Gwyneth P altrow gelooft dat deze film die ze deed 'een ramp' was

Inhoudsopgave:

Gwyneth P altrow gelooft dat deze film die ze deed 'een ramp' was
Gwyneth P altrow gelooft dat deze film die ze deed 'een ramp' was
Anonim

Gwyneth P altrow heeft een succesvolle carrière achter de rug waar de meeste aspirant-acteurs alleen maar van dromen. Door haar doorbraak in de jaren negentig met films als Se7en, Shakespeare in Love en The Talented Mr. Ripley, speelde P altrow in verschillende blockbuster-hits gedurende haar carrière en heeft ze een indrukwekkend vermogen vergaard.

Hoewel P altrow fans over de hele wereld heeft gewonnen met haar beroemde uitvoeringen, is ze niet altijd de grootste fan van haar eigen werk. Er was één film in het bijzonder, waarin P altrow een dik pak moest dragen, die ze als haar minst favoriete optreden beschouwt. De actrice ging zelfs zo ver dat ze de film 'een ramp' noemde. Critici hebben de film sindsdien als problematisch bestempeld.

Van welke rol heeft Gwyneth P altrow meer spijt dan van welke andere rol dan ook, en hoe denken haar medesterren erover? Blijf lezen om erachter te komen!

Van welke film heeft Gwyneth P altrow spijt?

In een interview met Netflix gaf Gwyneth P altrow toe dat haar minst favoriete uitvoering van haar carrière de film Shallow Hal is.

Bij het interview werd haar beste vriend en assistent Kevin Keating ondervraagd over hoe goed hij haar kent, en toen hem werd gevraagd wat haar minst favoriete optreden was, zei hij: Ik zou zeggen dat het Shallow Hallow zou zijn. Ik weet niet zeker wie je heeft gezegd dat te doen, maar ik was het niet.”

“Ik was er niet om voor je te werken,” vervolgde hij. "Daar ben ik niet voor."

“Dat was voor jouw tijd”, bevestigde de Sliding Doors-actrice. “Zie je wat er is gebeurd? Ramp.”

De film 'Shallow Hal'

Waarschuwing: spoilers in het verschiet!

Shallow Hal werd uitgebracht in 2001 en behaalde een score van 5,9 sterren op 10 op IMDb. De film volgt het verhaal van Hal, gespeeld door Jack Black, een ongelooflijk oppervlakkige man die alleen uitgaat met vrouwen die fysiek perfect zijn, ook al is hij zelf niet fysiek perfect.

Als Hal vast komt te zitten in een lift met levenscoach Tony Robbins, hypnotiseert Robbins hem om alleen de innerlijke schoonheid van vrouwen te zien. Kort daarna wordt hij verliefd op P altrow's Rosemary, een vrouw met overgewicht die hij als mager beschouwt.

Hal wordt uiteindelijk niet meer gehypnotiseerd en ziet de echte Rosemary, maar tegen die tijd is hij al verliefd op haar geworden en doet haar uiterlijk er niet meer toe.

Waarom 'Shallow Hal' is bekritiseerd

Shallow Hal is door kijkers en critici als problematisch bestempeld vanwege het portretteren van mensen met overgewicht. Hoewel de film beweert de boodschap uit te zenden dat innerlijke schoonheid belangrijker is dan uiterlijke schoonheid, maakt hij verschillende "dikke" grappen en steekt hij voortdurend de draak met mensen met overgewicht door het karakter van Rosemary.

Rosemary ziet stoelen breken door erop te gaan zitten, een enorme plons veroorzaken nadat ze in een zwembad zijn gesprongen, en bijna een hele cake in één keer opeten, aangezien het slechts een 'splinter' is. Rosemary wordt ook wel beledigende namen genoemd door Hals beste vriend Mauricio, gespeeld door Jason Alexander.

De reactie van de Farrelly Brothers op de kritiek

Peter Farrelly, die de film maakte, reageerde niet lang na de releasedatum op de kritiek in een interview met de Chicago Tribune.

“Het is nooit bij ons opgekomen om grappen te maken over zware mensen; het was niet onze bedoeling', legde hij uit. “Bovendien zijn er overal zwaargebouwde mensen. Het zou behoorlijk ongevoelig zijn om niet te begrijpen hoe zwaar het is om zwaar te zijn. En het is cultureel! Een vrouw met wat vlees op haar was ooit het toppunt van aantrekkelijkheid en zal dat weer worden."

Hoe Gwyneth P altrow zich voelde tijdens het maken van de film

Gwyneth P altrow legde uit dat het ergste van het maken van de film de discriminatie was die vrouwen met overgewicht regelmatig ervaren.

"De eerste dag dat ik het dikke pak probeerde, was ik in de Tribeca Grand en ik liep door de lobby", zei P altrow (via The Guardian). “Het was zo verdrietig. Het was zo verontrustend. Niemand wilde oogcontact met me maken omdat ik zwaarlijvig was. Ik voelde me vernederd.”

P altrow voegde eraan toe dat de kleding die gemaakt is voor vrouwen met overgewicht "vreselijk" is en dat mensen "echt minachtend" tegenover haar waren toen ze verkleed was als Rosemary.

Heeft Jack Black spijt van het maken van 'Shallow Hal'?

Volgens Looper kijkt Jack Black ook niet met plezier terug op Shallow Hal. “Ik had de kans om met een paar kerels te werken waarvan ik dacht dat ze heel grappig waren, maar het liep niet zoals ik had gehoopt, ik was er niet trots op, en ik kreeg veel geld, dus achteraf gezien het voelt als een uitverkoop, legde hij uit in een interview in 2006.

IMDb wijst erop dat, ironisch genoeg, Jack Black eigenlijk moest afvallen om de rol van Hal te spelen. Sindsdien heeft hij gesuggereerd dat hij niet meer zal afvallen voor een filmrol, omdat Hollywoods obsessie met gewicht stom is.

Ondanks dat de film die ze samen maakten 'een ramp' was, blijven Jack Black en Gwyneth P altrow tot op de dag van vandaag goede vrienden.

Aanbevolen: