 'flop' noemde, kwamen fans vele jaren later samen om hun steun voor de Born This Way-zanger te betuigen, waardoor het album naar de top van de iTunes-hitlijsten kwam, waardoor het album de erkenning kreeg die ze oorspronkelijk voelden verdiend.

Nu Gaga zes solo-albums op haar naam heeft staan, hebben fans natuurlijk favorieten ontwikkeld. Veel Reddit-threads die het onderwerp bespreken, hebben Little Monsters doen debatteren over welk album in feite haar beste album is.

Fans zeggen dat dit Lady Gaga's beste album ooit is

Met veel fans die deelnemen aan verhitte Reddit-discussies, is de strijd om de eerste plaats hevig geweest als het gaat om de uiteindelijke beslissing van fans welk Gaga-album het beste is.

Hoewel niet iedereen dezelfde mening deelde, leken er zich een aantal trends te vormen in de overvloed aan Reddit-threads, met albums als The Fame Monster, Born This Way en ARTPOP die hoog bij fans stonden. Een peiling van Billboard leek echter het record recht te zetten als het ging om het bekronen van een nummer één plek onder fans.

Op de derde plaats komt Gaga's nieuwste album Chromatica binnen, met The Fame Monster als een zeer krappe tweede. Op de eerste plaats staat Gaga's derde studioalbum, Born This Way.

Het is niet verwonderlijk dat de stemmen tussen de eerste en tweede plek voor het favoriete Gaga-album van fans erg krap waren. The Fame Monster kreeg 26% van de stemmen, terwijl Born This Way 27% van de stemmen binnenhaalde. Met slechts één procent verschil tussen beide, is het veilig om te zeggen dat beide klassieke Gaga-albums zeer hoog worden gewaardeerd onder fans.

Hoe werd Gaga's soundtrack voor Top Gun ontvangen?

Na het uitbrengen van een ander zeer succesvol popalbum in 2020, werkte Gaga ook in het geheim aan de hoofdsoundtrack voor een van de grootste films van het jaar: Top Gun. Toen Gaga het nieuws aankondigde, ging het internet begrijpelijkerwijs los en veel fans kwijlden bij het horen van de nieuwe track. Hoe werd het echter ontvangen onder fans en de rest van het internet? Nog belangrijker, voldeed het aan de verwachtingen?

In echte Gaga-stijl leek het erop dat de Bad Romance-zanger erin slaagde weer een grote hit uit te brengen. De hit 'Hold My Hand' werd hoog gewaardeerd door zowel critici als fans, en velen toonden hun bewondering voor de ontroerende teksten en betekenisvolle boodschap die het nummer uitdroeg.

Sinds de release is Hold My Hand trending in zowel de Billboard- als Spotify-hitlijsten, zelfs weken na de release. Het nummer blijft zelfs 2 op iTunes US en Worldwide, wat aangeeft hoe zeer succesvol het nummer is geworden.

Wie weet? Na zo'n continue reeks succesvolle releases door de jaren heen, zou Gaga's volgende albumrelease misschien kunnen wedijveren voor de nummer één plek in de harten van fans?

Aanbevolen: